Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja tam wolę kryminały. Takie jak wszystkie serie CSI. Kryminalni też mogą byc ale to już nie to samo co kiesyś było. Obecnie na antenie prawie wszystkich satcji telewizyjnych pojawiaą się same nudne seriale o miłości które tylko szpecą ramówkę a od Nowego Roku wchodzą kolejne seriale których na pewno nikt nie będzie chciał oglądać. Pomijając oczywiście trzeci sezon Skazanego na śmierć.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wigen pisze:
wchodzą kolejne seriale których na pewno nikt nie będzie chciał oglądać.

Jak by nikt ich nie chcial ogladac, to by ich nie wpuszczali na antene. Juz ci w TV dobrze wiedza co ludzie chca ogladac. Rzecz jasna telenowele poludniowoamerykanskie :D .

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wigen pisze:
Ja tam wolę kryminały. Takie jak wszystkie serie CSI.

Kiedyś lubiłem SI ES AJA ale w końcu zaczął mi się nudzić. Bo żeby dla mnie serial był udany musi mieć on akcję w miarę że tak to ujmę ciągnącą się. Np. w 2 odcinku wyjaśnienie tego co się działo w pierwszym. Człowiek zawsze z niecierpliwością czeka na drugi odcinek.
A tego w CSI po prostu brak ;].

*
Below
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

nemrod pisze:
Jak by nikt ich nie chcial ogladac, to by ich nie wpuszczali na antene. Juz ci w TV dobrze wiedza co ludzie chca ogladac. Rzecz jasna telenowele poludniowoamerykanskie :D .

Zdziwiłbyś się co ludzie oglądają. Mój dziadek jest fanem nigdy niekończącej się opowieści- "Moda na sukces". Pamiętam te czasy jak wchodziły do polskie pierwsze "tasiemce" w stylu Luz Maria czy Paloma, oglądali to wtedy prawie wszyscy. Najbardziej mnie wtedy rozwalało ze zamiast gadać z kumplami o normalnych rzeczach, to dyskutowali na temat serialu. Na szczęście młodzież już nie jest podatna na tego typu ciekawostki. Pomimo że jestem nałogowym graczem (ET,H&D2 ,CS i DoD) znajde czas żeby sobie oglądnąć jakiś ulubiony serial. Nikt niewspominiał o serialu "Alo, alo !", gdyż dla mnie jest to serial kultowy (II wojna na wesoło, biedny Rene napastowany przez kobiety, i porucznik Gruber z swoim "małym czołgiem") był puszczany dwukrotnie na TVP 2, chyba 29 odcinków. Świat według Bundych- riposty Ala powalają. Świat według Kiepskich, na pewno każdy widział i się śmiał, osobiście uważam że nowe odcinki już nie są zabawne tak jak kiedyś, bez Walduśia i babki to nie to samo. Lubie także Kryminalne zagadki Las Vegas, albo po prostu CSI Las Vegas. Jest to mój ulubiony serial kryminalny, pozostałe csi-saje oglądam z mniejszym zainteresowaniem, chociaż strzelba z blokady kierownicy całkiem fajny pomysł:) (CSI NY). Prison Break, pierwsza serie oglądałem z przyjemnością -"Jak uciec z paki mając mapę na plech:)", druga była już mniej ciekawa- "Gdzie ta kasa?", a trzecia no cóż widziałem odcinek na kompie jak obcinają głowę tej ładnej pielęgniarce, ta seria już dla fanów. Podobnie było z Lost, pierwsza seria ciekawa, katastrofa samolotu, "coś" na wyspie i bunkier. Druga seria już mniej oglądałem, ale tez była warta żeby obejrzeć. Trzecią oglądałem urywkowo więc nie za bardzo wiem o co w niej chodzi. Nieśmiertelny "Strażnik Teksasu", każdy widział kop z pół obrotu, preferowałem starsze odcinki, Norris & Trivet. Było więcej strzelania i ginęli jacyś ludzie. W nowszych odcinkach Trivet i Noriss mają mniejsze role, więcej stawiają na młodych aktorów, i serial zrobił sie bardziej potulny. Jakoś mam sentyment do starych seriali: "Magnum","Drużyna A","Gliniarz i prokurator", "Detektyw w sutannie".

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Below pisze:
Zdziwiłbyś się co ludzie oglądają. Mój dziadek jest fanem nigdy niekończącej się opowieści- "Moda na sukces"

Alez mnie to nie dziwi. Moda na Sukces jest w polsce popularna od wielu lat i doi dzis ma wiernych fanow. Jest ich na tyle duzo, ze tvp nie sciagnie tego moim zdaniem gowna.

Below pisze:
pierwsze "tasiemce" w stylu Luz Maria czy Paloma

To byly pierwsze tasiemce? A pamietasz moze taki serial jak "Niewolnica Isaura"? Jak to puscili, szal byl niesamowity. Nikt o niczym innym nie rozmawial. To bylo jeszcze w latach 80-tych. Zreszta podobnie sytuacja wygladala z "Dynastia".

Below pisze:
Na szczęście młodzież już nie jest podatna na tego typu ciekawostki.

Dzisiaj jest podatna na inne, ale moim zdaniem gorsze "ciekawostki".

Below pisze:
Nikt niewspominiał o serialu "Alo, alo !"

Bo tu jest dopiero kilkanascie postow. Nikt tez nie wspomnial o "Mash", "Kojaku", czy "Stawka wieksza niz zycie". Tak btw "Allo allo" to byl znakomity serial (listonosz i jego "dziń dybry" :lol2: ).

Below pisze:
Świat według Kiepskich, na pewno każdy widział i się śmiał, osobiście uważam że nowe odcinki już nie są zabawne tak jak kiedyś

Zgadzam sie,ze to juz nie to, ale te dzisiejsze odcinki czasami maja podteksty polityczne, a to bardzo lubie.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

IMO "Moda na sukces" to już lekkie przegięcie, ktoś mi pokazywał ostatnio torrenta ze wszystkimi odcinkami które do tej pory się ukazały i było coś ponad 3,5TB.

EDIT:
A najbardziej rozwalające w tym serialu jest to, iż nie musisz oglądać powiedzmy 3000 poprzednich odcinków. Ktoś zupełnie zielony obejrzy 2-3 i już wie o co chodzi.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
było coś ponad 3,5TB.

Jak dla mnie to chyba z 4.5-5 tys. A to dlatego, ze w Polsce pokazywane sa akurat odcinki sprzed kilku lat.

lukasamd pisze:
A najbardziej rozwalające w tym serialu jest to, iż nie musisz oglądać powiedzmy 3000 poprzednich odcinków. Ktoś zupełnie zielony obejrzy 2-3 i już wie o co chodzi.

No co ty! Jak chocby nie obejrzysz jednego odcinka to juz nie masz prawa dyskutowac o serialu ;) . Tozto swietokradztwo. Fani "Mody" zjedliby cie na miejscu.
Tak wogole to ten fanatyzm nad telenowelami mnie rozwala doszczetnie. Zeby normalni ludzie przez jakies tam "M jak milosc" nie mogli sobie meczu LM obejrzec :> .

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

nemrod pisze:
Jak dla mnie to chyba z 4.5-5 tys. A to dlatego, ze w Polsce pokazywane sa akurat odcinki sprzed kilku lat.

Nie wiem cyz dobrze się zrozumieliśmy, chodzi mi o ilość zajmowanego miejsca przez te odcinki (w formacie DivX/Xvid) - ponad 3500 gigabajtów

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
chodzi mi o ilość zajmowanego miejsca przez te odcinki (w formacie DivX/Xvid) - ponad 3500 gigabajtów

To sie faktycznie nie zrozumielismy. Tak wogole to calkiem sensowna pojemnosc. Balem sie ze moze byc wiecej :lol2: . Najgorsze jest to, ze caly czas kreca nowe odcinki i nie zanosi sie na to, aby szybko przestali. Popyt na to w U.S. and A. ;) jest wciaz spory, a zycie tych wszystkich aktorow kreci sie wokol pracy przy kreceniu serialu.

*

Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Zapomniałem wspomnieć o jednym z IMO najfajniejszych seriali ostatnich lat - Detektyw Monk. Takie połączenie kryminału z komedią w bardzo fajnym stylu. W dodatku można nie oglądać odcinków po kolei, bo nie mają ze sobą związku fabularnego. Dzięki temu jeśli nie możesz obejrzeć odcinka w TV, to sobie ściągasz z neta i oglądasz kiedy chcesz, nie dbając o ciągłość. Coś miłego dla ludzi zapracowanych.

That as soon as you're born you're dying...

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Sid pisze:
Zapomniałem wspomnieć o jednym z IMO najfajniejszych seriali ostatnich lat - Detektyw Monk.

Monk jest niezły, a szczególnie te fobie. Podobno w rzeczywistości aktor który gra Monka też niektóre te fobie posiada. Sam sie do tego przyznał.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Tak. Monk przez swoje fobie, pedantycznosc i inne dolegliwosci jest bardzo pociesznym bohaterem. Czasami robi mi sie go szkoda, bo wiadomo z jakich powodow nabawil sie tych fobii. Serialu za duzo nie ogladalem, ale jest dosc ciekawy. Swoja droga to imo kazdy czlowiek ma jakies fobie. Jeden wiecej, a drugi mniej.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Aha moda na sukces to wcale nie najdłuzszy serial na swiecie, bo jest to Guiding Light ma juz ponad 17832 odcinki!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: lol

a tu kilka ciekawostek, które znalazłem
Ilość dni oglądania non-stop serialu (nierealne): 743 (2 lata i 13 dni)
Ilość dni oglądania serial po 8h dziennie (realne): 2229 (6 lat i 39 dni)
Przyjmując że jeden odcinek 60 minuty waży 470 mb to cały serial zajmowałby 1819 płyt DVD.
Przyjmując że nagrywamy non-stop płyty DVD to zajęłoby nam to (10 min jedna płyta DVD): 303h czyli 12,5 dnia.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

momo78 pisze:
Aha moda na sukces to wcale nie najdłuzszy serial na swiecie, bo jest to Guiding Light

No, tez cos o tym slyszalem. Prawdziwa mania, nieprawdaz? Ciekaw jestem od kiedy serial jest emitowany, bo o czym jest to wole nawet nie pytac :P . Swoja droga znacie pewnie polskie seriale radiowe emitowane do dzis w PR1, a mianowicie "W Jezioranach" i "Matysiakowie"? One sa juz emitowane chyba od lat 50-tych. Nie jestem juz pewien. W kazdym razie pokolenie aktorow zmienilo sie juz nie raz z przyczyn oczywiscie naturalnych. Odcinkow na pewno jest mniej, bo sa emitowane co tydzien.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

nemrod pisze:
Ciekaw jestem od kiedy serial jest emitowany, bo o czym jest to wole nawet nie pytac

:P :P :P :P Jest on nadawany od 1937 roku w radiu a od 1952 w telewizji. :P :P :P :P

LOL pomyślcie jakby to było pamiętać pierwszy odcinek hoho duuuuzy kawał czasu :P :P :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna