Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna

Czy będziesz oglądał/a EURO 2008?
TAK 78%  78%  [ 14 ]
NIE 22%  22%  [ 4 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ech, sam jestem rozczarowany tym meczem. Polska grala nieladnie, w pierwszych 30 min. wrecz smiesznie, amatorsko, gdyby nie Boruc, to przegralibysmy ten mecz.
Teoretyczna szansa na awans jest. Wystarczy ze Polska rozgromi Chorwacje ze 3-0, a Austria skromnie pokona Niemcy, np. 1-0. Wtedz my mamy 4 ptk. Austria tez, tzlko nasz stosunek bramek jest lepszy.
Nikomu nie trzeba tlumaczyc, ze to malo prawdopodobne :lol2: .
Pytanie jest jeszcze jedno. Czy nasza druzyna nadaje sie na cwiercfinal Euro.
Nie, nie, nie.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
bo moim zdaniem o żadnym faulu być mowy nie powinno

Wigen pisze:
Takie faule się zdarzają kilka razy w meczu

To Jednak faul czy nie faul ?

93 min
Nie my pierwsi i nie ostatni, wiadomo gospodarz, zobaczymy za 4 lata (oby)
Tylko dlaczego angielski sędzie, każdy wie jak ostro gra się w Anglii, dlaczego sędzia który ma z tym do czynienia codziennie, w takim meczu takie coś ehh.

Gol Rogera
Wiem że wszyscy znani i lubiani mówią o spalonym, ale Saganowski (jak sam potem powiedział) starał się strzelać na nie podawać, i dopiero jak piłka odbiła się od obrońcy i bramkarza dopadł do niej Roger.

Ogólnie
Nie jestem rasistą, ale to są meczy reprezentacji krajów, a tu, do pierwszych EURO w historii Polski wprowadza nas Holender (chwała mu za to, lepiej tak niż "zza biurka"), pierwszą bramkę w historii Polski na EURO strzela Brazylijczyk, dobrze że chociaż Boruc jest 100% nasz. Nie przeszkadzają mi obcokrajowcy zwłaszcza jeżeli działają na naszą korzyść, ale co to za reprezentacje (z tego co mówił Borek, z pośród 5 napastników Niemców na tych EURO tylko 1 urodził się w Niemczech ...)

Przyszłość, Polska zagra z składem B Chorwacji (to raczej będzie normalnym zjawiskiem a nie "oddaniem" meczu) Niemcy o awans zagrają z sędzio-Austrią która/którzy też grają o awans, ładnie brzmi ale i tak nie wieże żeby Niemcy zawalili taki mecz) także należy pogratulować pierwszego awansu do EURO i szykować się na MŚ (chyba muszę znowu rozegrać EURO "po swojemu" w football managerze :D)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

GrU pisze:
To Jednak faul czy nie faul ?

Oczywiście że nie faul. Tego będę się trzymał.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Hmmmm w polskich miastach można było zasłyszeć głośne (nie dające spać ) okrzyki " Sędzia Ch*j !!!!!!!"

Hmmm podzielam to zdanie :D Webb na stos wieczny :D

A i na wielu fotoblogach zdjęcie Webb'a i odpowiedni podpis :P

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

GrU pisze:
Saganowski (jak sam potem powiedział) starał się strzelać na nie podawać, i dopiero jak piłka odbiła się od obrońcy i bramkarza dopadł do niej Roger.

to nie ma znaczenia. Jeśli podczas strzału dany zawodnik znajduje się na pozycji spalonej podczas strzału, to gdy dojdzie do odbitej piłki sędzia gwiżdże nieprawidłowe zagranie. Nieważne czy Sagan chciał strzelać czy nie, dla sędziego liczy się efekt.

Co do sędziowania, to myślę że to nowa tendencja sędziowania. Zauważyłem dwie prawidłowości na tegorocznym ojro- po pierwsze nie gwiżdże się lekkich fauli po walce i nie opłaca się już przewracać w środku pola przy byle dotknięciu. Po drugie - siędziowe są BARDZO uczuleni na to jak obrońcy używają rąk podczas krycia przeciwnika. Złapanie gościa ręką w polu karnym = automatyczny karny.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Popers pisze:
Co do sędziowania, to myślę że to nowa tendencja sędziowania. Zauważyłem dwie prawidłowości na tegorocznym ojro- po pierwsze nie gwiżdże się lekkich fauli po walce i nie opłaca się już przewracać w środku pola przy byle dotknięciu. Po drugie - siędziowe są BARDZO uczuleni na to jak obrońcy używają rąk podczas krycia przeciwnika. Złapanie gościa ręką w polu karnym = automatyczny karny.

No właśnie z tym wyczuleniem sędziów nie bardzo bo to już 12 mecz był, a za ciągnięcie za koszulkę pierwszy karny (no nie mogę zrozumieć że anglik takiego karnego "od tak" od siebie podyktował)

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

dziś dla Rumunów był bardzo podobny.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No a dzisiaj prawdziwy futbol pokazali nam Holendrzy którzy pokonali Francję 4:1. Wcześniej zdominowali Włochów pokonując ich 3:0. Ten wynik (4:1) jest najwyższym wynikiem na tych Mistrzostwach. Gratuluję Holandii.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Ostatnia bramka Holendrów była cudowna.....

A ja z wielką nadzieją chcę zobaczyć mecz Portugalia - Holandia ...

Było by to wielkie widowisko.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nom, Francuzi dostali że aż strach, Holendrzy w zwarciu nie grają za dobrze, ale te ich kontry... tak trzeba teraz grać - szybko i niespodziewanie a nie powolne i niecelne podania jak to wyglądało u nas.

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Van Basten uczynił cud nad drużyną holenderską. A wszyscy sądzili , ze nie da rady pokierować takim zespołem . NIESPODZIANKA :P

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Czy ja wiem czy niespodzianka, w Holandii było jak u nas, ekipa oldboys - starych zasłużonych, Basten postawił na młodych (trenował jakiś czas juniorów Ajaxu), szacunek za odwagę. Van den Sar to wyjątek on jest ponad wszystkich :D.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

też bym nie przesadzał z niespodzianką. Fakt- grali zabójczo dobrze i to przeciw mocnym ekipom, ale jak się spojrzy na skład to jeszcze przed turniejem było wiadomo że to maszyna do wygrywania. "Mechaniczna Pomarańcza" powróciła i bardzo mnie to cieszy - pięknie to wygląda.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

No ale "opinia publiczna" niemiłosiernie psioczyła na Marco ... a on im pokazał i tyle.

Wiadomo ci ,którzy mu zazdrościli zrobili nawet swoistą nagonkę na niego.Ale Marco ma silny charakter i spore umiejętności ( i doświadczenie) i już za to należy mu się szacunek.!

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wczoraj Rosja wygrała z Grecją 1:0 a tym samym jeszcze aktualnym mistrzom Europy mówimy: "pa pa".

Jeżeli przegrają kolejny (ostatni) mecz to uważam Euro 2004 za pięknie opłacone mistrzostwa, 4 lata to dużo, ale aż takie kontrasty są nieco przegięte.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna