Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 453 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Następna

Jakie filmy wolisz?
Sensacyjne 20%  20%  [ 10 ]
Komediowe 10%  10%  [ 5 ]
Dramaty 4%  4%  [ 2 ]
Horrory 12%  12%  [ 6 ]
Rysunkowe 0%  0%  [ 0 ]
Musicale 0%  0%  [ 0 ]
Science-Fiction 18%  18%  [ 9 ]
Fantasy 12%  12%  [ 6 ]
Wszystkie po troche 25%  25%  [ 13 ]
Liczba głosów : 51
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

nemrod pisze:
A jestes w stanie powiedziec, co? ;) .

Po prostu, film pokazuje co się dzieje z człowiekiem, który ma tylko siebie, żyje w swoim świecie a porozmawiać może jedynie z psem, który niedługo później ginie. Główny bohater traci sens życia, czuje się jakby zginął człowiek i to bardzo mu bliski. Nagle wszystko się sypie wliczając w to jego plan dnia, który wcześniej przestrzegał, żeby nie postradać zmysłów.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nie oglądałem, ale przypomina mi to Robinsona Cruzoe D. Defoe, tam też osoba była skazana praktycznie tylko na siebie...

Z filmów podobne to jest do... no właśnie nie pamiętam tytułu :/ Tom Hanks w roli biznesmena leci samolotem do jakiegoś z miast, niestety z powodu złych warunków pogodowych maszyna się rozbija, cało z wypadku wychodzi jedynie główny bohater - trafia on na bezludną wyspę. Na początku jest przerażony i zdezorientowany, chce nawet popełnić samobójstwo. Później znajduje sobie przyjaciela - miał ze sobą piłkę, kiedy skaleczył się w rękę i dotknął piłki, krew która na niej została wzorem przypominała twarz - tak narodzil się Wilson...

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Z filmów podobne to jest do... no właśnie nie pamiętam tytułu

Cast Away: Poza światem ;)

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wigen pisze:
Cast Away: Poza światem ;)

Wysmienity film z Tomem Hanksem. Poruszal serce i dusze. Poczynajac od swietnie nakteconej katastrofy samolotu do cierpienia jakie przezywal samotnie na wyspie. No nie tak zupelnie samotnie. Przeciez mial ta pilke do siatkowki z ktora gadal.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Przed chwileczką obejrzałem bardzo dobry film. Nie film lecz może mocny thriller z dobrą polską obsadą. Tytuł tego filmu to wiecznie nagradzana na wielu festiwalach filmowych "Symetria" Konrada Niewolskiego. Dobrze oddaje klimat współczesnego polskiego więzienia. Jest to film bardzo prawdziwy i bez jakiejkolwiek sztuczności. Sam reżyser Kondrat Niewolski który również odbywał swoją karę w zakładzie karnym pokazał widzowi jak na prawdę wygląda prawdziwy świat za kratami który rządzi się własnymi regułami.

Głównym bohaterem tego filmu jest dwudziestosześcioletni mężczyzna który zostaje niesłusznie skazany na odsiadkę w więzieniu oraz na własne życzenie zostaje osadzony w celi dla ludzi grypsujących. Ku własnemu zaskoczeniu bohater że w świecie który rządzi się własnymi regułami czuje się dużo lepiej niż na wolności.

Oglądając "Symetrię" zdałem sobie sprawę z tego jak wiele złego dzieje się w polskich więzieniach i jak traktowani są tam ludzie którzy odsiadują swoje wyroki. Zdałem sobie również dużą sprawę z tego że słabsi ludzie którzy siedzą w celi przeżywają w niej dzień, dwa dni, niekiedy może i dwa tygodnie w stosunku do tych przestępców którzy popełnili cięższe wyroki. Ci są bardziej wytrzymalsi. To bardzo mocne kino które nigdy nie pozostawia nikogo obojętnym.

*

Kryst90
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Taa film warty obejrzenia, ma przesłanie które Polskie filmy nie zawsze mają.

Moim zdaniem główny bohater w celi dopiero zaczął żyć.
Mocny film ale nie brakuje mu też śmiesznych scen np. ta scena z propozycją "Małego sparingu" :galy: albo kiedy koleś opowiada o tym co przydarzyło się jego kumplowi na imprezie :devil:
Film jak najbardziej godny uwagi. :ok:

Zabijcie wszystkich, Bóg rozpozna swoich. ;D

*

Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Lubię Komedie, i Akcję

tak więc moje ulubione

Komedie
Bruce Wrzechmogący
Jackass the movie (nie wiem czy to zaliczyć do komedi)
głupi i głupszy

Akcja
Transformers
Rambo
Knight Rider 2000

czasem jakaś kreskówka się trafi
Simsonowei film kinowy
Iniemamocni
i z dzieciństwa 2 dla mnie fantastico
He-Man and She-Ra: Secret of the Sword (ten opeinng :D )
Chuck Norris and Karte Komandos (chuck norrsis man of action)

Niestety moja mała kuzynka ze mną chce isć (o ile w polsce będzie) na kinówkę Winx Clubu

a że już mam 18lat to rodzice nie będą gadać że oglądam Horrory w nocy
a są to PIątek 13ego Koszmar z ulicy wiązów i piła.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pablo1989 pisze:
Rambo

No proszę. Rambo oglądali dosłownie wszyscy ale rzadko kto wymienia ten film, ilość scen akcji doprowadziła do tego, że ludzie przestali zauważać w tym filmie jakiejkolwiek fabuły. Nikt już nie pamięta, że wszystkie części Rambo idealnie trafiły w największe miejsca zapalne na świecie w czasie premiery filmu.

*
Kryst90
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Len pisze:
Rambo

Moim zdaniem ludzie nie piszą wcale albo piszą rzadko niektóre tytuły ponieważ są one dla nich kwestią oczywistą. Nie chce przez to powiedzieć że "Rambo" jest filmem jednym z wielu tylko że jest to KLASYKA kina akcji które na pewno dużo wniosło do życia każdego z nas.

A co do Fabuły Len to naprawdę wątpię czy ktoś po obejrzeniu ostatniej sceny w Rambo 1 zapomni albo wcale nie zrozumie tego filmu. Jak dla mnie każda następna część Rambo była czymś wielkim. :faja:

Zabijcie wszystkich, Bóg rozpozna swoich. ;D

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

IRON MAN

Myślę że film godny uwagi i polecenia wszystkim fanom gatunku Scince fiction.

Dziś aby dobrze zakończyć majowy 4 dniowy weekend wybrałem sie do kina. A że nie było żadnych dobrych filmów do wyboru poszedłem na Iron Mana. Iron Man jest to film który został zrobiony na motywach serii komiksów Marvela pod tym samym tytułem. Bohaterem tego filmu jest wynalazca i bogacz Tony Stark który ma w posiadaniu firmę która wytwarza broń masowego rażenia. Nie targają nim żadne rozterki moralne, aż do czasu gdy zostaje pojmany przez grupę terrorystów. Ci rozkazują mu aby stworzył dla nich szereg śmiercionośnych rakiet dzięki którym mogliby władać okolicą. Tony Stark wiedząc że zostanie wkrótce zlikwidowany postanawia wykonać powierzone mu zadanie... A jak się to dalej rozwinie i potoczy tego już Wam mówić nie będę. To trzeba po prostu zobaczyć na własne oczy.

Twórcy efektów specjalnych którzy pracowali przy produkcji Iron Mana wykonali kawał dobrej i solidniej roboty. Na uwagę i pełen szacunek zasługują ewolucje lotnicze Iron Mana co wydaje potencjalnemu widzowi że dzieje się to w rzeczywistości. Konstrukcja i samo wykonanie kombinezonu głównego bohatera wyglądają niesamowicie efektownie. Już w pierwszej scenie gdy Tony Stark próbuje latać również zapiera dech ponieważ wygląda to również wiarygodnie. Film Iron Man został zekranizowany za sumę aż prawie 186.000.000 milionów dolarów co daje mu pewne miejsce w czołówce najdroższych filmów po 2006 roku.
Warto jeszcze dodać że Iron Man może być lepszy niż Transformers.

Film gorąco wszystkim polecam bo na prawdę jest godny obejrzenia.

Ostatnio zmieniony 06 maja 2008 17:24 przez Wigen, łącznie zmieniany 2 razy

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wigen pisze:
zekranizowany za sumę aż prawie 186.000.000 milionów dolarów

:o ale suma :-D
przydało by się go obejzeć. moze byc fajny film :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pamięta ktoś Rocky'ego? No tak, przecież 3/4 z nas wychowało się na tym filmie. W latach 90. filmy z serii Rocky, Rambo, Szklana pułapka i Terminator leciały bez przerwy w telewizji to też zdecydowana większość z nas czuje wielki sentyment do tych filmów. Wczoraj na YouTube znalazłem kawałek z Rocky 4, oglądniecie go poniżej. Zobaczcie bo warto, aż się łezka w oczu kręci, poczułem się jak dziecko :)

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/p1LlUAAOxy8&hl=pl"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/p1LlUAAOxy8&hl=pl" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Oglądałem wczoraj Rambo IV i uważam, że jest to godna kontynuacja wspaniałej serii.

BTW. Będzie Rambo V :??: :lol: :?:

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

momo78 pisze:

Prace ruszają na początku przyszłego roku. Scenariusz jest już gotowy i co jakiś czas w internecie pojawiają się różne plotki, najczęściej takie które przeczą wszystkim poprzednim.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Len pisze:
momo78 napisał/a:

Prace ruszają na początku przyszłego roku.

Hmmm to juz chyba tylko dla zagorzalych fanow, bo jak dla mnie troche tego juz za duzo a i Stallone najmlodszy juz nie jest ;) .

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Następna