Cannon Fodder 1/2
W Cannon Fodder grałem jeszcze na Amidze i przyznam że jest to (nadal!) jedna z najlepszych gier w moim życiu. Nie wiem czy bym o niej napisał ale na ostatnim czacie JAC zrobiła ona niesamowitą furorę - wiele osób poznało ją dzięki dyskusji i rozpoczęło grać

Czym jest Cannon Fodder? Może się wydawać że to strategia ale tak naprawdę jest to gra zręcznościowa - do dyspozycji dostajemy rekrutów którzy będą musieli wykonywać zadania - na początku łatwe a potem coraz trudniejsze.
Wykonanie, w sumie lepeij to pominąć
Muzyka i dźwięki są dobre a grafika zachwycała mnie tyle że to było ponad 10 lat temu
Teraz wygląda to raczej kiepsko, większość gier we flashu ma ładniejszą oprawę graficzną 
Dlaczego jednak pisze o tej grze? Na Amidze w to grałem i gram w to nadal tyle że na emulatorze Amigi z jednego acz wielkiego powodu - gra ma olbrzymią grywalność i już jak mały dzieciak uwielbiałem w nią grać
Mam nadzieję że znajdą się osoby które potwierdzą moje zdanie...Cannon Fodder na Gry - Online
Cannon Fodder pod Windows - Pobierz
Strona o Amidze - bardzo dobra strona na której dowiemy się jak uruchomić emulator oraz ściągniemy kilka znanych tytułów na ten komputer (w tym także Cannon Fodder).
Ze względu na problemy np. ze sterowaniem polecam używanie emulatora.

Polecam gra warta uwagi i bardzo wymagająca. Muzyka z początku 

) a może nawet i w 2...
Lata temu straciłem najlepszy moment na zainteresowanie się CF, teraz to już nie będzie to samo. Ale, mimo wszystko, za linki dziękuję