Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Thoronthir
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Dzień jak codzień .
Wraz z grupą najemników chowasz się przed słońcem i ewentualnym atakiem snajperów wroga.
Wysłuchujesz opowieści najemników , którzy przez ostatnie lata są dla Ciebie jak bracia . Wiesz , że umrą broniąc Ciebie , i Ty zginiesz by ratować ich skórę .

Jednakże dzień zmierzał do czegoś , czego się nie spodziewałeś .
Szum krótkofalówki został przerwany niecodziennymi słowami , niestety często niezrozumiałymi przez zakłócenia .

-.... moje położenie to stara stacja benzynowa przy drodze D-6 . Potrzebuje pomocy . Nazywam się ..... ale zwą mnie Thoronthir . Jestem tu od ......... Pot...... wsparcia .

- Pułapka
- Na pewno
- A nawet jeśli nie nadstawie dupy za zagubionego w tej cholernej dżungli .

Ignorując komentarze swoich ''kolegów po fachu'' wstałeś , sprawdziłeś kaburę , automat na plecach i wydałeś rozkaz :

- 10 minut na przygotowanie . Po tym czasie ruszamy . Skokami , trzeba uważać na snajperów .

Podróż była spokojna . Poza kilkoma wystrzałami w oddali , nie działo się nic co by urozmaiciło wyprawę .

Gdy dotarliście w pobliże stacji , kazałeś zrobić zwiad . Nie wiadomo , to może być pułapka.
Poza lunetą ( odbijającą światło ) w pobliskich krzakach , Twoi ludzie nie wykryli niczego co byłoby warte uwagi . Osoba w gąszczu miała Polską odznakę na ramieniu . Karabin nie miał amunicji . Widać to było z daleka . Pusta , otwarta komora rzuca się w oczy .

Wyszliście spokojnie , otaczając ukrytego nieznajomego .

Nagle ten wychylił się powoli ( zachował się nieprofesjonalnie , nie podniósł rąk ani uprzednio nie sprawdził , do jakiej frakcji należysz ) . Po czym podbiegł . Słowotok , krztusił się pijąc z manierki , którą mu dałeś i dławił się racjami z puszki .
Zadawał wiele pytań aż się ściemniło . Usnął , wycieńczony . Jeszcze nie widziałeś by ktokolwiek zajadał się tym gównem zapakowanym w puszki , które inni nazywają racjami żywnościowymi .

Zostawisz go bez odpowiedzi , samego , czy pomożesz by wytrwał w tym niegościnnym regionie ?

1. Jaki team wybrać ? Nie chodzi o żołnierzy , którzy skuteczni staną się tylko pod rozkazami profesjonalisty , weterana . Chodzi raczej o zespół ''dobry na początek'' .

2. Kim jest legendarny I.M.P ? Widziałem wiele wzmianek o nim , ale nigdy nie znalazłem nic , co by mi o nim więcej powiedziało .

3. Jakie uzbrojenie na początek ? Jak odpowiednio zbalansować drużynę pod tym względem .

Więcej pytań już niedługo . Mam namiary na Wasz kanał , którym porozumiewacie się krótkofalówkami .

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Niezłe opowiadanie czekam na następne.

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Pragnienie , czasem silniejsze niż cokolwiek innego . Trzęsące ręce , alkoholizm .
-Mogłem się zaszyć przed akcją - skarciłeś samego siebie .

Wstałeś . Twoja warta się właśnie kończyła . Czas obudzić jednego z chłopaków i zdrzemnąć się .
Po kilku krokach stwierdzasz , że coś jest nie tak . Nie potrafisz sprecyzować co dokładnie , czułeś to w kościach . Szósty zmysł najemnika .
Po cichu nadałeś wiadomość przez krótkofalówkę :
- Wstawaj mała , szykuje się imprezka .

Dobrze , że Max miała czuły sen , jak kot , już po kilku sekundach odpowiedź :
-Jestem gotowa , budzę resztę .

Jedyną szansą na zorientowanie się w sytuacji był noktowizor . Niestety radzieckie gówno miało swoją chwilę słabości , nie chciało się włączyć .
Na szczęście bojówki , napadające w tych okolicach korzystały z podobnego , często o wiele gorszego sprzętu . Prawdopodobnie to było wytłumaczenie , dlaczego nie zrobili z ciebie sita do tej pory .
Najciszej jak mogłeś czołgałeś się do obozu . Co chwilę próbując włączyć noktowizor .
Załapał . Nie , nawalił.... A jednak !

Po założeniu tego ''cudu'' , sytuacja stała się jasna .
Od północy zmierzał zwiad bojówek , składający się z dwójki małych dzieci uzbrojonych w karabiny kałasznikowa . Stary sprzęt mimo rdzy , piachu , błota - działał dobrze . Choć z doświadczenia wiesz, że potrafią wybuchać.

- Mała to tylko zwiad . Dwójka dzieciaków .
- Załóż tłumik , zdejmij je i spadamy .
- Dobry pomysł .

Zwiad zatrzymał się i obserwuje teren . Szkoda , że ich dowódcy nie dali im chociaż noktowizora lub nawet paczki zapałek . I tak doceniłeś ich za obeznanie w terenie . Mimo żadnego z przyrządów i braku oświetlenia w nocy nieźle sobie radzili .

Tłumik był na miejscu . Zawsze gotowy do cichego zabójstwa .
Szedłeś półkolem by Cię nie zauważyli .
Przymierzyłeś , strzał .
Pierwszy padł z dziurą w okolicach mostka . Śmiertelny strzał .
Niestety mimo braku huku drugi zauważył błysk . Odwrócił się , zaczął strzelać .
Odruch . Wyuczony . Padłeś na ziemię szybciej niż padły pierwsze odgłosy wystrzałów .
Zamknął oczy . Odrzut wywrócił go . Puścił karabin . Ucieka .
Przymierzasz naciskasz spust . Strzał w potylice .
Śmiertelny .

Nie jestem jakimś profesjonalistą . Piszę bo lubię . Dlatego proszę nie krytykować jakby to było nie wiadomo co ;)

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Dobra dobra dawaj więcej

Tak. Da się zauważyć, że ten świat od jakiegoś dłuższego czasu działa w systemie Pay-to-win.

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

spiryt pisze:
Dobra dobra dawaj więcej

Może dla odmiany odpowiesz na pytania

1. Jaki team wybrać ? Nie chodzi o żołnierzy , którzy skuteczni staną się tylko pod rozkazami profesjonalisty , weterana . Chodzi raczej o zespół ''dobry na początek'' .

2. Kim jest legendarny I.M.P ? Widziałem wiele wzmianek o nim , ale nigdy nie znalazłem nic , co by mi o nim więcej powiedziało .

3. Jakie uzbrojenie na początek ? Jak odpowiednio zbalansować drużynę pod tym względem .

Obiecuję , że jak tylko znajdę wenę to napiszę więcej .

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Ad 1 ok team na początek Barry,IMP,Steroid,Ice,Grizzly,Clliford potem rekrutujesz Irę
Ad 2 IMP to jest twoja stworzona postać
Ad 3 Broni to ty nie wybierasz najemnicy a A.I.M mają własne wyposażenie niestety bardzo słabe jest kilka sposobów zdobywania broni
1 na wrogach ale niezbyt często wypuszczają z łap broń
2 Bobby Ray sklep internetowy będzie dostępny dopiero po zdobyciu lotniska w Drassen
3 Tony w San monie w sektorze D5
Link do poradnika jak stworzyć IMP
https://jagged-alliance.pl/readarticle.php?article_id=159

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Hmmm nie mogę znaleźć Cliforda .

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Dr Clifford Highball
Obrazek

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ja mam zupełnie inne okienko A.I.M .
Aaa dopiero zobaczyłem , że mam JA Wildfire ...

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Nie radze ci grać w Wildfire jest bardzo trudny nawet na najniższym poziomie przejdź sobie jagged alliance 2

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Właśnie wziąłem doświadczonego , bo grałem w Fallouty itp więc myślałem , że sobie poradzę a tu niespodzianka . Cały oddział wystrzelali mi w kilka minut .

No nic skocze do kolegi i poproszę o inną wersję .

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

spiryt pisze:
Nie radze ci grać w Wildfire jest bardzo trudny nawet na najniższym poziomie przejdź sobie jagged alliance 2

??? Grałeś w ogóle ??
WILDFIRE spokojnie od początku do końca łatwo jest przejść 1 najemnikiem na Ekspercie .... Pffff

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

spokojnie .
Przejdę normalnego JA2 a później Wildfire :)
Mam czas . W sumie Mass Effect i WoW dużo mi go odbierają , ale znajdę czas i na JA2 .
Od czego są wakacje :)

Ostatnio zmieniony 29 lip 2008 14:17 przez Thoronthir, łącznie zmieniany 2 razy

*

spiryt
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

zadra666 pisze:
spiryt pisze:

??? Grałeś w ogóle ??
WILDFIRE spokojnie od początku do końca łatwo jest przejść 1 najemnikiem na Ekspercie .... Pffff

weź idź z tym swoim wildfire ja nie jestem taki pro jak wy że mając kamień przejdziecie całą gre

*

Thoronthir
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Co Wy na to , żeby wywalić Steroida albo Grizzliego i dać Hitmana ?
Szczerze denerwuje mnie głos Steroida . Przypomina mi pewnego aktora ( teraz nawet gubernatora ) .

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna