Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
ak96
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Len pisze:
ak96 pisze:
No właśnie, wystarczy przytoczyć tytuł "Detektyw Rutkowski is back", może pozostawie go bez komentarza

A ja mogę przytoczy tysiące więcej gorszych produktów wyprodukowanych w USA, w kraju w którym powstaje cała masa hitów. To, że powstał u nas jakiś tam Rutkowski czy Maluch Racer wcale nie oznacza, że wszystkie inne gry, które powstały lub powstają to gnioty.

Różnica pomiędzy Rutkowskim a TT2 jest przepaścią. Nie będę już wspominał, że twórcy TT2 to profesjonaliści a twórcy Rutkowskiego to jacyś studenci. I, że na produkcję Rutkowskiego wydano max. kilka tysięcy a na TT2 kilkadziesiąt razy więcej.

Podstawową różnicą jest silnik graficzny. Gra Rutkowski powstała na czymś z przełomu wieków. Podczas, gdy TT2 powstaje na osławionym silniku użytym w grze FEAR.
Zresztą, Rutkowski powstał tylko po to, by naciągnąc klientów i odejśc w niepmięc, bez jakichkolwiek ambicji.

Nauczcie się odróżniac bo to tak jakbyście w teście limuzyn porównywali Mercedesa Klasy S z Maluchem.

Ja również chcę, aby to była gra, która zbliży się chociaż do najlepszych tytułów w swoim gatunku. Zasugerowałem tylko, że do większości polskich gier się po prostu nie przyłożono tak jak należy, albo funduszy nie było etc.. Więc nie miałem i nie mam nawet zamiaru porównywać tych gier.

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

ak96 pisze:
Ja również chcę, aby to była gra, która zbliży się chociaż do najlepszych tytułów w swoim gatunku. Zasugerowałem tylko, że do większości polskich gier się po prostu nie przyłożono tak jak należy, albo funduszy nie było etc.. Więc nie miałem i nie mam nawet zamiaru porównywać tych gier.

myślisz że to kwestja funduszy? Jak ktoś nie umie robić dobrych gierek to nawet jakby miał "forsy jak lodu" to i tak nie zrobiom dobrej gierki. To działa także w drugą strone taki np. Electronic Arts ma kuuuupę kasy a gierki coraz gorsze(przynajmniej te z EA SPORTS)
ak96 pisze:
A ja mogę przytoczy tysiące więcej gorszych produktów wyprodukowanych w USA, w kraju w którym powstaje cała masa hitów. To, że powstał u nas jakiś tam Rutkowski czy Maluch Racer wcale nie oznacza, że wszystkie inne gry, które powstały lub powstają to gnioty.

Tak niektóre tamtejsze gierki ustępują duuużo naszym POLSKIM.
(sorry za offtopa)
Co do gry oglądnąłem filmika z gierki i załatwie sobie(grę nie filmik) dzięki LEN

*

ak96
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Są tytuły, których producentów zamiarem jest osiągnięcie światowego sukcesu, wysokobudżetowe, i takie troszke "sztuka dla sztuki"(sztuka też w czudysłowie), niskobudżetowe, bez szans i bez zamiaru sukcesu. Może skończmy tę dyskusję, bo kompletnie nie o to chodzi w tym temacie. Dojdziemy do consensusu, czy nie?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

4 grudnia do sprzedaży trafi Terrorist Takedown 2. Będzie to pierwszy polski FPS oparty na jednym z najnowocześniejszych na świecie silników 3D – Jupiter EX, wykorzystanym wcześniej m.in. w słynnym F.E.A.R.

Już od dziś można zapoznać się ze wszelkimi szczegółami gry. Pod adresem http://www.terroristtakedown2game.com dostępne są m.in. informacje fabularne, wymagania oraz screeny z gry. Fani serii Terrorist Takedown będą mogli także zmienić wygląd swojego pulpitu, zasysając tapetę TT2 w wybranej rozdzielczości.

Zgodnie z zapowiedziami producenta gry – City Interactive – w dziale update ukażą się wkrótce po premierze gry dodatki, w znaczącym stopniu rozbudowujące możliwości i urozmaicające rozgrywkę w Terrorist Takedown 2. W sprzedaży od 4 grudnia w rewelacyjnej cenie 19.99 zł.

Radzę zaglądnąć na stronę gry, zrobili ją bardzo fajnie. Muzyczka choć krótka to dobrze brzmi. Screeny wyglądają naprawdę smakowicie, oczywiście widać, że grafika nie jest idealna ale FEAR swoją premiera miał już jakiś czas temu. Mimo to, założę się, że znajdą się tacy, którzy będą próbowali porównać TT2 do Crysisa.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

19,99zł... bardzo miła cena, jeżeli gra okaże się choćby dobra warto będzie wydać to na nią ;)

@Len jeżeli nie widziałeś Crysisa to nie pisz takich rzeczy bo tutaj po prostu nie ma co porównywać, FEAR ma dobry silnik i wydaje mi się że Polacy mogli z niego wiele wycisnąć ale do cryengine to on niestety nie dorasta ;) Nie chwalę tutaj wcale gry niemieckiego producenta, po prostu to jest pokaz możliwości kart graficznych ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Plusem firmy City Interactive jest właśnie niska cena ich produktów. A niekiedy są to naprawdę dobre gry, które mogłyby być sprzedawane i za 3x więcej.

lukasamd pisze:
@Len jeżeli nie widziałeś Crysisa to nie pisz takich rzeczy bo tutaj po prostu nie ma co porównywać

Takich czyli jakich? W tym co napisałem chodzi mi mniej więcej o to samo co Tobie. Róznica jest ogromna, ale zawsze znajda się takie dzieci losu, które będą porównywały zupełną nowość (i to jaką) ze starszą grą. FEAR ma bodajże rok o ile dobrze pamiętam. W świecie elektronicznej rozrywki to cała wieczność.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Pozwolę sobie zauważyć że niedawno swoje premierę miał 2 dodatek do FEAR czyli Perseus Mandate, grafika została nieco poprawiona a wymagania spadły (czyli krok do przodu jest) więc aż takie stare to wcale nie jest ;)

Mam nadzieję że w TT2 zobaczymy silnik jeszcze bardziej dopieszczony niż w Perseus Mandate...

*
kamil15044
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Moze byc kto lubi fps-y to dobrze mam nadzieje ze bedzie podobne do call of duty 4 modern warfare :!: :!: :!: :!:

*

kamil15044
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

cod 4 mw jest juz wydane poczekajmy jeszcze na tt2 tt2 zapowiada sie znakomicie ale nie wierze ze bedzie cos w podobie cod 4 mw widzialem screeny z tego i ztego ale call of duty znam bardziej bo ją mam dam jakies oceny do tego

grafika tt2 6/10 cod 4 mw 8/10
ilosc misji tt2 dlugie szesc cod 4 mw 21 duzo krotszych
jednoski specjalne moim zdaniem grom czyli tt2 9/10 a cod 4 mw 5/10
teraz wy porownujcie te gierki

Ostatnio zmieniony 28 lis 2007 19:45 przez kamil15044, łącznie zmieniany 2 razy

*

Nemeczek
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Terrorist Takedown to kicz......

A co do Call of Duty 4 to jestem szczerze zawiedziony.... Fakt efekty i misje robią wrażenie - ale co tego że
gra po 1 przejściu się kończy (mi to zajęło 5-6 godzin...). Przez całą grę jesteśmy prowadzeni za rączkę i skazani na towarzyszy z naszego zespołu bo nasz postac nie potrafi drzwi otworzyć....

*

kamil15044
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

moze i jest kiczem ale ładnie sie zapowiada

ja lubie wszystkie gry jestem zainteresowany terrorist takedown 2 bo to wyprodukowała polska firma city interactive sterujesz zolnierzem z gromu masz pare misji do przejscia chyba muszą byc bardzo dlugie jesli ta gra zajmuje 3 giga call of duty 4 jest troche lepsze ale nie ciekawiej sie zapowiadalo jak zapowiada sie terrorist takedown 2

EDIT:
ciekawe jakie bedzie spolszczenie bo chyba city interactive nie robi od razu gierki po polsku albo ja czegos nie wiem

Ostatnio zmieniony 28 lis 2007 16:39 przez kamil15044, łącznie zmieniany 2 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@kamil15044 jest coś takiego jak edytowania posta ;)

No to moja ocena:

GRAFIKA:

TT2: 6/10
COD4: 9/10

MUZYKA:
TT2: ?/10
COD4: 6/10

FABUŁA:

COD4: 9/10

KLIMAT:
COD4: 10/10 (!)

czyli jak widać... gier nie da się porównywać bo w jedną jeszcze nie mieliśmy okazji zagrać :P

*
kamil15044
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

lukasamd masz racje :ok: :ok:

*

Nemeczek
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Czy mógłbyś się nie zachowywać jak dzieciak i nie pisać posta pod postem?? I tak wiemy TT2 jest zajebiste i nie musisz nam o tym w kółko gadać....

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie, drugi post skasowałem ponieważ pomimo wysłanego PW kamil ciągle to robi.

Teraz wysłałem drugie PW, jeżeli będzie pisał w taki sposób to będzie zbierał warny :->

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna