Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Z jakiej korzystasz przeglądarki?
Opera 24%  24%  [ 16 ]
Firefox 55%  55%  [ 36 ]
Maxthon 2%  2%  [ 1 ]
Internet Explorer 11%  11%  [ 7 ]
Netscape 0%  0%  [ 0 ]
K-Meleon 3%  3%  [ 2 ]
Korzystam z innej przeglądarki 6%  6%  [ 4 ]
Liczba głosów : 66
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Tak nowa wersja Firefoxa jest lepsza od poprzedniczki. Nową wersję ściągnąłem sobie wczoraj wieczorem. Najważniejsza zaleta to że program działa niezawodnie szybko. Lepszej przeglądarki niż Mozilla chyba nie ma.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

O ! nowa szata graficzna ! fantastycznie, bo stara była do dupy. Zawsze używałem nakładek graficznych ,a teraz może nawet się powstrzymam i zostanę przy domyślnym ustawieniu.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A wiecie co jest najlepsze w firefox 3? Pasek adresu - nie trzeba wpisywać całego adresu, wystarczy tylko część.

Prosty przykład:
nie musisz wpisywać https://jagged-alliance.pl, wystarczy że wpiszesz jacenter i dasz enter a przeglądarka wejdzie na stronę ;)

*
Cell
Chorąży
Chorąży

lukasamd pisze:
wystarczy że wpiszesz jacenter i dasz enter a przeglądarka wejdzie na stronę ;)

Opera też tak ma :) . Od wersji chyba 9.0.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ale jedyną wadą najnowszej odsłony Mozilli jest to że powoduje (przynajmniej u mnie) "myślenie dysku" (czyt. miganie diody) tak to ujmę. To strasznie denerwujące jest.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja wam powiem jedno. Jestem teraz zmuszony kisić na laptopie, gdzie jest IE7 - ten program jest straszny! Już pominę, że wystarczy otworzyć kilka zakładek, żeby zamulił laptopa. Najgorsze jest to, że niczego nie zapamiętuje, przez tą przeglądarkę już setki razy musiałem pisać tego samego newsa :wall:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Może nigdy nie korzystałeś z IE6? Jeżeli nie to mogę Cię pocieszyć - IE7 to wyraźny krok do przodu w porównaniu do starszej wersji :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Korzystałem i to bardzo dużo. Tyle, że w tamtych czasach (kiedy to było?) nie pisałem tak dużo jak dziś. A wyobraź sobie teraz co ja przezywam jak z jednego portalu gonią mnie o artykuły, a tu wymazuje mi się tekst, który pisałem dla innego xD

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Myślisz pewnie - "Dlaczego ich nie posłuchałem? Dlaczego nie zainstalowałem jakiejś CYWILIZOWANEJ przeglądarki?!" :diabel:

Ciekawe czy Firefox 3 pobił rekord guinessa w ściągnięć pliku / 24 godziny...

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Ciekawe czy Firefox 3 pobił rekord guinessa w ściągnięć pliku / 24 godziny...

Firefox 3 został pobrany już 8 milionów razy w ciągu 24 godzin. W samych Stanach Zjednoczonych najnowszą odsłonę Firefoxa pobrało aż 4 miliony osób. W Polsce przeglądarkę pobrało 300 tyś. osób, Rosja - 170 tyś, Kanada - 375 tyś., Meksyk - 140 tyś.,

Grenlandia - 230 pobrań
Gwatemala - prawie 7000 pobrań
Kuba - 2500 pobrań
Chiny - 300.000 pobrań
Niemcy - 1 milion pobrań
itd.

Ten kto jeszcze nie pobrał niech ściąga, a bardzo możliwe że bardzo przyczyni się do pobicia rekordu :)

*

Cell
Chorąży
Chorąży

@Wigen

Pobili już rekord? Czy jeszcze wciąż im daleko do ustanowienia nowego rekordu?

A! I odnośnie tego "myślenia dysku": Zawsze możesz deske z klawiaturą wysunąć tak żeby zasłoniła ci obudowe, albo najzwyczajniej w świecie odłączyć tę diode z płyty głównej - Ja odłączyłem po prostu jeden przewodzik z PG i mi nieświeci, a tak wogóle niewiem po co montują te diody.

A tak wogóle to Ja używam Opery, bo to była moja pierwsza przeglądarka internetowa i wogóle według mnie jest najbardziej wygodna.

Firefox jest według mnie beznadziejny. Zakładki są niewygodne... Trudno je znaleść... Okno zabiera dużo miejsca i prawie nic niewidać na stronie... Podczas przewijania obraz denerwująco przeskakuje (a w Operze chodzi płynnie! Radze samemu przetestować;]) - Nielubie Mozlli.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Cell pisze:
Pobili już rekord? Czy jeszcze wciąż im daleko do ustanowienia nowego rekordu?

Co do rekordu to nie wiem, bo prawdopodobnie minie kilka dni zanim ekipa z Guinnessa sprawdzi poprawność bicia rekordu. Natomiast wiadome jest jedno Mozillę Firefox 3 pobrano już 14,419,854 razy (ta liczba wciąż się powiększa) . To nie jest wynik oficjalny ponieważ może się on jeszcze zmienić. :)

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Maxthona używam - tak przywykłem i tak już zostanie ;)

*
Cell
Chorąży
Chorąży

Informuję, że wyszła przeglądarka "Google Chrome". :)

Moje pierwsze wrażenia: Dużo przyjemnych opcji, takich jak, np: "Domyślna wyszukiwarka", ja wybrałem osobiście "Google" i działa to na zasadzie, iż dajesz w okienko, np. jacenter i masz wynik :] Miły też jest fakt, iż "Chrome" dobrze zapamiętuje login wraz z hasłem dzięki czemu możemy najana już całkowicie po prostu kliknąć na "loguj" i już ;]. Polecam ;]

Oficjalnie przeglądarki nie zmieniłem... jeszcze? Ściągnąłem ją i jestem zadowolony, w tej chwili korzystam z obu przeglądarek:

1. Opera - Obczajona
2. Chrome - wygodna, szybka i bezpieczna :)

Zalecam wziąść na próbe, bo naprawde, tam wszystkie opcje są schludnie poukładane i wogóle ;]

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Cell pisze:
2. Chrome - wygodna, szybka i bezpieczna :)

Zastanów się 2x zanim coś takiego napiszesz :D Od premiery beta (czytaj wczoraj) wykryto już DWIE KRYTYCZNE dziury... jak to jest bezpieczne to Windows jest darmowy :D

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna