Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Która firma wydawnicza powinna wydać w Polsce grę JAZZ: Hired Guns?
CD Projekt 34%  34%  [ 11 ]
Cenega Poland 13%  13%  [ 4 ]
Electronics Arts Polska 6%  6%  [ 2 ]
IQ Publishing 0%  0%  [ 0 ]
LEM 3%  3%  [ 1 ]
Nicolas Games 0%  0%  [ 0 ]
Play It 0%  0%  [ 0 ]
Techland 19%  19%  [ 6 ]
TopWare Poland 22%  22%  [ 7 ]
Inna... 3%  3%  [ 1 ]
Liczba głosów : 32
Autor Wiadomość
Rain
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Len pisze:
Chodzi mi o to, że dopiero po premierze anglojęzycznej wersji tak naprawdę wydawcy zaczynają się interesować tytułem.

W przypadku gier o ktorych tak na prawde nie slychac duzo na swiecie to tak jest ;) Nie oszukujmy sie bo o JA nie trabia na stronach, w tv itd, jak to robia ze StarCraft2 czy jak to bylo z Halo2 :D
StarCraft2 mimo iz jeszcze w fazie beta ma juz polskiego wydawace :lol: -licza na sukces i zbicie kasy ;)

Ja wolalalbym wersje angielska i spolszczona przez fanow ;-)
W ostatecznosci stawialbym na LEM lub TopWare. CD-Projekt jakos mi nie podchodzi po tym jak kupilem TESIII Morrowind(w cholere bledow przy spolszczeniu, nowe patche nie wspolgraja z wersja gry(patch nie znajduje zainstalowanej oryginalnej gry :P ) gra wywala do windowsa po wcisnieciu dwa razy "strzalki do przodu" i kliknieciu myszka-w wersji ang tego nie ma :P
Moglbym sie przyczepic do masy gier ktore CD wydalo zbublowane :|
A odnisnie CENEGI..Oni kochaja wypuszczac gry po czasie jak juz sie nazbiera patchy do gry -jako wersje GOLD :lol:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Można się cieszyć że w Playu pojawiło się demko gry, może będzie większe zainteresowanie (choć już same zamieszczenie oznacza że zainteresowanie tą grą istnieje). IMO wydawca znajdzie się raczej po wydaniu wersji angielskiej.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No, i minął już cały miesiąc od premiery Hired Guns: The Jagged Edge na świecie, a o polskim wydawcy nie wiemy do dziś.
Poczekamy sobie jeszcze jeden miesiąc i może jakiś wydawca się zainteresuje.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

De facto nieco dziwne jest to że informacji o premierze gry nie na ani na rosyjskiej ani na angielskiej wersji strony GFi - zapomnieli że wydali grę?

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Może, nie zapomnieli ale nie zauważyli.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No, Wigen nie musiałeś długo czekać aż będę zmuszony wygadać ;)

Cytuj:
Ponad miesiąc od światowej premiery gry Hired Guns: The Jagged Edge, firma TopWare Poland opublikowała swój plan wydawniczy na rok 2008. Każdy fan serii powinien być usatysfakcjonowany tą wiadomością, wszak TopWare sprawdził się już wydając Jagged Alliance 2 i Jagged Alliance 2: Wildfire.

Lista zawiera łącznie 8 tytułów, nad kilkoma trwają już prace lokalizacyjne, odnośnie paru prowadzone są jeszcze rozmowy handlowo-licencyjne. Z tego co udało nam się dowiedzieć, dotyczy to m.in. Hired Guns: The Jagged Edge. Miejmy jednak nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i gra, która miała być kontynuacją serii Jagged Alliance zawita na naszych półkach w polskiej wersji językowej! A już niedługo na łamach naszej strony zostanie opublikowane sprawozdanie z poszukiwań polskiego wydawcy. [czytaj całość]

Ja osobiście, choć wydawcę znam od jakiś 2 tyg. jestem zadowolony, oczywiście mogło być lepiej. Grę mógł wydać CD Projekt, który zapewniłby jej reklamę i fajne wydanie ale cóż, cieszmy się, że w ogóle mamy HG w Polsce bo mało brakowało. Tą gra interesowała się inna firma, znacznie lepsza ale ostatecznie zrezygnowała. No ale o tym w sprawozdaniu z poszukiwań polskiego wydawcy, które pojawi się na naszej stronie już na dniach ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja również się cieszę - przecież firma TopWare całkiem nieźle wydała JA2: Wildfire, widać ile spośród nowicjuszy na forum zaczynało lub zaczyna właśnie od tej gry ;) Najważniejsza informacja to jednak to iż mamy polskiego wydawcę, nie było to pewne a teraz jest więc możemy się tylko cieszyć :D

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A jednak Topware. Nie spodziewałem się takiej niespodzianki. Ale cóż skoro już jest zapowiedź to jestem zadowolony. Nasze wyczekiwania zostały nagrodznone. Zobaczymy jak sobie poradzą z polonizacją. Heh no Len a jednak wygadałeś. Też myślałem że będzie to CD Projekt, ale wypadło na Topware może to i dobrze, nie wiem zobaczymy. Jeszcze tylko zostało nam oczekiwanie na recenzje gry w CD Action i ewentualną jej ocenę.

Miejmy nadzieję żę nie będzie ona niższa niż "dycha".

Wydaje mi się że Top Ware zostanie również polskim wydawcą Jagged Alliance 3. No nic nie stoji na przeszkodzie.
Jak już wydają to mogliby już się w przyszłym czy za dwa lata wziąć się za polonizację.

Ostatnio zmieniony 07 gru 2007 16:27 przez Wigen, łącznie zmieniany 1 raz

*

vai1987
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

To bardzo dobra wiadomosc ;) byle polska wersja była dobrze wydana i przetłumaczona ;)

*

Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Wszystko fajnie, miejmy tylko nadzieję, że nie dojdzie do zabawnych sytuacji, typu - "fuck" przetłumaczone jako "kurde" albo nadużywania wspaniałego polskiego słowa na k... , bądź co bądź to mamy sporo innych przekleństw. No i liczę na spolszczenie kinowe.

That as soon as you're born you're dying...

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cytuj:
No i liczę na spolszczenie kinowe.

Ja również. Raz, że to mniej roboty dla wydawcy, dwa, że efekt lepszy dla gry i graczy. :D

Cytuj:
Wszystko fajnie, miejmy tylko nadzieję, że nie dojdzie do zabawnych sytuacji, typu - "fuck" przetłumaczone jako "kurde" albo nadużywania wspaniałego polskiego słowa na k...

Ja mam nadzieję, że nie będzie takiej sytuacji przy polonizacji kinowej. Postać mówi "fuck...", a w napisach mamy "kurczę..." ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

snick pisze:

Sid pisze:
No i liczę na spolszczenie kinowe.

Ja również. Raz, że to mniej roboty dla wydawcy, dwa, że efekt lepszy dla gry i graczy. :D

Więc chyba nie graliście w tą grę. Głosy są strasznie słabe, w demo teście porównywałem je do tych z JA2UB tyle, że w HG mówią Rosjanie próbujący udawać angielski akcent co (lekko mówiąc) słabo im wychodzi.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No to miejmy nadzieję na to że firma TopWare będzie miała na tyle oleju w głowie żeby nie angażować się w polski dubbing. Przetłumaczyć tylko napisy i zostawić oryginalnych aktorów (angielskich)

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja uważam że oddanie HG top ware było conajmniej złym pomysłem. Powód?? Zobaczcie na polską wersję ja 2 i wszystko się wyjaśni. Nie dość że wydali tylko jednego patcha to i tak bugi sypały się tonaaaami.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Czy było złym pomysłem to się okaże, jesteśmy z nimi w kontakcie. Staramy się coś wynegocjować dla fanów. Jeśli nas po prostu oleją... to będziemy wiedzieli.

A już dziś na JAC zapowiadany artykuł xz którego dowiecie się o reakcji kilku firm na nasz list dot. HG ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna