Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Naszlo mnie na zalozenie takiego tematu, bo w Filmie o tym gadac to pomylka, a ostatnimi czasy seriale przezywaja nowa mlodosc. Kazdy zna takie tytuly jak "Lost", "CSI", czy "Heroes" i oczywiscie na pewno "Gotowe Na Wszystko". Ale mowa o wszystkich serialach, wiec o telenowelach i sitcomach i innych tez. Oczywiscie nikomu nie musze przypominac o serialu wszechczasow jakim jest "Straznik Teksasu" :kosci: .
Temat zakladam, bo przypomnialem sobie o serialu "Ranczo", ktorego jestem fanem, a niestety nie bedzie mi dane go ogladac :< .

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Nie oglądam w ogóle żadnych seriali, dla mnie to strata czasu. Ale rozumiem tych, co ogladają. No chyba że postanawiają w 1 weekend obejrzeć cały sezon np. Lostów.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Pitbull. Najlepszy serial kryminalny jaki w życiu widziałem. Wszystkie amerykańskie gówna się chowają przy pitbullu , serial na faktach.

kiedyś oglądałem Losty <2 serie ,potem już debilna sieczka>
Battlestar Galactica <ze 2 serie , potem jak w Lostach , czyli sieka>
X-files <a kto nie oglądał...>
Rodzinkę Bundych<Al wymiata>
Alternatywy 4 <Bareja uber alles>
Wings , Friends , Oni Ona i picceria <te seriale miewały swoje momenty>

Zawzięcie oglądałem tylko Pitbulla i BattleStar. Reszta tylko jak wpadło...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Pavcio pisze:
Nie oglądam w ogóle żadnych seriali, dla mnie to strata czasu. Ale rozumiem tych, co ogladają. No chyba że postanawiają w 1 weekend obejrzeć cały sezon np. Lostów.

U mnie wygląda to praktycznie tak samo, a tych co oglądają seriale rozumiem dopóki nie mogę przez nich obejrzeć czegoś naprawdę wartego uwagi (choć na szczęście nie zdarza się to zbyt często).

Jak dla mnie te wszelkie seriale nie są ani śmieszne ani też warte czasu - nie rozumiem zaś dlaczego ludzie uwielbiają oglądać perypetie, problemy innych ludzi, czy sami mają ich ZA MAŁO?! :wall:

EDIT:
Sorki, jednak oglądałem kiedyś pewien serial - Ekstradycja, IMO najlepszy polski serial. Żadni "detektywi" czy "kryminalni" nawet się nie umywają do produkcji z Markiem Konradem w roli głównej.

*
MjrAQ123
Kapral
Kapral

Lost 3 serie
Prison Break 3 seria oglodam ;p

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
Jak dla mnie te wszelkie seriale nie są ani śmieszne ani też warte czasu - nie rozumiem zaś dlaczego ludzie uwielbiają oglądać perypetie, problemy innych ludzi, czy sami mają ich ZA MAŁO?! :wall:

Tez mnie to dziwi. Cale rodziny siadajace przed telewizorem i ogladajace wszystkie odcinki jakiejs opery mydlanej razem z powtorkami. Zawalajac przy tym wszystkie sparawy do okola. Zupelnie jak gracze komputerowi :> .

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

nemrod pisze:

Tez mnie to dziwi. Cale rodziny siadajace przed telewizorem i ogladajace wszystkie odcinki jakiejs opery mydlanej razem z powtorkami. Zawalajac przy tym wszystkie sparawy do okola. Zupelnie jak gracze komputerowi :> .

Tak, tylko tacy gracze np. w CS'a albo w UT (Popers czas pyknąć w końcu- sam kiedyś proponowałeś na forum) wyrobią sobie z czasem świetny refleks. A tacy nałogowi oglądacze?- chyba wyrobią sobie hemoroidy od siedzenia na czterech literach.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Pavcio pisze:
wyrobią sobie z czasem świetny refleks. A tacy nałogowi oglądacze?- chyba wyrobią sobie hemoroidy od siedzenia na czterech literach.

:lol2: Niezly argument. Sam nigdy nie ogladalem wielu seriali, chyba ze Swiat Wg Kiepskich :D , po prostu wole grac ,ale jesl ipojawia sie cos ciekawego, to dlaczego tego nie obejrzec. Zreszta jesli juz to ogladam kilka odcinkow. Nie wczuwam sie w calosc fabuly.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie oglądam seriali, ale Skazany na śmierć to po prostu cudo. Nakręcony jak świetny pełnometrażowy film, a nawet lepiej. To, co go wyróżnia to fabuła, która jest dość skomplikowana i nie kończy się po 2 godzinach. Ten kto to wszystko wymyślił powinien dostać jakąś nagrodę :] Ja sam często się dziwię, jak ludzie mogli takie coś wymyślić?

*
Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jedyny serial jaki oglądam na chwilę obecną (a właściwie czekam na kolejną serię - nie mam siły do ściągania odcinków) to są Herosi. Fajnie napisany, dobrze zagrany (Hiro rulez ;) ) i pouczający serial. Z tego co jednak słyszałem druga seria nie jest za ciekawa, ale zobaczymy.

Co do serialowych legend, to oczywiście szalałem za Star Trekiem z Cpt. Pickardem (pierwsza seria mi umknęła, o ile była w polskiej TV, ale nadrabiam to powtórkami na Pulsie). Pamiętam też niezapomniane komedie - Friendsów czy Świat według Bundych.

Oprócz tego w serial mogłoby się przejawiać moje zboczenie dot. Anime, ale to nie do końca ten temat :P .

That as soon as you're born you're dying...

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Czekam na 3 serię Prison Breaka. Obejrzałem obydwie serie i jestem zadowolony. Chociaż w drugiej serii za dużo tej "FIRMY" ;].

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

ahh
Sid pisze:
prócz tego w serial mogłoby się przejawiać moje zboczenie dot. Anime

właśnie. Anime nie kocham specjalnie ale Ghost in the Shell jest świetny. Wciągnąłem się po obejrzeniu pełnometrażówek i seriale też są mocne.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Taaa...teraz w modzie sa te wszystkie nowosci jak Herosi, Prison Break czy Lost. Jak bylem mlodszy to pamietam, ze namietnie ogladalem "Dr. Queen" (!) i "Sloneczny Patrol". Nie moge tez nie wspomniec o takiuch kultowych serialach z lat 80-tych jak "Druzyna A", McGyver", "Gliniarz i Prokurator".

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Gliniarza i prokuratora chyba wciąż puszczają. Albo jeszcze nie tak dawno puszczali. Inaczej mówiąc jesteś raczej zadowolony.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

XBARTEKX pisze:
Gliniarza i prokuratora chyba wciąż puszczają. Albo jeszcze nie tak dawno puszczali. Inaczej mówiąc jesteś raczej zadowolony.

Jak bylm jeszcze w Polsce, to puszczali na TVP2. Teraz nie wiem, bo mnie nie ma ;) .

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna