Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Popuś
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Pavcio pisze:
Ostatnio obejrzałem film "Carrie" Briana De Palmy.

Na podstawie Kinga czy zbieżność tytułów?

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Gratuluję oczytania. Na podstawie książki.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Ostatnio oglądałem mr. brooks, Wanted, Hancock i wiele, wiele innych, których nazw nie pamiętam, ale te które wymieniłem są godne polecenia ;]

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Cell pisze:
Wanted

Wanted: Ścigani

Nie oglądałem. Fajne to?

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Wigen pisze:
Cell pisze:
Wanted

Wanted: Ścigani

Nie oglądałem. Fajne to?
tak, tak, tak

oczywiscie ja kocham AJ wiec dla mnie to naprawdę nieważne jaki film... dobra żartuje

Film z początku zapowiada sie hmmm srednio ale później siedziałam wbita w fotel.
No angażowałam sie tak hehe

Moja mała "pasja"

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Bardzo. Powinieneś wiedzieć, że nie wybieram najana filmów ;]

Ojej, nie mam skąd skopiować... No dobra, pomęcze się... ale krótko!

Bardzo dobry film. Opowiada o mężczyźnie, który ma głupią dziewczyne, beznadziejną pracę, jest nie szanowany... Ale pewnego dnia w jego życiu pojawia się "Fox" - jedna z legendarnych zabójców. Po dość efektownej "przejażdżce" dotarli do budynku gdzie znajduje się zakon (?) zabójców. Chłopak dostaje pare zdań do wysłuchania i dowiaduje się o szczegółach śmierci ojca. Jedną z info jest to, że chłopak ma umiejętność ogromnego zwiększenia adrenaliny w organiźmie, dzięki czemu może nawet odstrzelić muchom skrzydła (!). No i fabuła super, cholernie dobre smaczki podczas filmu i w ogóle. Miodne texty... No obejrz, a zrozumiesz, że nie ma co gadać, tylko oglądać :P

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Podkręcanie pocisków - dobry motyw :D, film bez rewelacji, ale taki porządny średniak, ostatnio (dzisiaj) oglądałem Las Vegas parano (1998) z Johnnym Deppem, polecam :D

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Death Race- remake legendarnego filmu. Niegodny poprzednika, żenada.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Popers pisze:
Death Race- remake legendarnego filmu. Niegodny poprzednika, żenada.

Film może beznadziejny ale przez użytkowników oceniany w samych superlatywach. No i ocena jaka wysoka 8/10. Może nie jest aż taki zły.

Ja na przykład oglądałem dzisiaj na TVN "Włoską robotę" (2003) czyli remake legendarnego filmu z 1969 roku z Michaelem Cainem w roli głównej. Dobry film. Polecam.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wigen pisze:
Film może beznadziejny ale przez użytkowników oceniany w samych superlatywach. No i ocena jaka wysoka 8/10. Może nie jest aż taki zły.

a może jednak jest. Oglądałem oryginalną wersję ("Death Race 2000") i nawet nie ma porównania. Film jest nielogiczny, nudny i przesłodzony. Podobałby mi się jakbym miał 12 lat może. A oceny na filmweb nie kształtują mojego gustu. Szczególnie że ten sam recenzent ocenił CIACH! "Dobermana" na 8/10. kpina na resorach.

//lukasamd
- nie przeginaj ze słownictwem!

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2008 16:39 przez Popers, łącznie zmieniany 1 raz

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

nie oglądałem pierwowzoru, ale Death Race ni na - ni na +, nie razi jakoś głupotą ale też nie wart jest zapamiętania na dłużej (biorąc pod uwagę że nie przepadam za filmami tego gatunku)

*

Cell
Chorąży
Chorąży

No to jak, Wigen, zdecydowałeś się na Wanted'a, czy nie? ;)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Cell pisze:
No to jak, Wigen, zdecydowałeś się na Wanted'a, czy nie? ;)

Do kina iść mi się zbytnio nie chce. Poczekam na DVD.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wczoraj zaliczyłem długo oczekiwany film John Rambo. Aż pół roku czekałem aż wyjdzie na DVD, w marcu nie udało mi się pójść do kina. W moim mieście nie wyświetlali, a kiedy byłem w Poznaniu i Wrocławiu, nigdy nie miałem czasu lub sił. A teraz jeszcze musiałem tydzień czekać aż łaskawie pojawi się w Empiku (nawet w media Markt nie było), ale kupiłem gdy tylko oryginał dotknął sklepowej półki ;)

Zacznę od opisu polskiego wydania. Niestety, jest ono bardzo słabe. Plastikowe, białe pudełko znajduje się w kartoniku o tych samych wymiarach i tej samej okładce. Sądziłem, że będę mógł sobie trochę poczytać ale niestety - w pudełku nie ma nic poza płytą. Oczywiście, kupuję film a nie dodatki ale mimo to, czułem niedosyt. Na szczęście polski wydawca pofatygował się o spolszczenie menu filmu (nie zrobiono tego w wydaniu filmu Rocky Balboa). Całość kosztuje 50zł, to nie dużo.

Ale co do samego filmu. Oglądałem go oczywiście w koszulce Johna Rambo, którą wygrałem w konkursie ;) Fanem serii jestem wielkim ale nawet na mnie podziałał czas. Czas oczekiwania, pół roku to za dużo. W marcu, kiedy film wchodził na ekrany kin, dostawałem orgazmu na sam widok plakatu z logiem filmu. Teraz podszedłem do tego spokojnie, zapominając, że wychowałem się na poprzednich częściach tego filmu. Sylvester Stallone bardzo fajnie gra, ma dosyć wszystkiego, nie chce wracać do przeszłości, boi się że znów będzie musiał kogoś zabić, czego robić nie chce. Co się dzieje w filmie nie będę opisywał ale dość długo się rozkręca. Pod koniec mamy bardzo emocjonującą walkę Johna Rambo i kilku najemników z tamtejszym "wojskiem". I to robi wrażenie, kule z działka karabinu stacjonarnego dosłownie rozrywają ciała. Tutaj nikt nie ukrywa brutalnych scen, w innych produkcjach pokazuje się tylko krew. Ta walka jest naprawdę ciekawa i emocjonująca, choć jedna scena była trochę przesadzona.

Jednakże film ma jedną poważną wadę - jest bardzo krótki. Ktoś kto z Rambo nie miał wiele styczności powie "no dobra, odbił paru misjonarzy, i co dalej?". Fani serii dokładnie będą wiedzieli co czuje John Rambo i zrozumieją przesłanie filmu. No ale z ta długością zdecydowanie przesadzono, kończy się w mgnieniu oka. Mimo tej wady, warto go sobie sprawić, choćby dla świetnej muzyki (Briana Tylera, wzorowanej na poprzednich częściach) i finałowej bitwy :)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Następna