Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

"Nie wolno zmieniać miejsca spotkania"
Место Встречи Изменить Нельзя

Wystartowała oficjalna strona twórców JA3... z nowym projektem?
Cytuj:
...Jednak tym, co zaskoczyło nas najbardziej, i Was pewnie też zaskoczy, jest... zupełnie nowy projekt łudząco podobny do JA3! Gra zatytułowana "Nie wolno zmieniać miejsca spotkania" ("Место Встречи Изменить Нельзя") charakteryzuje się nie tylko tą samą grafiką czy interfejsem ale również postacią o imieniu Malice. Póki co, nie wiemy nic o tym projekcie jednakże tytuł wygląda na roboczy, jeśli wziąć pod uwagę podobieństwa do JA3 to kto wie - może mamy do czynienia z dodatkiem? Więcej informacji oraz zdjęć znajdziecie w naszym, specjalnym artykule.

Pamiętajcie, że tytuł "Nie wolno zmieniać miejsca spotkania" jest dosłownym tłumaczeniem rosyjskiego tytułu. Wiele wskazuje na to, że ta gra powstaje na podstawie rosyjskiego filmu znanego u nas pt. "Gdzie jest Czarny Kot?" z 1979r. Jednak na razie nie mamy co do tego pewności więc posługujmy się dosłownym tłumaczeniem.

Gra wygląda łudząco podobno do Jagged Alliance 3. Ta sama grafika, ten sam interfejs i ta sama postać choć wątpię, aby było to jakieś rozszerzenie JA3. Postać "Malice" i niezmieniony interfejs to raczej pozostałości, wygląda na to, że gra jest w bardzo wczesnej fazie produkcji. Trochę martwi mnie, że biorą się za kolejną grę nie skończywszy jeszcze poprzedniej - F3 Games to nie jest duża firma nawet jak na polskie warunki. Oczywiście finansowo wspiera ich Akella ale fakt faktem, że nie pracuje u nich zbyt wielu ludzi. Zobaczymy co z tego wyjdzie, jeśli JA3 nam się spodoba to będziemy mieli kolejną grę do pogrania.

"Nigdy nie zmieniaj miejsca spotkania" - Opis gry

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dwie pieczenie na jednym ogniu? Tak to wygląda, takie JA3 ale z nieco inną fabułą... nie podoba mi się to - mogą spartaczyć obie gry, fakt, może się zdarzyć że będzie ok ale przecież wcale tak być nie musi?

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Zawsze lepiej, żeby skupili się na jednym projekcie. Oczywiście ta nowa gra będzie na razie traktowana drugoplanowo ale fakt faktem, że będą mieli więcej spraw na głowie. Martwi mnie też, że teraz mogą zacząć robić gry, które nie wiele będę różniły się od JA3. A jeśli JA3 nie będzie jedyny w swoim rodzaju to nie będzie taki fajny :(

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

coś ten "drugoplanowy" projekt ma zbyt zaawansowane screeny juz żeby być tak traktowanym. Wydaje mi się że zerżnęli silnik z JA3 , dorobili historyjkę, tekstury i mają grę na rosyjski rynek. Nie podoba mi się to.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Popers: Zaawansowany? Chyba żartujesz ;) Interfejs ten sam, nawet imiona postaci nie zmienili (w filmie nie było żadnego Malice). Szczerze mówiąc to myślę, że poza koncepcjami i testową mapką nie mają nic więcej. Obecnie Akella patrzy im na ręce więc JA3 z całą pewnością traktują pierwszoplanowo.

Podobna sytuacja jest z grą Chrome 2 w rodzimym Techlandzie. Teoretycznie prace idą do przodu ale w praktyce projekt ten czeka na ukończenie dwóch innych: Warhound i Dead Island.

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

chodziło mi od strony programistycznej. Silnik to jest w sumie najważniejsza i najtrudniejsza w grze rzecz. jakieś tam menusy i tekstury też mają... więc nie jest tak że od zera zaczynają. Poza tym szczerze wątpię żeby Akella oddała im zupełnie prawa do silnika.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie