Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
wojti2001
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam. Wpierw sie witam ;)
Pare lat temu juz przeszedlem JA2 i teraz powrocilem z nudow do niej :)
Mam problem, zdobylem juz lotnisko i stacje rakietowa i mam problem, zapomnialem gdzie trzeba sie udac, aby kupowac bron. W internecie mam tylko linki do najemnikow i tyle (te 3 pozycje) a broni kupowac nie moge a przydalaby sie amunicja.

pozdrawiam

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wejdź na stronę A.I.M. i kliknij na przycisk Linki, tam będzie banner strony Bobby Ray's. Gdy na niego klikniesz strona automatycznie doda Ci się do listy. Jeśli mówisz, że zdobyłeś lotnisko w Drassen to sklep będzie już dostępny.

*
wojti2001
Szeregowy

<pad> racja, dzieki bardzo ;)

ps. dlaczego niektorzy najemnicy nie moga sie praktykowac lub uczyc sie umiejetnosci strzeleckich?? (maja po ok 90)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mają za dużo aby mogli w taki sposób się czegoś jeszcze w ogóle nauczyć - dalsza nauka przyjdzie wraz z praktyką w terenie czyli walką.

*
wojti2001
Szeregowy

czyli trzeba ich zwolnic i lepszych zwerbowac

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Nie. Jeśli będziesz chodził po Arulco i dużo strzelał, to wspólczynnik strzelectwa stopniowo będzie wzrastał. Oczywiście im wyższy poziom danej umiejętności, tym wolniej będziesz zdobywał następne punkty :P Nie licz na nagłe przyrosty, jeśli będziesz miał 90 punktów.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zresztą 90 punktów to i tak już sporo ;) JZ moich doświadczeń wynika jednak coś dosyć dziwnego - moim zdaniem najemnicy trafiali u mnie lepiej i częściej gdy mieli 95-97 pkt. niż gdy mieli 98-100... Wiem że silnik w sumie zabrania czegoś takiego ale mam takie odczucia po graniu kilka lat w Jaggedy.

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
częściej gdy mieli 95-97 pkt. niż gdy mieli 98-100... Wiem że silnik w sumie zabrania czegoś takiego ale mam takie odczucia po graniu kilka lat w Jaggedy.

może mając 99 oczekiwałeś że zawsze będą trafiać , a jak mieli 95 to było miłe zaskoczenie i dlatego w pamięci zostawało. taka mała psychologia...

*

wojti2001
Szeregowy

Mam dwoch najemnikow z 99 pkt strzelania i prawie zawsze trafiaja niz ci z 90 niestety...

ps. gdzie mozna kupic ciezsza bron?? Bo w sklepie internetowym mam ciagle same pistolety

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

wojti2001 pisze:
ps. gdzie mozna kupic ciezsza bron?? Bo w sklepie internetowym mam ciagle same pistolety

gdy zdobędziesz Cithzene (jakoś tak to się pisze) będziesz miał dostęp do lżejszch karabinków (czyt. thompson etc.) po zdobyciu Grumm (jak tak przechodzę) będziesz miał dostęp do czerwonej amunicji z tym się wiążą lepsze bronie. Taki wniosek z tego nowy towar przychodzi po zdobyciu jakiegoś tam miasta. Jak zdobędziesz Drassen, Citzenę , Grumm, Cambrie i Alme masz dostęp do naprawdę dobrego arsenału. W tym momencie musisz zbierać wyposażenie po czerwonych koszulach.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
Zresztą 90 punktów to i tak już sporo ;) JZ moich doświadczeń wynika jednak coś dosyć dziwnego - moim zdaniem najemnicy trafiali u mnie lepiej i częściej gdy mieli 95-97 pkt. niż gdy mieli 98-100... Wiem że silnik w sumie zabrania czegoś takiego ale mam takie odczucia po graniu kilka lat w Jaggedy.

Nawet jak u mnie Lynx pare razy mial cel. 100, to i tak mu sie zdarzalo nie trafic w po prostu smiesznych sytuacjach, ale IMO gra jest juz tak skonstruowana i sama generuje scenariusz danej tury, w zaleznosci od twoich decyzji. Jak dla mnie najemnik ma 94-95 ptk. cel., to juz praktycznie niczym sie nie przejmuje, bo wiem ze w polaczeniu z wysokim doswiadczeniem (pow. 7)jest po prostu maszynka do zabijania.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie