Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jak już pisałem nie raz artykuł jest dobry, takiego czegoś brakowało. gratulacje dla Lukasa.
Jednakże mam parę zastrzeżeń, dlatego też zakładam ten temat by móc skomentować, bo w komentarzach na stronie nie bardzo, za wiele osób tam nie zagląda.

Punkt 1. Porównanie fabuły trochę dziwne, opisałeś krótko fabułę w WF ale w UC już nie, a mimo to UC dostał punkt. Co prawda w UC fabuła jest o wiele lepsza, ale ci którzy jej nie znają mogą uznać iż UC dostał punkt bez powodu.
Tak na marginesie. Mogłeś spytać wujka Lena, profesjonalistę w sprawach związanych z UC :wink:.

Co do 4 punktu zastrzeżen większych nie mam bo trudno jest tam wskazać zwycięzcę. W UC co prawda niektóre głosy brzmią bardzo źle (np. Brenda), ale WF też święty nie jest, np. Miguel który zmienia głos podczas rozmowy. A należy pamiętać, że oceniać głosy trzeba wyłącznie te nowe a nie przeniesione z JA2.

Punkt 5 Grafika. Według większość tutaj wygra WF, ale czy na 100%? Zapomniałeś wymienić, że w UC jest mnóstwo nowych tekstur (bo niby skąd się wzięły zupełnie nowe budynki, pociągi, lotniska itp.), podczas gdy w WF nie ma prawie wogóle (o ile jakieś są). Co prawda wyższa rozdzielczość i tak przewyższa nowe tekstury ale warto by to wymienić.

Przydałoby się też więcej tych punktów. Np. ilość błędów w grze i dostępne poprawki (tutaj szanse bardziej wyrównane).
Mimo że wypisałem dość sporo zastrzeżeń to podoba mi się. Z chęcią to czytałem :wink:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Muszę poprawić 1 oraz 5. Jak czytam to po raz n-ty to napradę się zgadzam ;) Nowe punkty... hm raczej będą, tam też znajdzie się info o spolszczeniu.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

zmien tez punkt 4 bo uc napewno nie wygrywa z wildfire w kwesti dzwieku - co prawda sa i nowe odglosy broni, ale watpie zeby je nagrywali sami, a glosy postaci za malymi wyjatkami sa okropne

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ale są robione amatorsko. Zauważ że w Wildfire prawie nie ma nowych dźwięków. Hm... chyba dam w pkt. 4 po 0.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Artykuł poprawiony lecz wciąż jest trochę błędów. Na początku proponuję skopiowanie całego artykułu do Worda i poprawienie błędów ortograficznych bo jest ich sporo.
I popełniłeś znowu ten sam błąd w punkcie pierwszym. Ambasador nie może się rozbić, co najwyżej samolot Z ambasadorem ;)

W punkcie 9 napisałeś, że obie gry nie są już aktualizowane. Trochę mnie to zdziwiło ponieważź polski Wildfire nigdy nie był aktualizowany (czyli nie JUŻ nie jest), a aktualizowaniem UC, po upadku grupy JA2MOD Squad, zajmuje się Iron Squad w swoich spolszczeniach.
Aha, jeszcze jedno, porównaj punkt 2 i 10 :D

Ogólnie jest dobrze, błędy które wskazałem są na tyle drobne że można poprawić bez dodawania kolejnej informacji o o poprawionej wersji artykułu.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ok:

1. Sprawdziłęm artykuł w Wordzie

2. Zmieniłem to z ambasadorem.

3. Usunąłem punkt nr 10 :D - ktoś mi przerwał kiedy wstawiałem wszystko na stronę i niezauważyłem tego błędu.

4. CO do aktualizacji, o aktualce ze strony Iron Squad było wspomniane ale jest to aktualizacja bardziej ze strony spolszczenia.

Dzięki za informacje i rady.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Teraz ocena końcowa 4 do 6 dla Urban Chaos. Moim zdaniem to wciąż niesprawiedliwie ponieważ UC bije na głowę WF, no ale np. za mnóstwo nowych tekstur nie można przyznać więcej niż jeden punkt :)

Ps. Ciekawe co tam reszta sądzi, bo jakoś tak cicho siedzą 8)

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja nie mogę w sumie tego ocenić, bo nie grałem ani w UB ani w WF :D Ale może kiedyś od kogoś pożyczę...

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Wf rules , Dedriana rules (Tki napis na koszulkach w Drassen)....

Wf rules , a Dedriana ssie ....no tak miało być ;p

*

Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Czemu ten artykuł jest w sekcji JA2UB, a nie w Wildfire ?

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Fakt, dziwne że było tam - poprawione.

Dzięki za info.

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Len pisze:
Teraz ocena końcowa 4 do 6 dla Urban Chaos. Moim zdaniem to wciąż niesprawiedliwie ponieważ UC bije na głowę WF, no ale np. za mnóstwo nowych tekstur nie można przyznać więcej niż jeden punkt :)

Powinien być teraz tekst Stogiego do pilota w Ub po wypadku samolotu ;p ......
Jak dla mnie WF jest o 3 sektory przed UC !

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie