Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 308 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

I kolejny zwolenik Krytyki Michaela Schumachera, oto co są sądzi o nascar 7 krotny mistrz w F1.

Criticism

Drivers and observers of more technically advanced series center their criticism of stock car racing on the idea that racing on an oval does nothing to showcase driving ability or automobile performance, especially when compared to racing on road courses. Seven-time Formula One World Champion Michael Schumacher rejects NASCAR as lacking in challenge and excitement: "What do you see in NASCAR? What is exciting about it? ... I just don't see the challenge in it."[1] By contrast, writer Stephan Wilkinson argues that Formula One lacks the drama and competitive quality of stock car racing.[2]

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

I z mojego punktu widzenia ma rację. Bo gdzie tu kierowca ma pole do popisu jak cały czas napierdziela w jedną stronę. Musi jedynie uważać na innych kierowców i cisnąć gaz do oporu. Fajnie się robi dopiero jak ktoś coś zjebie i kawałki karoserii zaczynają lecieć w stronę matek z dziećmi siedzących na trybunach. Ale przecież nie o to w wyścigach chodzi.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Popers: W Ameryce nie znajdziesz torów w których nie skręca się wyłącznie w lewo. Prezenterzy programu TopGear zażartowali, że inne tory są dla nich zbyt skomplikowane.

Ja Nascar lubię ale mam wrażenie, że jedyne co w tym sporcie kręci amerykanów to wypadki.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

A Robert Kubica znowu pokazal klase i zajal 2 miejsce w slynym GP Monako, mimo iz startowal z 4 miejsca. Wyscig obfitowal w wiele zdarzen ktore doprowadzaly jednych kierowcow do szalu a innych do radosci. To Kubica moze sie cieszyc bo nie popelnil praktycznie zadnego bledu, tak jak i zwyciezca Hamilton.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Kubica to świetny kierowca, nawet w BMW które nie jest najmocniejsze w całej stawce, może pokonać tych najmocniejszych. Wyobraźcie sobie co by było gdyby był w Ferrari. Ale Kubica sam powiedział, że nie odejdzie chyba, że zespół zacznie ograniczać jego rozwój.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Właśnie, my cały dzień gadu gadu o meczu a tu... Kubica wygrywa GP Kanady w Montrealu!!! Pierwszy raz w historii polak zdobywa pierwsze miejsce w F1, do tego pierwszy raz obejmuje prowadzenie w klasyfikacji generalnej i po raz pierwszy mamy 2 miejsca z teamu BMW!

Dla mnie ten dzień jest wystarczająco piękny, mecz oglądam ale jestem zadowolony choćby nie wiem co się na nim stało.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Bardzo długo czekaliśmy na zwycięstwo polaka w Formule 1. I opłaciło się. Kubica to bardzo dobry kierowca który jeździ bardzo dobrze i nie popełnia głupich błędów. Po tej wygranej zmieniłem zdanie o Formule 1 i stawiam je na pierwszym miejscu obok piłki nożnej.

Jeszcze raz gorące gratulacje dla Roberta Kubicy!!!!. I życzymy mu dalszych takich zwycięstw w przyszłości.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Zwyciestwo Kubicy jest dla mnie oslodzeniem porazki, jakiej doznalismy w Klagenfurcie. Kubica wielki jest. W najbardziej prestizowym sporcie swiata gp wygrywa jakis tam polak..................mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.
Wreszcie Polak pokonal niemca i to w niemieckim samochodzie :) .

Ostatnio zmieniony 10 cze 2008 18:39 przez nemrod, łącznie zmieniany 1 raz

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Oglądałem cały wyścig poza pierwszymi dziesięcioma okrążeniami. Wyścig był najlepszym ze wszystkich w tym sezonie. Bardzo ciekawy, cały czas coś się działo a emocje były niezłe, kiedy Hamilton się zagapił. Tylko patrzałem, żeby Kubica zdążył z tego wyjechać szybko i bez szwanku. Potem, żeby wyjechać przez Heidfeldem. Wszystko się udało, ogólnie rzecz biorąc - wszystko, przez cały wyścig, było na plus polakowi. Oby tak dalej.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

No piszą że Kubica na mecz się spieszył :D
a tak serio, chciałbym żeby media nie wciągneły/zjadły Roberta tak jak Małysza czy reprezentację za czasów Engela, bo zacznie się jeszcze większy jobel, po tej wygranej, na punkcie Kubicy, dzięki Bogu jest w posiadaniu Niemców a nie Polaków i tam się dba o sportowca a nie zarabia na nim każdego centa

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

No racja, denerwuje mnie tzw. "Kubicomania". Dajmy mu spokój i niech robi swoje. My się cieszmy, ale bez przesady. To chyba przez to że tak mało sukcesów, albo z powodu kompleksów narodowych....

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No i temat praktycznie umarł śmiercią naturalną, a tu się dzieje bardzo wiele ciekawych rzeczy.

Ostatnio 2. miejsce, dziś zaś Kubica zakończył wyścig w Chinach na 6. miejscu, w klasyfikacji generalnej jest na 3 i jeżeli uda mu się utrzymać przewagę (Raeikkoenen traci do niego 6 pkt), to stanie na podium... jeździ w F1 naprawdę krótko a już ma szansę na taki sukces.

W ogóle oglądał ktoś dzisiaj wyścig? Ładnie się panowie z Ferrari zachowali - Raeikkoenen dał się jak dziecko wyprzedzić Massie aby ten był drugi, a tym samym zwiększył choć trochę swoje szanse na walkę z Hamiltonem. Zagranie dosyć chamskie, ale dzięki temu różnica pomiędzy kierowcą Ferrari a naszym Kubicą jest większa ;)

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

To nie było chamskie zagranie, tylko team work, skoro Kimmi ma szanse tylko na 3 miejsce a Massa jeszcze walczy o mistrzostwo to każdy punkcik się liczy, są zespołem i pracują jako zespół, dla mnie nic dziwnego.

Wyścigu nie oglądałem i żałuję, mecze polaków oglądałem i połowicznie żałuję, ale co tam "Latający Holender' da rade, choć jakoś jak zbliża się mecz naszej reprezentacji kopaczy już nie wyczekuję na niego tak jak kiedyś.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

GrU pisze:
To nie było chamskie zagranie, tylko team work, skoro Kimmi ma szanse tylko na 3 miejsce a Massa jeszcze walczy o mistrzostwo to każdy punkcik się liczy, są zespołem i pracują jako zespół, dla mnie nic dziwnego.

Niby tak, ale powinno się patrzeć na to tak, że każdy kierowca walczy o swoje miejsce w sposób skrajnie egoistyczny. Zagranie dla dobra całego teamu, ale nie każdy musi się na to dobrze patrzeć.

W BMW była w sumie podobna sytuacja bo przed Kubicą był Heidfeld, oni jednak nie mieli zadania zamieniać miejsc i tego nie zrobili ;)

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wiesz mimo wrzawy mediów przed wyścigiem, Kubica miał czysto matematyczne szanse na tytuł, po drugie rozkaz o przepuszczenie kolegi z zespołu idzie od od szefa/strategów przez techników do kierowcy (np, Kimmi zobacz jak słoneczko ładnie świeci :D), widocznie BMW uznało że nie ma po co Nick przepuszczać Kubicy

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna