Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Hired Guns: The Jagged Edge od dziś w sklepach!

Jest! W końcu doczekaliśmy się kontynuacji Jagged Alliance :D !!! Fakt że nie jest oficjalna po zerwaniu umowy Strategy First z GFi ale... ale kto grał w demo najczęściej pisał że zagra w pełną więc gra musi być dobra.

Ja bardzo się cieszę z takiego obrotu spraw - gra ma premierę i można ją kupić więc nie musimy się obawiać że firma zrezygnuje ;) Teraz tylko musi się znaleźć jakiś polski wydawca i będzie super.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No cóż, to świetna wiadomość. Co prawda my sobie jej nie kupimy ale przynajmniej wiemy, że gra została ukończona i już żadne niespodzianki nie staną nam na przeszkodzie.

Wielka szkoda, że nie ma jeszcze polskiego wydawcy, będziemy musieli poczekać z recenzją. Pisać teraz nie będziemy bo wtedy powiedzielibyśmy światu "jesteśmy piratami" :) O polskiego wydawce nie obawiałbym się za bardzo, jestem pewien, że się znajdzie. bardziej obawiałbym się kiedy? Bo jeśli za rok w lipnym wydaniu i bez jakiejkolwiek reklamy to ja dziękuję.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No w końcu cieszy nas fakt że gra się pojawiła po paru miesiącach niepewności czy gra aby na pewno się pojawi czy nie.

Polski wydawca sie oczywiście pojawi jeśli Hired Guns: The Jagged Edge zachwyci graczy najpierw w Rosji a później w całej Europie. Nie bałbym się też jednak o jakość wydania. Wśród polskich wydawców gier mamy same znakomite firmy.

Teraz jednak pozostaje nam jedynie oczekiwać polskiego wydania.

*

Stasi
Szeregowy

Ja jestem ciekawy kiedy wyjdzie wersja angielska. Ktoś wie kiedy gierka ma być wydana w tym języku?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Niestety wydawca nie podaje żadnych informacji nt. angielskiej wersji językowej. Wiemy tylko, że jest rosyjska. Być może angielska pojawi się z opóźnieniem jak to jest w przypadku gry 7.62.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Oby nie bo wtedy polskiej wersji moglibyśmy się nie doczekać wcale, przynajmniej mi się tak wydaje.

*
Sid
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Nie wiem, mnie się wydaje, że łatwiej jest przetłumaczyć z rosyjskiego na polski - w końcu języki są dość podobne składniowo. Mamy też podobne frazeologizmy, idiomy. Problem w tym, czy będzie się komuś chciało po nią fatygować do rosyjskiej firmy, w końcu wygodniej jest otrzymywać grę od dużego wydawcy.

That as soon as you're born you're dying...

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No, tak Sid masz trochę racji. Polską wersje gry w takim układzie możemy zobaczyć pod koniec listopada albo na początku grudnia, bo raczej w tym miesiącu nie będzie to takie możliwe.
Gdyby wydawca był większy (np. finansowo) grę przetłumaczoną na polski moglibyśmy ujrzeć już na dniach, a tak to musimy być cierpliwi i czekać.

*

Stasi
Szeregowy

Z informacji jakie się pojawiły wynika, że na razie chyba nie ma nawet chętnego żeby Hired Guns wydać w Polsce, dlatego nie patrzyłbym tak optymistycznie w przyszłość i raczej zapomniał o tym roku. Z tego powodu interesuje mnie wersja angielska. Szczerze mówiąc lepiej się czuję w angielskim niż w rosyjskim, a gra wydaje się na tyle ciekawa, że warto ją kupić w zachodnim sklepie internetowym pomimo tego, że jej cena pewnie nie będzie zbyt niska.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No lepiej jest wydać teraz grę po angielsku (dodatkowo z polskim patchem polonizującym) niż oczekiwać w napięciu na pełna polską wersję która i tak pewnie będzie z błędami w pisowni.

W wiecie co sumie to chciałbym już zobaczyć takie coś: "Polskim wydawcą gry Hired Guns: The Jagged Edge został....". No właśnie kto zostanie?

Jak myślicie kto pierwszy spolonizuje Hired Guns ?.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wigen pisze:
Jak myślicie kto pierwszy spolonizuje Hired Guns ?.

Może nie schodźmy z tematu. Tym bardziej, że taki temat już jest. Jeśli chcesz ożywić temat, napisz tam ;)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Oki, nie ma problemu ;)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja wrócę do wymagań sprzętowych:

Cytuj:
Pentium IV 1.5Ghz, pamięć 512MB RAM, karta graficzna 128MB, 2GB wolnego miejsca na dysku, DVD-ROM 4x, karta dźwiękowa, klawiatura, mysz

Są one raczej konfiguracją zalecaną na granie w wysokich detalach, nie mogli już prawie nic zmienić jeżeli chodzi o grafę a demko chodziło mi bardzo dobrze na max full. Niektóre inne nowe tytuły mają takie wymagania podawane jednak w ich przypadku mogą to być wymagania minimalne ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Na stronie oficjalnej dopiero dziś pojawił się news. Całkiem możliwe, że gra trafiła do sklepów z opóźnieniem, choć w sklepach elektronicznych była już wcześniej.

Albo news pojawił się z opóźnieniem co na tej stronie zdarza się niestety zbyt często.

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dopiero dzisiaj! Ale chłopaki z Rosji maja poczucie czasu.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna