Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
GrU
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

jestem sceptykiem, uważam takie teorie spiskowe za dziecinadę. Oglądałem parę filmów mających obalać tego typu teorie ( np "Zeitgeist") i z niesmakiem stwierdziłem, że łowcy tychże teorii sami manipulują faktami i po prostu kłamią tylko po to by rozgłos zyskać.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Urok teorii spiskowych, ktoś zdolny mógłby dowieść że do czasów Kopernika to wszystko kręciło się w okół ziemi, sam przyznasz że brak szczątków samolotu w Pentagonie, czy błyskawiczne zawalenie się wież które były wybudowane na przetrwanie najgorszego jakoś tak niezbyt jasno wyjaśnia co się stało.

O teorii władania światem przez Żydów każdy pewnie słyszał, mnie rozbawiło że to bogaci Żydzi rozpoczęli II wojnę i eksterminację "swoich" żeby pozbyć się biedoty :D

Wracając do USA, tam wszystko jest możliwe

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Popers pisze:
łowcy tychże teorii sami manipulują faktami i po prostu kłamią tylko po to by rozgłos zyskać.

Dokładnie. To tak jak z "łowcami UFO": Wystarczy, że gdzieś pojawi się zdjęcie gdzie na niebie widoczne jest COŚ, nawet nie sprawdzą co to jest a już twierdzą, że to UFO. Kiedy odnajdzie się zdjęcie z innej perspektywy na którym wyraźnie widać, że to nic obcego - zaraz twierdzą, że to sprawka armii, która chce ukryć prawdę.

To tylko lipny przykład ale najlepsze jest, kiedy użyją słowa "dowody". Zaczną krzyczeć na prawo i lewo, że mają dowody na istnienie UFO, a kiedy zaczną je ujawniać - okazuje się, że to zwykłe dowody, które można bardzo różnie interpretować.

Rozpisałem się a chciałem powiedzieć tylko tyle, że tacy ludzie wszystko interpretują na własny sposób, a jak im się sprzeciwisz to znaczy, że też jesteś w to zamieszany.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Oglądałem już dosyć dawno Fahrenheit 911 czy jako tak, a może WTC - Historia Prawdziwa, nie pamiętam już jaki tytuł.

Grunt że film robiony w sumie przez amatorów (a nie żaden kinowy czy coś) - wyjaśniali różne elementy przeczące temu jakoby to terroryści stali za tym zamachem. W sumie było ich naprawdę sporo, wszelkie nagrania i zdjęcia również dają wiele do myślenia np. to, że wiele wieżowców płonęło przez kilka dni a żaden się nie zawalił / wieże WTC zawalały się w dziwny sposób - kilka pięter pod "miejscem spadającym" co jakiś czas ze wszystkich stron wylatywały szyby (eksplozje - jak podczas fachowych rozbiórek).

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

kilka wieżowców płonęło, ale jakoś nikt z tych amatorów nie bierze pod uwagę ,że ogień ogniowi nierówny. Co innego zwykły pożar ,a co innego płonące paliwo do silników odrzutowych. Inne temperatury spalania. Do tego dochodzi siła uderzenia, która biorąc pod uwagę masę obiektu i prędkość, była ogromna. Poza tym dochodzą wady konstrukcyjne budowli. To jest właśnie najlepsze - totalni amatorzy próbują wyjaśniać sprawy z dziedziny inżynierii budowlanej i termodynamiki , a potem głoszą bzdury w swoich filmach.

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dziwny jest fakt, że atak na WTC i związana z tym walka z terroryzmem usprawiedliwiał wszystkie brutalne akcje militarne USA na NIEPODLEGŁE i SUWERENNE państwa, które w normalnych warunkach zakończyłyby się politycznym ostracyzmem i oczywistym oskarżeniem o agresję. Tak jak Pearl Harbour rozkręcił gospodarkę nastawiając ją na wojenne tory w 1941, tak WTC nakręciło w podobny sposób USA dziś. Dla mnie, amatora totalnego - to jednoznaczny dowód, że w tych wszystkich oskarżeniach o spowodowanie ataku (a przynajmniej o dopuszczenie do niego) jest jakieś ziarno prawdy.
A skoro to ziarno... To nie jest to już teoria spiskowa, tylko MOŻLIWOŚĆ, którą warto wyjaśnić.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

djt pisze:
Tak jak Pearl Harbour rozkręcił gospodarkę nastawiając ją na wojenne tory

raczej odwrotnie. USA poniosło ciężkie koszty tej wojny.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Widzialem juz wiele takich filmikow, sporo amerykanskich. Byc moze spora czesc osob probujacych wyjasnic ta sprawe nie jest inzynierami, czy specjalistami od wojskowosci, ale pewne rzeczy sa warte uwagi i mysle ze nie mozna tu popadac ze skrajnosci w skrajnosc popierajac autorow czy calkowicie ich teorie odrzucajac. Kazdy z nas widzial moment zawalenia sie budynkow. Nie wydaje mi sie, aby moglyby sie zawalic w kilka sekund.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Moim zdaniem nie trzeba być fachowcem aby uznać iż dziwne jest, że samolot uderzający w pentagon:

a) po drodze nie uszkodził latarni
b) nie zniszczył trawnika (!) - zrobiła to dopiero ekipa ratunkowa
c) zrobił taką małą dziurę / WZGLĘDNIE niewielkie uszkodzenia

Nie sądzicie?

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

spalanie się paliwa ? ogromny kłęb ognia podczas uderzeń to właśnie to spalane paliwo tylko że na zewnątrz budynku

Błędy konstrukcyjne przy takiej budowli szanse minimalne na jakieś niedociągnięcia czy błędy, na filmiku jest podanych kilka innych przykładów pożarów czy samolot przebijający na wylot ESB, i wszystkie budynki oprócz wież nie dosyć że stały bardzo długo nierozpieprzone3 to się jeszcze nie zawaliły, w Hiszpanii podczas pożaru zawaliło się kilka górnych pięter a reszta budynku przetrwała bez szkód, mówią że kula ognie szła szybami widny i przez to tak szybko się bliźniaczki zapadły, tylko że tam nie ma szybu od parteru aż po szczyt :D.

Nie wiem co by musiało się stać żeby ludzie prawdę poznali, ale do tego czasu spekulację będą trwały, a WTC musiały być burzone kontrolowanie bo takie budynki w takim czasie nie miały prawa się rozpaść

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Czyli USA sama sobie rozpieprzyła parę tysięcy obywateli , parę samolotów i budynków, po to by potem zaatakować Afganistan i Irak i utopić w ten sposób setki miliardów dolarów? To się dopiero kupy nie trzyma. Gdyby Stany chciały obalić Saddama, mogły to zrobić bez żadnych zamachów. Profitów gospodarczych z tego żadnych nie mają, bo za ropę stamtąd płacą normalną rynkową cenę, a stracili ciężką kasę za działania wojenne.

Niech mi fani teorii spiskowych odpowiedzą na jedno, proste pytanie:
PO CO ?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
wszelkie nagrania i zdjęcia również dają wiele do myślenia np. to, że wiele wieżowców płonęło przez kilka dni a żaden się nie zawalił

To zupełnie inna bajka. Samoloty, któe uderzyły w budynki, zerwały warstwę ochronną zabezpieczającą przed pożarem, konstrukcja budynku niczym nie osłonięta poddana została na działanie ognia.

Zresztą, ja się zdziwiłem, że te budynki nie zawaliły się tuż po pierwszym uderzeniu.

Popers pisze:
Niech mi fani teorii spiskowych odpowiedzą na jedno, proste pytanie:
PO CO ?
Sami pewnie tego nie wiedzą, amaerykanie oglądają za dużo filmów. Tylko rozgłos im w głowie, nie ważne co się mówi, ważne że się mówi nawet jeśli dowody to tylko domysły.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Gdyby znał odpowiedź na to "PO CO" jak i na inne "PO CO" to bym nie mieszkał w szarym blokowisku,
Władza albo hajs a bo cóż innego robić na tym świecie.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

GrU pisze:
Władza albo hajs a bo cóż innego robić na tym świecie.

ani im to władzy nie dało ani hajsu, więc...
Śmieszą mnie takie historie. No, ale ja jestem przecież zmanipulowany przez spiskowe megakorporacje rządzące światem, jestem inwigilowany, mam klapki na oczach i jestem produktem współczesnego społeczeństwa ślepców, którzy nie widzą PRAWDY. Cóż ja mogę wiedzieć.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna