Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Yoshka
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam.
Ostatnimi czasy wzięła mnie chęć aby pograć w JA2 w związku z czym postanowiłem przy okazji poczytać o JA3. Doszedłszy do "Gier Podobnych" zauważyłem jeden brak. Mianowicie gra "Syndicate" z czasów Amigi 500+ :). Myślę że ta gra zasługuje na chociaż wspomnienie w tym dziale tym bardziej, że to jedna z pierwszych gier tego typu, a w tamtych czasach dostarczała radości nie mniej co JA2 :D.

Pozdrawiam.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pierwotnym założeniem działu było informowanie o grach (bardzo) podobnych do gier z serii JA, gdzie w każdym tekście dotyczącym tych gier wspomina się o JA. Mowa tu m.in. o Fallout, Brygada E5 czy Cold Zero.

A ostatnimi czasy dział ten zaczyna się rozrastać o gry, które są tylko podobne do JA ale nie wspomina się o nich, to źle bo to jest strona o jaggedach a taki dział miał być tylko informacją i niech tak zostanie.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Tak, tyle że np. Fallout Tactics się już za bardzo nie rozwija, podobnie zresztą jak Cold Zero, Gorky 17 czy nawet Brygada E5 (7.62 to inna sprawa), a przecież artykułów nie można po prostu wywalić :) To mają być artykuły informacyjne (tzn. zawierające najważniejsze informacje o grach podobnych do Jaggedów).

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Yoshka pisze:
Witam.
Ostatnimi czasy wzięła mnie chęć aby pograć w JA2 w związku z czym postanowiłem przy okazji poczytać o JA3. Doszedłszy do "Gier Podobnych" zauważyłem jeden brak. Mianowicie gra "Syndicate" z czasów Amigi 500+ :) . Myślę że ta gra zasługuje na chociaż wspomnienie w tym dziale tym bardziej, że to jedna z pierwszych gier tego typu, a w tamtych czasach dostarczała radości nie mniej co JA2 :D .

Pozdrawiam.

nie do końca. W syndykacie większą rolę odgrywała zręczność i operowanie myszką niż myślenie. Sam fakt że była w czasie rzeczywistym już kładzie ją na inną półkę. Ktokolwiek próbował w tej grze zdjąć z wierzyczki zawodnika uzbrojonego w rakietnice, albo odeprzeć z kilku stron atak wrogich agentów wie o czym mówię. Gierka rewelacyjna <ten klimat...> , ale nie ta sama działka co JA.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Mnie w niej denerwowała jedna rzecz, jak sie wchodziło do budynku to trzeba było na ślepo zabić wroga. Bo nie znikał dach, by podejrzeć wnętrze budowli.

prof. Murray Newton Rothbard

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Premislaus pisze:
Mnie w niej denerwowała jedna rzecz, jak sie wchodziło do budynku to trzeba było na ślepo zabić wroga. Bo nie znikał dach, by podejrzeć wnętrze budowli.

hehe no racja. najbezpieczniej z flamerem :diabel2:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie