Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna

Jaka firma twoim zdaniem jest najlepsza?
NOKIA 38%  38%  [ 5 ]
MOTOROLA 8%  8%  [ 1 ]
SONY ERICSSON 46%  46%  [ 6 ]
SAGEM 0%  0%  [ 0 ]
SAMSUNG 0%  0%  [ 0 ]
SIEMENS 0%  0%  [ 0 ]
LG 8%  8%  [ 1 ]
Alcatel 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
momo78
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Hmmm SGH-J600?
Z klawiszami(4) dotykowymi

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

momo78 pisze:
Hmmm SGH-J600?
Z klawiszami(4) dotykowymi

Tak, przez pierwszy miech czy dwa strasznie to denerwowało, (zwłaszcza że jeden z nich po "muśnięciu" łączył się z netem) teraz już przyzwyczajony także bardzo wygodny (ale te początki były koszmarne ile ja się nawyzywałem tych klawiszy ...)

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

momo78 pisze:
czemu?

bo oglądanie filmów na takim ekraniku to mordęga a nie przyjemność, a choćbyś i 100 głośnikóów w telefonie zamontował to i tak jakość tego dźwięku będzie bardzo słaba.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie.

Funkcje telefonów:

Aparat - mimo wszystko nie ma tam miejsca na dobrą optykę więc NIE MA telefonów które mają naprawdę dobre aparaty i szybko się to nie zmieni.

Dźwięk - wbudowane głośniczki mają służyć do rozmów telefonicznych a nie do muzyki więc w sumie mocno trzeszczą, w szczególności przy dużej głośności. Do tego pamięć - karty też nieco kosztują. Wspomnę o próbkowaniu - mało ktory telefon obsłuży mp3 o bitrate 192kbit a taka jakość jest teraz optymalna (nie żadne 96 czy 128 bo różnicę da się odczuć). Już lepiej kupić zwyczajną "empetrójkę" za 40-50zł i cieszyć się już znacznie lepszą jakością (jeżeli wydamy kilka zł więcej na dobre słuchawki to na pewno się nie zawiedziemy).

Internet - połączenia nadal są dosyć drogie, poza tym wygoda przeglądania pozostawia wiele do życzenia, sporej ilości stron nie da się wcale przeglądać.

Pisanie emaili - klawiatura w telefonie nawet do smsów nie jest wygodna, nie ma co wspominać o pisaniu czegoś dłuższego. Lepiej zainwestować w palmtopa / polmofona.

GPS - buhahahah, tak to skomentuję :)

Poza tym telefon ma być lekki i niewielki (wiadomo, aby łatwiej było go zgubić i aby klient znów musiał wywalić kasę na stół :D) a aparat, głośnik, dobra klawiatura itp. tylko zwiększają jego wymiary i wagę.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A więc lepiej nosić ze sobą wszędzie telewizor, odtwarzacz mp3, odtwarzacz mp4, dvd, komputer, wieżę stereo, gps, i cyfrowy aparat fotograficzny aha i telefon komórkowy ?
tylko jak to transportować? może w kieszeni, albo na przyczepce :P

I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No pewnie że nie, ale jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Poza tym, czy dasz radę bez przerwy wszystkiego używać? Śmiem wątpić...

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Poza tym, czy dasz radę bez przerwy wszystkiego używać? Śmiem wątpić...

nie nawet nie próbuję, chodziło mi oto, że można mieć to wszystko, co wymieniłem(coprawqda nie idealnej jakosci), przy sobie w jednej obudowie.
Ja nie mam w domu dvd, odtwarzacza mp3/mp4, aparatu i kamery, wszystko to mi zastępuje telefon.
Poza tym ja używam telefon do esemesowania(ale slowo) i słuchania muzy. spodobał mi się telefon, wiec kupiłem :P

I'm a... fraid.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

JA mam ericsona K800i . 3,2 megapiksela :)

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Ja już od półtorej roku mam Sony Ericson k510i :) Telefon bardzo dobry, ale ostatnio mnie fon troche zawodzi, bo zdjęcia się nie robią i pokazuje mi, że mam miejsce na 3 zdjęcia, choć film, moge nagrywać dziesięcio minutowy xd

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Moim pierwszym komórfonem była Nokia 5510 (wielki, niebieski pustak, pierwszy telefon z odtwarzaczem i pełnym klawesynem QWERTY), to była epoka telefonów nie do zajechania. Potem była Nokia 6230i, której nie zmieniałbym, gdyby nie to, że moja żona miała na badziewny telefon, że tę Nokię jej dałem, jak tylko się na niego umowa skończyła. Wziąłem sobie wtedy Nokię 6300 (prawie to samo, co 6230i). Każdy z tych telefonów mogę spokojnie polecić.

lukasamd pisze:
Aparat - mimo wszystko nie ma tam miejsca na dobrą optykę więc NIE MA telefonów które mają naprawdę dobre aparaty i szybko się to nie zmieni.

Fakt niezaprzeczalny, ale z aparatu 1,3MPix można czasem wywołać na papier niezłe pejzaże (a nawet portrety) i nie będzie wstydu postawić w ramce.
Są warunki, w których te aparaty dobrze się spisują. Inna sprawa to to, że od razu zapodawana jest chamska kompresja. Zamiast JPG dać PNG i już byłoby lepiej.

Cytuj:
Dźwięk - wbudowane głośniczki mają służyć do rozmów telefonicznych a nie do muzyki więc w sumie mocno trzeszczą, w szczególności przy dużej głośności.

Nie przeszkadza to gówniażerii słuchać "muzyki" (przez mojego kumpla zwanej nap******lanką) w miejscu publicznym, ile fabryka dala decybeli.

Cytuj:
Wspomnę o próbkowaniu - mało który telefon obsłuży mp3 o bitrate 192kbit a taka jakość jest teraz optymalna (nie żadne 96 czy 128 bo różnicę da się odczuć).

mp3 to przestarzały, przereklamowany format. Zamiast mp3 192kb/s lepiej byłoby dać ogg 128kb/s, ale oczywiście ogg żaden popularny telefon nie obsłuży...

Cytuj:
Internet - połączenia nadal są dosyć drogie, poza tym wygoda przeglądania pozostawia wiele do życzenia, sporej ilości stron nie da się wcale przeglądać.

Po części to wina twórców stron, którzy walą FLASH na stronie, której zawartość jest krótsza, niż zawartość tego wątku.

Cytuj:
Pisanie emaili - klawiatura w telefonie nawet do smsów nie jest wygodna, nie ma co wspominać o pisaniu czegoś dłuższego.

I dlatego bolało mnie przejście z 5510 na 6230i...

Cytuj:
GPS - buhahahah, tak to skomentuję :)

Sceptycznie podchodzę do tego wynalazku. Moim zdaniem, może ogłupiać. Co mapa, to mapa.

Cytuj:
Poza tym telefon ma być lekki i niewielki (wiadomo, aby łatwiej było go zgubić i aby klient znów musiał wywalić kasę na stół :D) a aparat, głośnik, dobra klawiatura itp. tylko zwiększają jego wymiary i wagę.

Mój kolega miała jakiś płaskofon, to inny kolega się z niego śmiał, żeby uważał, bo jak będzie kupował bułkę w kiosku, to mu się telefon zawinie w dychę i wyda. :>

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

zadra666 pisze:
JA mam ericsona K800i . 3,2 megapiksela

o dupę rozbić te 3,2 megapixela przy wyświetlaczy 256tys. kolorów - śmiesznie to wygląda.
Efekty można zobaczyć dopiero na komputerze.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Bartek0511 pisze:
o dupę rozbić te 3,2 megapixela przy wyświetlaczy 256tys. kolorów - śmiesznie to wygląda.
Efekty można zobaczyć dopiero na komputerze.

I właśnie tylko na kompie przeglądam zdjęcia . Mam uraz do małych ekraników :)

*

Scouser
Kapral
Kapral

Musze wtracic swoje 3 grosze :) Osobiscie cenie najbardziej wszelakie Nokie, szczegolnie nowsze biznesowe n-ki. Dobry aparat (wlasnie na kompie warto rzeczywiscie zdjecia przeglac...) i mnostwo innych funkcji

Notabene , mam cos co moze zainteresowac kogos :)

http://www.allegro.pl/item423862149_nok ... sluch.html

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Od n-ek jakoś dziwnie mnie odstrasza Symbian. Owszem ma spore możliwości ale jakoś nie preferuje instalowana, grzebania etc.

*

Scouser
Kapral
Kapral

Bartek0511 pisze:
Od n-ek jakoś dziwnie mnie odstrasza Symbian. Owszem ma spore możliwości ale jakoś nie preferuje instalowana, grzebania etc.

Symbian jest niewidoczny w n-kach. W starszych wersjach szwankowal ale juz od N73 wzwyz (czyli N91, N95 takze i N73 ,N76) jest tak poprawiony, za nawet z zaladowana karta pamieci dodatkowa 2 GB dziala dosc szybko jak na telefon z takimi funkcjami. Na dodatek nic nie instalujesz. Ja kupilem n-ke i nic nie instalowalem, dzialal od razu doskonale.

Jesli sie ma z takim telefonem problemy to tylko na wlasne zyczenie ,jesli sie wgra np. inny soft (niekompatybilny) albo cos zbajeruje.
Inaczej dziala bardzo dobrze. Ale ja musze inwestowac w lepsze combo gitarowe wiec sprzedaje....:/ linka znow daje :)

http://www.allegro.pl/item423862149_nok ... sluch.html

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna