"W Brigade E5: New Jagged Union czeka na nas naprawdę spory wybór postaci i jeszcze większy wybór broni, opancerzenia i amunicji. Autorzy przygotowali ponad 100 modeli rzeczywistego uzbrojenia, dziesiątki typów amunicji, granatów, pancerzy oraz specjalistycznego wyposażenia. Będziemy mieli również możliwość modyfikowania i ulepszania naszego uzbrojenia dodając różnego rodzaju gadżety, lunety snajperskie, granatniki czy bagnety."
Źródło: Gry-Online
Dlaczego postanowiłem założyć temat o tej grze? Powodów jest wiele, a choćby taki, że grę robił Shaun Lyng. A skoro ktoś taki robił tą grę to nie trudno się domyślić, że jest podobna do Jagged Alliance 2, i to jest drugi powód.
Powodów jest mnóstwo i mógłbym je wymieniać i wymieniać, jednakże to co mnie najbardziej cieszy to fakt, iż po miesiącach milczenia przez wydawcę gra zostanie wydana w polsce przez firmę Cenega już 18 sierpnia 2006r.! A za jaką cenę pytacie? A za 14,90 PLN! Z tego też powodu załączyłem zdjęcie pudełka gry, gdyż będzie ono inne niż w innych krajach.
Na tą grę poluję od bardzo dawna a teraz wreszcie ją dopadnę, i to oryginał!
A teraz o samej grze, jak wiecie gra jest bardzo podobna do Jagged Alliance 2. Ale różnią ją dwie zasadnicze rzeczy. Po pierwsze, ta jest w trójwymiarze. Po drugie, tutaj nie ma punktów akcji ale czas, a to w jakim czasie np. najemnik dobiegnie do celu zależy od umiejętności.Kiedyś grałem w demo i muszę przyznać, że gra jest trudna. Ale kto tu się będzie dziwił, jagged też nie jest łatwy dla początkujących. A to co mnie najbardziej rusza jest... tryb gry sieciowej!
Można grać nawet do 8 graczy!Grę oprócz do Jagged Alliance 2 bardzo często porównuje się również do Silent Storm który z kolei porównuje się do JA2. Tak wiec wszyscy fani jaggeda powinni być w pełni zadowoleni, ja jestem, brakuje mi jeszcze tylko oryginała (w sieci nie ma, nawet nie szukajcie :wink:). A czy ktoś poza mną w to grał? Albo nawet jeśli nie grał. Jakie są wrażenia z gry?

: Ale przynajmniej będę miał na czym pograć (nie tylko w to)