Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

snick pisze:
z niektórych karabinów maszynowych można z powodzeniem korzystać jak ze snajperki...

Wtedy snaj[erka jest praktycznie mało potrzebna. Naprawdę żadko się zdarza, że zobaczę kogoś naprawdę oddalonego. W nocy to się wręcz wpada na wrogów :)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Moim zdaniem snajperki nie są zbyt potrzebne w JA. DLaczego? Oto powody:

- mała skuteczność w porównaniu do karabinów maszynowych (tzn. uszkodzenia)
- mały zasięg widzenia naszych najemników

CO to ma do celowania? A to że lepeij brać szybkostrzelne karabinki/karabiny które okażą się dobre i na dystans i z bliska nawet przy słabym celowaniu.

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja bym dodał do tej listy powodów powyżej że rzadko się zdarza by wróg pojawił sie na odległosc większą niz 80 kratek i to jeszcze bez przeszkód na torze lotu pocisku,więc jest niepraktyczna : . Tak więc snajperki można sobie wsadzic w 4 litery lub sprzedac Tony'emu :D

*
suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

I na dodatek strzał z takiej broni zżera niesamowite ilości AP.

*
AnnoNimo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

suicidegirl pisze:
I na dodatek strzał z takiej broni zżera niesamowite ilości A

Pana Dragovow'a ktoś zna?? no to powiem wam że na pierwszy lepszy strzał zabiera 13 AP, a za każdą zmienioną pozycją powieksza sie ta liczba o (uwaga!) cale 3 AP!!! Czyli leżąc i celujac na maksa zabiera to nam ok 23-24 AP (śmiech na sali). Ja tam chodze z wypasionym M14 (podstawa:) i 1shot= 118 dmg w główke delikwenta. Czasami 69........ :kosci:

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Sry za nekropost ale musze :). Jeżeli o mnie chodzi to jak ja wale z Dragunova to taką śmiszną wręcz metodą np. Lynx nie widzi jednego delikwenta a Steroid widzi doskonale. Lynx wali do przeciwnika i trafia go w łeb często :D.

A jeżeli chodzi o serie to i tak rzadko używam bo. Jak waliłem z czekajcie co to było a już pamętam RPK 74 to 2 nieprzycelowane strzały w łeb robiły z ziomala oranżade :D.i

*
Kyle-Simmons
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

XBARTEKX pisze:
Jeżeli o mnie chodzi to jak ja wale z Dragunova to taką śmiszną wręcz metodą np. Lynx nie widzi jednego delikwenta a Steroid widzi doskonale. Lynx wali do przeciwnika i trafia go w łeb często :D.

Eee, no bo tak m.in. używamy Dragunova ;)

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Kyle-Simmons pisze:
XBARTEKX pisze:
Jeżeli o mnie chodzi to jak ja wale z Dragunova to taką śmiszną wręcz metodą np. Lynx nie widzi jednego delikwenta a Steroid widzi doskonale. Lynx wali do przeciwnika i trafia go w łeb często :D.

Eee, no bo tak m.in. używamy Dragunova ;)

Od tego oni są od tego są oni. Ale naprawde rzadko mi sie zdarza że Steroid nie załatwi kolesia i snajper musi poprawiać :D.

*
Jack3
Szeregowy

Skoro mowa już o Dragunovie - jak grałem w JA2 drugi raz w życiu, to z nim doszedłem do Meduny. Prawda jest taka, że odpowiedni najemnik i ta broń, to 90% szans na trafienie przeciwnika z jednego końca mapy na drugi.

Co do celowania, czyli głównego wątku tematu - sprawa jest prosta. Najpierw celujemy najlepiej jak się da i trafiamy przeciwnika, potem można już bez "cudowania" i też się będzie trafiało - pierwszy raz zazwyczaj jej najważniejszy.

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja na początku maksymalnie celuje w tors. Tak w okolicy Almy (drugie miasto mojej wycieczki) zaczynam walić headshoty. Serie walę w 2 sytuacjach-kiedy wróg jest 5 metrów przede mną i mam mało AP (starczy na serie 3-strzałową, ale nie na 3 strzały pojedyńcze), no i w sytuacjach awaryjnych - kiedy 4 najemników w grupie widzi grupkę 10 enemiaków oddalonych o 5 metrów. :kosci:

Co do snajperek- użyteczne tylko w dzień (ze względu na zasięg i widoczność) czasem zobaczy sie przeciwnika oddalonego o 40 kratek lub więcej- 1 headshot zabija lub pozostawia klienta w stanie krytycznym.Po za tym snajper czasem może dupsko nam uratować, gdy nasz inny najemnik np. z FN FALem nie zabije wszystkich w 1 turze. :D

Ostatnio zmieniony 03 sie 2007 17:43 przez Pavcio, łącznie zmieniany 1 raz

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja strzelam zawsze skupiajac celownik do konca i zuzywajac najwiecej AP, ale przyzwyczailem sie do tego i nie sprawia mi to wiekszych trudnosci w pokonaniu nawet najwiekszej ilosci wrogow, nawet na ekspercie.

lukasamd pisze:
Moim zdaniem snajperki nie są zbyt potrzebne w JA.

Nie do konca sie z tym zgodze. Choc w JA2 snajperek prawie wogole nie uzywam, to w JA2.5 w koncowych tunelach moim alter ego z celnoscia 95-97 zalatwiam wszystkich z PSG1 bez jakiegokolwiek skupiania strzalem w glowe, a skutecznosc wynosi jakies 90%. Jednym strzalem odejmuje wtedy wrogowi 30-50 ptk, a ze to strzal w glowe, to czasami zdarza sie powyzej 100 :devil: .

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

ja niekiedy celuje, a niekiedy strzelam seriami to jest zależne od sytuacji.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

AzuR
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja mam APS i strzelam tylko nią. Zrobiłem z Reapoera znajpera i nosi Dragunova, APS, MSG90 i jeszcze...SVT chyba, nie pamiętam dokładnie. I przydaje się, naprawde się przydaje zwłaszcza w sektorach Meduny, gdzie atakuję (przeważnie) z kilku stron i snajper ratuje dupy pododziałom.

*

Halucyn
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja najczęściej celuję w tułów z największą celnością. Gdy typ jest blisko to strzelam z małą celnością. Gdy mam już elegancką giwerę z celownikami to celuję w główkę.

*

Saladyn
Awatar użytkownika
Szeregowy

Prawie zawsze mierzę wykorzystując wszystkie dostępne punkty. Serią pruję gry najemnik nie jest zbyt dobry w strzelaniu, a mi nie zależy, co lub kto oberwie rykoszetem. W miastach pełnych cywili lepiej nie strzelać na pałę.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna