Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna

Od której częsci JA zacząłeś przygodę?
Jagged Alliance 6%  6%  [ 3 ]
Jagged Alliance 2 72%  72%  [ 34 ]
Jagged Alliance 2: Unfinished Business 17%  17%  [ 8 ]
Jagged Alliance 2: Wildfire 2%  2%  [ 1 ]
Modyfikacja (jaka?) 0%  0%  [ 0 ]
Hired Guns: The Jagged Edge :) 2%  2%  [ 1 ]
Jagged Alliance: Deadly Games 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 47
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Każdy z nas fanem gry Jagged Alliance nie jest od dziś. Ale czy pamiętacie co spowodowało, że się nimi staliście? No właśnie, od której części serii JA zaczęliście swoją przygodę?
Ten temat został stworzony właśnie po to aby dojść do tego od której części gry najwięcej z nas zaczęło swoją przygodę. Domyślam się, że większość od JA2, ale ciekawe czy są wśród nas fani pierwszej części gry?

Ps. Temat nie jest do rozmów pt. "jak to było" tylko po prostu od której części zaczęliśmy. Oprócz zaznaczenia odpowiedzi w sondzie postarajcie się równiez napisać nieco aby wiadomo było kto od czego. Sonda jest po to aby dane były łatwo policzalne.

Ja osobiście zacząłem raczej standardowo jak większość z nas od Jagged Alliance 2. A dlaczego od niej zacząłem? Bo raczej nie miałem wyboru, nie wiedziałem że istnieją inne częsci no i poza tym puki w to nie zagrałem nawet nie wiedziałem co to takiego :D

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 2 razy

*
Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

W moim wypadku również bez większych różnic w porównaniu do [chyb] większośći fanów serii - Jagged Alliance 2
Dlaczego? UB jeszcze dłuuuuugo nie było, nie miałęm neta żeby pobrać JA1, wiec to chyba jedyna możlwiość, nie? ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja też zacząłem od Jagged Alliance 2 - nic nie wiedziałem o tej grze do czasu kiedy to pojawiła się w jakimś numerze CD-Action (grudzień 2003 albo 2004 jeżeli się nie mylę). Zresztą, na początku niezbyt mi się spodobała ale potem jakoś zaczęłem grać a w CDA pojawiło się JA2UB.

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Oczywiście - Jagged Alliance 2 z CDA :) Jedna z najlepszych gier jaką dali na cover cd :D (zaraz o Fallout'ach). Wiele osób (w tym np. ja) kupiło ten numer tylko dla tej giery. A ci niewdzięcznicy nawet nie wspomnieli o niej w plebiscycie na 100 najlepszych gier poprzedniego dziesięciolecia! :evil:

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Mój kumpel kiedyś (bardzo dawno temu) wspominał mi o demie Jagged Alliance 2 w jakiejś gazecie. Ja go olałem, ale ponieważ między nami istniała swego rodzaju rywalizacja, kiedy tylko pojawiło się JA2 w CDA, zakupiłem gazetkę. Później pożyczyłem też płytę temu kumplowi i razem porównywaliśmy nasze osiągnięcia. A później pożyczyłem też płytę innemu kumplowi, który zwrócił mi ją w takim stanie i po takim czasie, że ledwo udało mi się ją skopiować (dla bezpieczeństwa), nie mówiąc już o tym, że instalacja była niemożliwa, a gra pewnie przy okazji formata wyleciała z dysku. W tym czasie (tzn. gdy byłem pozbawiony JA2) wyszedł też JA2,5 którego zakupiłem i w którego sporo się zagrywałem.
Ale wszystko zaczęło się od JA2.

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

ja kupilem Jagged Alliance 2.5, po recenzji w CDA, dokladnie 5 lat temu.
to byl lipcowy numer i pierwsza recenzja byla wlasnie recka Yasia, ja 2.5. tak mnie przekonal, ze w 2 dni pozniej pobieglem do sklepu i za 20zl kupilem oryginala, byl wtedy w serii ExtraGra.
Cale wakacje w niego gralem, choc dopiero po miesiacu udalo mi sie bez szwanku przejsc przez punkt patrolowy (3 sektor), takie trudne byly poczatki i to na nowicjuszu! cala gre ukonczylem dopiero we wrzesniu.
pozniej w jakims papierniczym dorwalem oryginalna ja2 za 40zl.
tak sie zaczela molosc.

tylko ze pozniej obie gry byly w CDA, ale ja bym nie mogl czekac :P

*

Lecter
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Miałem z jakiegoś podrzędnego pisma demo JA2. Pokochałemje :D

Potem CDACTION dał pełną wersję PL JA2 - byłem zachwycony :

Potem CDACTION dał JA UB PL - myślałem że sie zleje ze szczęścia - ale niestety to był niewypał...

Potem ściągnąłem torrenta JA2 GOLD z patchem

Kiedyś ściągałem Wildfire i miałem 98,2% ale [DC++] ale cwel mi sie odłączył ;/]

Aktualnie ściągam znowu UB PL, bo płytka poszła sie j**** :roll:

*

PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Nie będę oryginalny :) - Ja też zacząłem od Jagged Alliance 2 :) I też z CD-Actiona :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja tu moze rozpiszę całkowicie:

JA2 - CDA
JA2,5 - CDA
Wildfire 2004 - przez pomyłke myslałem że to PL ;) - eMule
Wildfire PL - Torrentspy
Urban Chaos - FilePlanet
Vangeance - JAC ;)
1.13 - Oryginalna strona
NightOps' - JAC ;)

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

No to ja tak jak Lukas:

JA2 - CDA
JA2,5 - z giełdy w krakowie,
Urban Chaos - JA2mods
B2B - JA2mods

*

Kijek
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja kiedyś z jakiegoś czasopisma zainstalowałem Jagged Allince 1.Spodobało mi się to pomimo słabiutkiej grafiki.Nie zrazilem sie i sobie pogrywałem :D Później z CD Action zainstalowałem Jagged Alliance 2 - no i dopiero sie zaczęło :twisted: Grałem dzień w dzień :D Później w Extra Klasyce znalazłem JA2,5 i od tamtej pory zeruje na wszystkich modach :twisted:

*
Kanapa
Starszy kapral
Starszy kapral

Ja zacząłem od Jagged Alliance 2 z CDA, ponieważ wtedy jedyne moje źródła gier to było gazety komputerowe oraz sklepy z grami.

*

Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja zacząłem tak- nudziło mi się. Pożyczyłem więc sobie od kumpla pewną grę która sobie bardzo chwałiłem i wtedy się zaczeło. Grałem dniami i nocami :kosci: .Pózniej skoczyłem do najblizszego sklepu i kupiłem JA2 w swoim pięknym świeżym pudełku :D

*
biernik master
Kapral
Kapral

hm.. to ja chyba zacząłem troszkę inaczej..
mój młodszy brat (który grał tylko w FIFA i wszelkiego rodzaju symulatory pojazdów) rzucił mi płytkę JA 2,5 Unfinished Busines, którą dostał od kolegi w ramach wymiany za jakieś strzelanki ode mnie
jak zainstalowałem i otworzyłem okno laptopa (tego ze swiata JA) to gram do dziś :p
mój brat do dzisiaj także nie może znieść powiedzonek co nie których najemników i często słyszałem za plecami: "znowu w TO grasz??" i trzask drzwiami :diabel2:
faktycznie do dziś pamiętam jaki byłem spięty przechodząc drugą planszę w UB
cały czas czekałem czy ktoś mnie nie wypatrzy prędzej ;p o problemie ze zlikwidowaniem snajpera na postaerunku nie wspomnę
pamiętam także jak jeden, biedny najemnik wykrwawił się na śmierć bo nie potrafiłem zakładać opatrunków ;p

sporo później dowiedziałem się, że jest to w sumie dodatek i jak zdobyłem JA 2 to się sporo rozczarowałem
dopiero UC znów zrobił ze mnia maniaka :D

*

Hawk
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Standardowo od JA2. ;] Konkretniej to od tema z Shadowem, Ivanem, Gasketem, Dr'em Q i Vicki. W pełnej wersji takiego sektora właściwie nie było, ale przynajmniej mogłem opanować (nie od razu, ale z czasem) podstawy tej gry. Z czasem dali tę grę w CDA oczywiście, więc włączyłem, żeby sprawdzić, czy to było to samo. Tak, to samo i tak się zaczęło. :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna