Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Gra Limbo of the Lost (jeśli w ogóle można nazwać TO grą) to plagiat na plagiacie. Jest to jedyna gra stworzona przez Majestic Studios. Świat usłyszał o niej dzięki serwisowi "GamePlasma" który jako pierwszy opublikował obrazki z tej gry. I tu bowiem okazało się że Majestic Studios dosłownie przekopiowało niektóre miejsca z gier. Pierwszemu dostało się genialnemu Oblivionovi. Później cały skandal potoczył się diametralnie szybko, a lista "zapożyczonych" przez Majestic Studios gier zaczęła się momentalnie powiększać. Wśród poszkodowanych gier pojawiły się takie tytuły jak:

-Painkiller (polska produkcja)
-Morrowind
-Diablo II
-Return to Castle Wolfenstein
-UT 2003 i 2004
-WoW
-Black & White 2
-Silent Hill 4
-Thief
-Lord of the Rings

Gry nie kupicie w żadnym sklepie. Została ona wycofana ze sprzedaży. Wylądowała także w Kaszance Zone w najnowszym CD-Action z oceną -1. W sumie im się nie dziwię.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wiedziałem że ktoś dzisiaj o tym napisze... to -1 w CDA to już rekord rekordów.

W grę nie miałem (nie)przyjemności grać ale np. pokazane w magazynie screeny z Painkillera dobrze pamiętam, to samo miejsce w Limbo wygląda naprawdę identycznie więc nie ma mowy o pomyłce.

Przesadą są te próby wykręcania się od odpowiedzialności - w takim wypadku chłopaki i tak nie mają co liczyć na litość, oby kara była przykładem dla innych :diabelek:

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
i tak nie mają co liczyć na litość, oby kara była przykładem dla innych :diabelek:

Muszą ponieść karę i to zasłużoną. Za tą grę cierpią producenci tych gier od których lokacje znalazły się w Limbo of the Lost. Mam nadzieję że w przyszłym numerze CD-Action ujrzę w shortach że Majestic Studios - R.I.P

*

PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Wigen pisze:
Mam nadzieję że w przyszłym numerze CD-Action ujrzę w shortach że Majestic Studios - R.I.P

Czyli Rest In Pieces :D Jednak w żadnego - oprócz LotR'a - z tytułów na których żerowali, nie grałem.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Bardzo wątpię, aby zrobili to nieświadomie. No bo jak dorośli faceci mogą tak wszystko zerżnąć i jeszcze nie pomyśleć, że ludzie to spostrzegą? Wiedzieli o tym, a po głowie chodziły im skandale. Nawet 10 latek w końcu domyśli się, że trzeba coś zmienić, żeby nikt nie poznał... a no tak, na jednej mapie dali śnieg :->

I przyznaję rację recenzentowi, że to spory rarytas. Przyszło mi to na myśl jeszcze zanim skończyłem czytać. DObrze mieć coś, co zostało wycofane po tygodniu i nie wielu to ma ;)

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Ekipa zajmująca się tworzeniem tej gry (z info na gry-online wynika, że to jedynie 3 osoby) pewnie miesiąc przed premierą spostrzegła, że w studiu gry ani śladu (czego nie można powiedzieć o pustych puszkach po piwie i paczkach po żarciu made in fastfood :-D) , więc musiała jakoś szybko nadrobić zaległości :diabel2:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie