Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Od dluzszego czasu najbardziej to denerwuje mnie...moja wlasna osoba. Szczegolnie po nadmiernym spozyciu. Jak juz pic, to najlepiej z umiarem.

*

Przemas
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Gdy ktoś ma rację, i ja się z nim kłócę bo moja psychika mi tak każe :/

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Mnie jeszcze szlak trafia, gdy ktoś notorycznie popełnia mnóstwo błędów w postach, zwłaszcza że istnieje funkcja, która pokazuje błędy.

*

sirmicho
Plutonowy
Plutonowy

Pavcio pisze:
Mnie jeszcze szlak trafia, gdy ktoś notorycznie popełnia mnóstwo błędów w postach, zwłaszcza że istnieje funkcja, która pokazuje błędy.

A szlaG nie trafił Cię jak przeczytałeś swój post?

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

sirmicho pisze:
A szlaG nie trafił Cię jak przeczytałeś swój post?

toś mu chłopie dowalił.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

sirmicho
Plutonowy
Plutonowy

momo78 pisze:
toś mu chłopie dowalił

Ech tam zaraz dowalił. Nie miałem złych intencji. Bez urazy Pavcio.

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Fakt- mój błąd. Byłem pewien pisowni przez "k". Jeden błąd każdemu może się zdarzyć.

Żadnej urazy sirmicho. Cieszę się nawet, że ktoś potrafi pokazać mi błąd. Dziękuję.

Dobrze, że dużo więcej błędów nie popełniam w pisowni.

*

sirmicho
Plutonowy
Plutonowy

Ja też nie lubię jak ludzie piszą posty (lub inne formy wyrażania swoich myśli) w internecie nie zważając na zasady gramatyczne i ortograficzne. Oczywiście, że błędy się zdarzają, ale można zrobić błąd raz, drugi, ale nie 10 błędów w trzech zdaniach. A już przegięciem roku jest pisanie bez użycia jakichkolwiek znaków przestankowych. Nie potrafię tego zrozumieć i żadne tłumaczenie, że jest to choroba, do mnie nie trafia. Jak mozna pisac zdanie w ten sposob jak wlasnie pisze bez uzycia znakow przestankowych zeby to jeszcze ktos potrafil zrozumiec to juz dla mnie jest totalna zagadka to mnie wlasnie wkurza najbardziej potem jeden z drugim niech sie meczy zeby zrozumiec cokolwiek z takiego slowotoku.

Żadna choroba, lecz zwykłe lenistwo moim zdaniem. Za moich czasów trzeba było wkuwać i uczyć się reguł w szkole i nie było mowy o tym by ktoś nie potrafił sklecić zdania po polsku. A w internecie mamy aktualnie plagę młodych ludzi, którzy piszą w tak niechlujny sposób, że to woła o pomstę do nieba. Jak będą te osoby pisać, gdy dorosną? Czeka nas zagłada.

No to się wyżaliłem:)

Ostatnio zmieniony 23 lip 2008 11:12 przez sirmicho, łącznie zmieniany 1 raz

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Hmmm nie tylko młodzi są analfabetami(anal-fabetami?) ja spotykałem mniej więcej po równo takich niegramatycznych trolli ;p

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

ciekawe gdzie. Sirmicho ma rację ; Ja nie reaguję, ale czasami to aż zęby bolą.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

sirmicho pisze:
Żadna choroba, lecz zwykłe lenistwo moim zdaniem.

To jest dla mnie jasne. Ja tez w klasach 1-3 robilem mase bledow, ale mama sie za mnie wziela i dzis moze zrobie 1 blad ortograficzny na 3 kartki A4 i to w bardzo nietypowym slowie. Dla mnie nie ma dysortografow. Naprawde wszystkiego sie mozna nauczyc. Nie ma zadnego problemu. Dysortografia to "choroba" z palca wyssana.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Mi badania wykazały że jestem dyslektykiem, ale na test kompetencji na koniec gim nie przyniosłem świstka bo "korzyści" to kilkanaście minut dłużej mogłem pisać ale sam przed komisją bez wsparcia reszty klasy, i poszło bez problemu, maturka tak samo.

Czytać dużo, jak w przeglądarkach nie było autokorekty, to się słowo w googlach wpisywało i widać od razu czy ó czy u, ż czy rz itp, z czasem zostaje to w głowie, i popieram w 95%, może choroba to i jest ale zwykłe lenistwo w większości.

A pisanie bez polskich znaków, długo grałem w mmo, Diablo 1,5 roku, Ragnarok ponad 2,5 r, WoW ciut, tam polskie znaki nie są obsługiwane, i pisząc tam bez nich tak mi zostało, powoli wracam do normalności (zerwanie z graniem po necie, thx God)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

sirmicho pisze:
Jak mozna pisac zdanie w ten sposob jak wlasnie pisze bez uzycia znakow przestankowych zeby to jeszcze ktos potrafil zrozumiec to juz dla mnie jest totalna zagadka to mnie wlasnie wkurza najbardziej potem jeden z drugim niech sie meczy zeby zrozumiec cokolwiek z takiego slowotoku.

Nie odnisz wrażenia, że to zdanie również jest jakieś takie... długie i pozbawione przecinków? ;)

Analfabeci to dla mnie zwykli lenie. Znam jednego osobiście i kiedy widzę jak on pisze, bez przerwy poprawiam, a co on na to? Tłumaczy się, że ma dysleksję (sorry - "dyslekcje"). Zero zaangazowania, zero chęci poprawy. Aż żal patrzeć.

*
sirmicho
Plutonowy
Plutonowy

Len pisze:
sirmicho napisał/a:
Jak mozna pisac zdanie w ten sposob jak wlasnie pisze bez uzycia znakow przestankowych zeby to jeszcze ktos potrafil zrozumiec to juz dla mnie jest totalna zagadka to mnie wlasnie wkurza najbardziej potem jeden z drugim niech sie meczy zeby zrozumiec cokolwiek z takiego slowotoku.

Nie odnisz wrażenia, że to zdanie również jest jakieś takie... długie i pozbawione przecinków? ;)

Widocznie nie wyczułeś ironii w moim poście i nie zauważyłeś, że zrobiłem to umyślnie.
A wskazuje na to zacytowane przez Ciebie pierwsze zdanie. Jak widać na załączonym obrazku, przeczytanie zdania (zlepków zdań) pozbawionego znaków przestankowych, staje się trudne do zrozumienia.

*
sirmicho
Plutonowy
Plutonowy

Wracając do tematu interpunkcji :)

Przykład angielski:

Obrazek

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna