Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
momo78
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

nemrod pisze:
Hmmm to juz chyba tylko dla zagorzalych fanow

No to dla mnie, i zdaje się, że dla LENa również :P

nemrod pisze:
, bo jak dla mnie troche tego juz za duzo a i Stallone najmlodszy juz nie jest .

Stary, ale jary :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

momo78 pisze:
Stary, ale jary :P

Za pare lat to bedzie Rambo : Emeryt kontratakuje. Przeciez ile on moze te wlosy farbowac :P ??

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

W ogóle nie rozumiem opinii typu "Stallone jest już stary", to ma niby świadczyć o klasie filmu? Co z tego, że aktor jest stary? Czy musi mieć 20 lat? To, że ma ponad 60 lat nie znaczy, że musi siedzieć na bujanym fotelu bo niby poco skoro ma kondycję jakby był młodszy o 15-20 lat? Poza tym, historie o żołnierzach "dziadkach" wcale nie są wyssane z palca, więc nie rozumiem opinii typu "jest już na to za stary". Mam wrażenie, że ludzie zapomnieli o filmie i przez całe półtora godziny myśleli tylko o tym ile Stallone ma lat.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

W sumie prawda, jeżeli zagra dobrze to nie ważne ile ma lat. Zresztą nie tylko on "wrócił" - w tym roku a chyba nawet miesiącu wychodzi nowy Indiana Jones, w głównej roli nadal Harrison Ford, tyle tylko że 65 latek

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

A ja i tak uwazam ze na takie role juz sie nie nadaje. Zeby zabijal setki ludzi prowadzac walke w pojedynke? Wole Rambo sprzed 25 lat.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Teraz jest moda na ożywianie starych hitów w każdej dziedzinie. W muzyce już od jakiegoś czasu pojawiają się nowe wersje znanych utworów. W motoryzacji mamy choćby Fiata 500 a niedługo nowego Garbusa i Malucha. To samo filmy, wspomniany wyżej Indiana Jones, trochę wcześniej Szklana Pułapka 4.0, Rocky Balboa...

Dla mnie jest to niezrozumiałe bo choć wszyscy uwielbiają stare hity to nie zawsze chcą ich powrotu. Najczęściej jedynym argumentem jest właśnie "Za stary". Jako fan serii Rambo przeczytałem naprawdę wiele opinii nt. Rambo IV i wiecie co sądzę? Że opinie są bardzo skrajne, z jednej strony mamy teksty typu "Świetny film", a trochę niżej "Lipa, Stallone za stary". I co? Film lipny bo aktor nie jest młody? A gdyby Sly dopiero debiutował i świat nie znał jego wieku, gdyby ludzie myśleli, że jest o 20 lat młodszy to wtedy film byłby fajny?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Zła wiadomość. MGM planuje kolejną część... Rocky'ego. Oczywiście, każdy oglądał te filmy i każdy je lubi no ale to jest kultowa seria filmów i nie można z nią robić co się tylko chce. Nie wiadomo jednak czy we filmie zagra Stallone, co ciekawe - sam Sly niedawno powiedział, że nie będzie więcej kręcił Rocky'ego. Możliwe więc, że MGM planuje remake filmu, jeśli tak to ja już mówię, że im się nie uda choćby nie wiem co zrobili. Po prostu nowy aktor będzie chciał się wzorować na Sylvestrze, nie będzie tak naturalny. Jak widać, rządzi pieniądz. Stallone chciał zamknąć serię w wielkim stylu, co mu się udało. Niestety ktoś może to popsuć. Zresztą, zobaczcie komentarze w internecie:

Cytuj:
Nie ważcie się ruszać Rockyego, bluźniercze pacany! Przecież tak ładnie Sly zamknął tę serię, po co robić kolejną część bądź remake?! Przecież bez Sylvestra nie ma Rockyego!

Cytuj:
Mam nadzieje ze to jakis zart ? saga Rocky to przecież klasyka dobrego kina, nie powinni tego kręcić od nowa ...

Druga wiadomość jest taka, że będzie remake... RoboCopa. Film świetny ale ludzie, takie filmy jak RoboCop były modne w latach 80.! takie coś nie przejdzie.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

IMO zwyczajnie brakuje juz w Shittywood nowych pomyslow, dlatego beda robic od nowa odgrzewane kotlety. Poziom bedzie niski, ale kasa i tak przyjdzie.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

To z Rockym naprawdę wygląda tak, jakby tylko ktoś chciał się jeszcze wzbogacić używając popularnego tytułu. Jeżeli takowy film powstanie, z pewnością nie będzie dobry.

Len pisze:
Druga wiadomość jest taka, że będzie remake... RoboCopa. Film świetny ale ludzie, takie filmy jak RoboCop były modne w latach 80.! takie coś nie przejdzie.

No czy ja wiem... fakt, to jest stare i nie w dzisiejszych klimatach ale teraz powstaje niewiele dobrych filmów a naprawdę odgrzewanego kotleta w tym stylu jeszcze nie widziałem - niech spróbują, może będzie smakował tak jak świeży? Poza tym w razie czego to nie ja na tym stracę :)

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Forrest Gump - świetny film, świetna rola Hanksa poprostu totalny wypas. Mój najulubieńszy film :P

I'm a... fraid.

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Hmm, ja w wieku 10 lat obejrzałem wszystkie części "Blade - wieczny łowca" , świetny horror :ok: jedyny jaki obejrzałem :-> Chociarz niewiem czy można to zaliczyć do horrorów. Niebyło żadnych raptownych wrzaśnięć ani nic takiego (przynajmniej tak pamiętam :P ) , seria filmów z Bladem ma świetną fabułę. Chociarz to raczej film na raz... No, ale przekonam się o tym kiedy obejrze go poraz drugi! Absolutnie polecam ten film!... Najmłodszym :faja:

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

momo78 pisze:
Forrest Gump - świetny film, świetna rola Hanksa poprostu totalny wypas. Mój najulubieńszy film :P

A on biegał i biegał...

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
A on biegał i biegał...

Chociaż książka lepsza, bo gdzie w filmie jest scena jak rozwaliło kibel w Wietnamie, albo jak Forrest poleciał z małpą i NASA w kosmos??
Film dobry, bardzo dobry poprostu nie dało się wszystkiego pokazać w nim :P

I'm a... fraid.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Czytalem obie książki (Forrest Gump ; Gump i spólka) i powiem , że film idzie z nimi na równi...
Książki są napisane takim językiem ,że może być interpretowany jako zbyt "wioskowo-gupi".
Film już bez tej stylizacji :) Polecam i książki i film.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

zadra666 pisze:
"wioskowo-gupi"

Tak przecież przedstawiał się bohater: "Dzień dobry nazywam się Forrest Gump i jestem idiotą."

I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31  Następna