Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Dzisiaj wlasnie odpalilem Microsoft Flight Simulator 2004 i teraz rozumiem dlaczego gatunek ten jest na wymarciu. To sa gry wyjatkowo trudne, po prostu dla maniakow.
Lubi ktos z was symulatory? Ja daaawno juz gralem w F 22 TAW - dosc ralistyczny symulator najdrozszego mysliwca. Calkiem oprzyjemne, aczkolwiek klawiszologia zajmowala 2 strony A4

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez nemrod, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dosyć daaawno grałem w Apache vs Havoc i w ogóle mi to nie wychodziło. Potem grałem w Eurofighter Typhoon, już minimalnie lepiej ale ja nie jestem do takich gier.

Druga sprawa - klawiatura jest do nich beznadziejna, no chyba że ktoś ma rąk za 5 osób.

BTW. Gdzieś ostatnio widziałem dane odnośnie najnowszego Microsoft Flight Simulator'a, powaliły mnie 2 rzeczy - bardzo dobra grafika oraz rozmiar (ponad 10GB o ile dobrze pamiętam).

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
ponad 10GB o ile dobrze pamiętam).

mhm ;) dokladnie 15 GB.
Miejsca jest tyle bo masz wzglednie dobrze odwzorowany CALY Swiat i tysiace lotnisk.
Juz w MFS2004 bylo wiele lotnisk jak np. Strachowice we Wroclawiu, a gra zajmuje tylko niecale 3 GB.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Grywałem w symulatory lotu , ale MFS jest po prostu zbyt monotonny. Lubię za to realistyczne symulatory podniebnego pola walki. Nie orientuję się jakie dzisiaj symulatory królują, ale kiedyś to IŁ-2 Sturmovik i SU27 Flanker2.5. Dwie fantastyczne gry o wyśrubowanym poziomie realizmu. Oddane nawet takie zjawiska jak kąt natarcia skrzydła przy zwrocie czy też przeciągnięcia.

edit:
zapomniałem dodać ,że do dobrego symulatora lotu KONIECZNY jest dobry pad, lub inny kontroler mogący płynnie emulować orczyk i ciąg. granie klawiaturą odbiera 70% przyjemności z gry.

*

Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja grałem w Lock On: Modern Air Combat, Nie ma tu zbyt wielu śmigłowców, ale są Myśliwce, po 2godz graniu stwierdzam jakbym znów oglądał film Top-Gun.

Ostatnio zmieniony 31 maja 2008 14:42 przez Pablo1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nie mam zbytniego sentymentu do symulatorów lotów. Ze względu na sterowanie. Miliony skrótów klawiszowych które odpowiadają za poruszanie się samolotów. Jednakże nie mówię że nie lubię samolotów. Od zawsze marzyłem aby polatać "wirtualnym" Boeingiem 747 albo Airbusem A380, ale tylko za pomocą pada. Klawiatura odpada.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie