Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
nemrod
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wraz z Silent Storm do Play'a dołączono DF: Helikopter w Ogniu, lub jak kto woli Black Hawk Down. Przyjemna gra z kultowej serii. Oczywiście nie jest to typowa nawalanka, bo tu od jednej kuli można wylądować w grobie (pamięta ktoś Operation Flashpoint :devil: ), ale gra z myśleniem jako recepta na sukces. Wybór oręża całkiem duży (choć nie taki jak w JA - kamieni tu nie ma :P ) i choć wrogowie niezbyt inteligentni, to zabawa dobra i IMO można się przy tym odstresować. Gra z przed paru lat, wieć na dzisiejszych kompach będzie za..pierniczać, a grafika jeszcze jest znośna.
Play IMO nieżle się rozkręca, choć do ostatniego numeru CDA raczej się nie umywa (Gothic II).

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grałem kiedyś w Black Hawk Down'a IMO bardzo dobra i bardzo klimatyczna gierka. W polskich czasopismach dają coraz nowsze gry (nie to co kiedyś hiciory sprzed 5-6 lat xD) ale jak dla mnie nie trafili w czasie - ja już takich magazynów nie czytam ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tak się składa, że przeszedłem Delta Force: Hitler w Ogniu... yyy... Helikopter w Ogniu. Ale miałem wersję wydaną przez firmę Cenega, gdy wgrywałem spolszczenie to mój profil często po prostu znikał. A znikał już na pewno, gdy wszedłem w ustawienia profili, raz zdarzyło mi się tak w połowie gry.

Tutaj zacząłem się zastanawiać - jak można wydać grę ze spolszczeniem z tak poważnym błędem?! Napisałem do Cenegi, powiedzieli mi tylko, że to błąd każdego egzemplarza gry i abym skorzystał z wydania CD Projektu. A szkoda, bo sama polonizacja była pierwsza klasa.

Teraz będę miał szansę przejść jeszcze raz nie obawiając się, że mój profil zniknie. I co najważniejsze - wreszcie dopadłem dodatek :)

BTW. Nemrod, pozwolisz, że wydzielę te posty do nowego tematu - Delta Force?

*
Rain
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

DF:BHD..hmm..mam mieszane odczucia co do tej gry..z jednej strony muza wpadajaca w ucho, duze tereny walk i zroznicowane, ale z 2 strony, AI przeciwnikow jest..jak nie wysrubowane to zanizone : Albo Cie gosc widzi przez mgle z 500metrow albo nie slyszy jak mu skaczesz 1m za pecami..Nie wspomne juz o tym ze gosciu ginie jak dostanie kulka w stope lub reke :P
Niby lepiej spisuje sie dodatek Sabre Team(nowa bron i tereny walk).
Ale takze bledy z AI nie poprawiono ;)

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Grałem tylko w demo ale uznam że fajne. Podobało mi się że że można wydać rozkaz wrzucenia flashbanga do pokoju zza ściany za pomocą jednego z twoich podwładnych bo w poprzednich częściach raczej tego nie było ;].

*
Rain
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

XBARTEKX pisze:
Grałem tylko w demo ale uznam że fajne. Podobało mi się że że można wydać rozkaz wrzucenia flashbanga do pokoju zza ściany za pomocą jednego z twoich podwładnych bo w poprzednich częściach raczej tego nie było ;].

Owszem, ale nie w każdej misji i miejscu :/ A czasami zdarza sie tak ze nasi "pomagierzy" rzucają wprost w ścianę zamiast za róg i bum przed oczami masz :wall:

Ostatnio zmieniony 29 paź 2007 09:51 przez Rain, łącznie zmieniany 1 raz

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja to lubie smoka rzucić i iść z drugiej strony. W demku był taki numer że ze strony gdzie sie granat wrzucało to ja do wejścia dymek i łosie otworzyły tam ogień a ja bokiem i ich z zaskoczenia (jeśli to tak można nazwać) zdjąłem ;].

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dziś przeszedłem Delta Force Xtreme, zajęło mi to ledwie kilka dni a i tak nie grałem długo. Pod koniec gry jedna misja mi się przypomniała, po czym przypomniałem sobie że to remake jednej z pierwszych części serii. Gra nie jest jakaś super, raczej dla niewymagających graczy.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grałem już daaaawno temu i również przeszedłem. Moim zdaniem to najgorsza z Delta Force w jakie grałem, fabuła rozbita na malutkie zadania, wykonanie graficzne niezbyt dobre, muza tylko w menu a to i tak byle-jaka. Taka gra na nudę, nic więcej.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Gra zanudza i to bardzo. Ale co się dziwić skoro to pierwszy Delta Force na nowym silniku, 10 lat temu ta gra wymiatała ale dziś takie gry mogą posłużyć co najwyżej do usypiania dzieci. Jedynie pod koniec pojawiły się ciekawe misje w których (wreszcie) coś się działo, ale byłem już na tyle znudzony że grałem tylko po to by przejść.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie