Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
ak96
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Co sądzicie o grze Pro Evolution Soccer? Wg. mnie najlepsza piłka nożna, niech się FIFA schowa!
Świetna grafika, fantazyjne menu w PES 2008, i... przynajmniej coś się zmienia.
Jedyny mankament to licencje, ale może za rok....

Shingo „Seabass” Takatsuka z Konami Computer Entertainment Tokyo zapowiedział w jednym z wywiadów, iż PES 2009 ma być kompletną rewolucją w skalii serii.
Mam nadzieję, że to nie są "obiecanki-cacanki" i faktycznie nastąpi przełom.

Jakie jest wasze zdanie na temat tej gry???

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez ak96, łącznie zmieniany 2 razy

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

PES ? no cóż , mogę się tytułować weteranem. Grałem w PESa od pierwszej wersji , na PS , lub ePSXie , jeszcze w czasach gdy pecetowcy o czymś takim nie słyszeli,a królowały takie gry jak Actua Soccer 3 :) No cóż - PES 6 , szczególnie wersja z Xboxa , jest najlepszą gałą i FIFA rzeczywiście jest przy nim jedną wielką kaszaną, przeznaczoną dla niedzielnych fanów gały. ALE.... podobno PES 2008 jest zrypany ponad wyobrażenie. Sam nie grałem < Akurat wyszedł Football Manager 2008 ,czyli mój osobisty Jezus,a więc on ma priorytet w tej niewielkiej ilości wolnego czasu jaką mam> ale słyszałem bardzo niepochlebne opinie o nim. I to od ludzi , tak jak ja, zakochanych w tej grze od części pierwszej.

PS - sorki ale "fantazyjne menu" czy licencje to akurat najmniej ważna pierdoła w tej grze. Liczy się REALIZM , do tej pory będący priorytetem twórców. Jak dorwę PES2008 to sam ocenię poziom oddania rzeczywistości.

Ostatnio zmieniony 16 lis 2007 20:00 przez Popers, łącznie zmieniany 1 raz

*

ak96
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Popers możesz się trochę rozczarować PES' em 2008, a co do realizmu w pełni się z Tobą zgadzam i z tym moim zdaniem w 2008 jest naprawde dobrze. Animacje - mniam. :D
I jeszcze jedna zaleta - nie ma polskich komentatorów, bo w tym akurat ustępowali duetowi z FIFY. Nie bójmy się powiedzieć, że był tragiczny - ale to tylko mała pierdoła :D

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Popers pisze:
PS - sorki ale "fantazyjne menu" czy licencje to akurat najmniej ważna pierdoła w tej grze. Liczy się REALIZM , do tej pory będący priorytetem twórców. Jak dorwę PES2008 to sam ocenię poziom oddania rzeczywistości.

tak ale realizm jest bardziej realny jeśli po boisku nie biegają np DIRDA, FACU, PANVETA itp.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

momo78 pisze:
tak ale realizm jest bardziej realny jeśli po boisku nie biegają np DIRDA, FACU, PANVETA itp.

I tu właśnie widać jak mało wiesz o piłce. realizm to jest odwzorowanie ruchu piłki , podstawowych praw fizyki rządzących interakcjami między ciałami piłkarzy czy innymi obiektami fizycznymi <słupki ,poprzeczki>. Wreszcie realizm zagrań czyli co jest w rzeczywistości możliwe a co nie oraz wpływ zmian taktycznych na poruszanie się zawodników po polu gry. W fifie coś takiego jak taktyka realnie nie istnieje. Moje doświadczenie z futbolem <na niewielu rzeczach znam się tak dobrze jak na piłce.lata teorii i praktyki spędzone na murawie> pozwala mi śmiało stwierdzić ze PES dominuje FIFĘ bez problemu.
Co z tego że nie mają licencji skoro tydzień po premierze gry i tak w internecie są nakładki zmieniające nazwiska na te prawdziwe

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Popers pisze:
momo78 pisze:

I tu właśnie widać jak mało wiesz o piłce. realizm to jest odwzorowanie ruchu piłki , podstawowych praw fizyki rządzących interakcjami między ciałami piłkarzy czy innymi obiektami fizycznymi <słupki ,poprzeczki>. Wreszcie realizm zagrań czyli co jest w rzeczywistości możliwe a co nie oraz wpływ zmian taktycznych na poruszanie się zawodników po polu gry. W fifie coś takiego jak taktyka realnie nie istnieje. Moje doświadczenie z futbolem <na niewielu rzeczach znam się tak dobrze jak na piłce.lata teorii i praktyki spędzone na murawie> pozwala mi śmiało stwierdzić ze PES dominuje FIFĘ bez problemu.
Co z tego że nie mają licencji skoro tydzień po premierze gry i tak w internecie są nakładki zmieniające nazwiska na te prawdziwe

Wiem, wiem nie to jest najważniejsze i nawet tak nie uważam. piszę tylko co mnie rozbawiało zawsze we wcześniejszych częściach. Fifa wcale nie była lepsza pod tym względem bo np. miała takiego zawodnika co się zwał No.9 a był to Ronaldo. Ja nie lubię bardziej fify od pesa wręcz przeciwnie. A co do realzmu w pesie to jest on o wieeeeele lepszy od fify.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

momo78 pisze:
A co do realzmu w pesie to jest on o wieeeeele lepszy od fify.

NO! I to jest właśnie oficjalna linia Partii ,towarzysze... :>

*

ak96
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Odbiegając od tematu samej rozgrywki na boisku: troszke mi brakuje "FIFOWEGO" trybu kariery, ale wydaje mi się, iż MASTER LEAGUE spełnia bardzo dobrze tę rolę.

Co wy o tym sądzicie? Jakie są wasze ulubione tryby?

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

exhibition z kumplem :D Lige mamy ze znajomymi rozpisaną na papierze.
A jak trenuję z kompem to International Cup na najhardszym poziomie. Master league jest fajny ale po czasie wpienia - jak trzeba grać mecze o nic. Mogliby dać funkcję "I don't give a fuck ,skip this fixture" :)

*

ak96
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Popers pisze:
Master league jest fajny ale po czasie wpienia - jak trzeba grać mecze o nic. Mogliby dać funkcję "I don't give a fuck ,skip this fixture" :)

Hehe, dobre ;)

Ja zacząłem Master League, ale wcześniej też ze 20 towarzyskich rozegrałem.

Pamiętam jak pykałem w PES' a 3 z bratem :D Jak się raz wkur... to se strzelił z połowy boiska i od poprzeczki piękna brameczka :lol: Eh, to były czasy. Niestety minione... Ostatnio mnie na wszpomnienia bierze :-D

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Przy PES-ie spedzilem wieeele godzin, ale tylko szostej czesci, oczywiscie swoja stworzana druzyna. W porownaniu do Fify PES jest rzecz jasna wiekszy od mt everestu, ale co do realizmu, to mimo iz jest w PES-ie najlepszy, to rzecz jasna do doskonalosci mu baaardzo wiele brakuje. Oczywiscie nigdy jej nie osiagnie, lecz pewne IMO irytujace szczegoly da sie opanowac i poprawic. Ja pilke ogladam od ponad 10 lat w TV i mimo calego postepu technologicznego ta komputerowa rozgrywka ma jeszcze sporo do zrobienia. Nie chodzi tu tyle co o realizm zachowania pilki, ale praca zespolu i zachowania sie zawodnikow.
Mimo tego calego mojego biadolenia wracam czesto do PES-a i wciaga mnie on jak narkotyk.

*

kamil15044
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

dla mnie pes jest o wiele ladniejszą grą niz fifa ale w pes są dziwne druzyny poprostu nie prawdziwe :diabel2: :diabel2:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie