Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Lothar
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Obrazek
Nim Adam i Ewa zostali stworzeni, Bóg uformował Pierworodnego. Ani światłego, ni mrocznego, piękno i okropność posiadającego…
Najwyższy, będąc wstrząśnięty swym tworem postanowił iż nie ukończy dzieła i wygnał skalanego na wieczność w Otchłani. Tam Pierworodny czekał przez wieki, aż będzie w mocy uwolnić się ze swego więzienia do naszego świata. Siedmiu Sumeryjskich kapłanów stawiło mu czoła. Zwyciężyli, zaś w miejscu jego ucieczki postawili potężny Ziggurat. Już zawsze, począwszy od pierwszego spotkania, istniał tajemny zakon, trenujący siedmiu wojowników mających powstrzymywać Pierworodnego od zniszczenia świata w razie jego następnej ucieczki. Zawsze znikali wśród zrujnowanego miasta Al Khalid zbudowanym na podłożu tego konfliktu i jakoś udawało im się wygnać Pierworodnego ponownie do Otchłani. Jednakże… żadna z tych drużyn nigdy nie powróciła ze swojej misji…
Pierworodny miał cztery sposobności do podjęcia ucieczki, za każdym razem zabierając część naszego świata, by dodać ją do swojej rzeczywistości. Kawałki czasu i przestrzeni uformowały się w „warstwy” wokół Al Khalid, zamykając w sobie części historii i konfliktów, począwszy od starożytnych Sumerów, aż po drugą wojnę światową. Z czasem odkrywcy przybędą by rościć sobie prawa do przeklętego miasta, jednakże na razie… miasto zostało zapomniane i pochłonięte przez piaski wokół niego…
Departament „Occult Warfare” został stworzony w latach 30tych, by walczyć z niewyjaśnionym oraz stawić czoła nazistowskim Niemcom w dziedzinie okultyzmu. Jeden z najlepszych członków, Arnlod Leach, został rekrutowany w 1962 roku. Jednakże z powodu swoich niegodziwych zachowań i natury został wygnany. Został naznaczony z powodu morderstwa… i mimo, że operacja wygnania Pierworodnego zakończyła się powodzeniem… wydaje się, że Arnold przeżył…

W Clive Barker’s Jericho gracz wciela się w rolę kapitana Devin’a Ross’a – lidera Jericho Squad, telepaty i uzdrowiciela. Prowadząc swoją siedmioosobową drużynę musi powstrzymać Pierworodnego przed ponowną ucieczką.
Każdy członek Jericho Squad posiada unikatowe, paranormalne moce takie jak telekineza, alchemia, magia krwi, czy egzorcyzmy. Gracz musi przeprowadzić drużynę przez Al Khalid, które wypełniło się plugawymi stworzeniami, których dotyk prowadzi do zepsucia… Z czasem gracz będzie coraz rzadziej korzystał z broni palnej, skupi się zaś na wykorzystywaniu połączonych mocy swojego zespołu.

Jericho Squad składa się z siedmiu członków:
Kapitan Devin Ross – protagonista, przywódca drużyny, telepata i uzdrowiciel. Jednocześnie były członek Jericho, bowiem ginie w trakcie gry, jednakże jego dusza towarzyszy członkom zespołu, mogąc przejmować ich ciała, oraz uzdrawiać
Ojciec Paul Rawlings – kapłan i egzorcysta, najstarszy członek zespołu. Wie o wiele więcej niż pozostali, jednak nie przyznaje się do tego. Walczy przy użyciu dwóch pistoletów.
Sierżant Frank Delgado – alchemik i piromanta, umiejący przemawiać do ognia, kontrolując ten potężny żywioł. Jego potężny minigun sieje niesamowite spustoszenie w szeregach wroga, zaś jego pistolet kończy zań robotę.
Porucznik Abigail Black – snajperka-telekinetka, potrafiąca mocą umysłu przesuwać obiekty, ale również kontrolować tor lotu swoich pocisków.
Sierżant Billie Church – mag krwi. Wyszkolona w sztukach ninja zna tajniki poświęcania własnej krwi w celu rzucania zaklęć defensywnych i ofensywnych (moja faworytka ;-) ).
Kapitan Xavier Jones – jasnowidz używający projekcji astralnych do przeprowadzania rekonesansu a nawet kontrolowania swych przeciwników.
Kapitan Simone Cole – „hackerka rzeczywistości”, która potrafi kontrolować czas, oraz teleportować zapasy oraz personel.

Gra stworzona została na podstawie fabuły wykreowanej przez mistrza gatunku – Clive Berker’a. Jest to FPP w konwencji horroru. Zaawansowany engine graficzny zapewnia niesamowicie szczegółową grafikę postaci i otoczenia. Pełne wykorzystanie technologii Shader Model 3.0 pozwoliło na uzyskanie ekstremalnie realistycznej grafiki – z tego powodu gra raczej nie jest kierowana do ludzi o słabych nerwach. Trzymająca w niepewności, wciągająca i intrygująca fabuła przewyższa nawet niektóre z dotychczasowych dzieł mistrza Barker’a. Przerażający klimat i grafika, która nieraz może przyprawić o mdłości (np.: ekwipunek niektórych przeciwników porośnięty jest ich własną, zakrwawioną i zaropiałą skórą… brrrrrrrrrr…)… to trzeba zobaczyć na żywo, wrażenia są naprawdę intensywne (nie polecam zajadać się w czasie gry :P) i mogą człowieka przerazić.
Mimo, że grałem tylko w demko, mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że w tak… sam nie wiem, jak to ująć… ta gra jest po prostu inna od wszystkiego, w co dane było mi kiedykolwiek zagrać. Raczej nie skłamię stwierdzeniem, że gra zasłuży sobie na tytuł gry roku. Więcej postaram się napisać, kiedy opadną wreszcie moje pierwsze wrażenia (od 2 dni nie mijają…), bowiem teraz było by to raczej bez ładu i składu :P
Ubolewam jedynie nad faktem, że nie ma książki o przygodach Jericho Squad :(

Oficjalna strona:
Clive Barker’s Jericho
Screeny:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek[img]http://iimg]http://img228.imageshack.us/img228/7325/jerichoexe2ev5.th.jpg[/img]ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Filmiki:
Gamespot.com – Jericho

Demo:
Clive Barker’s Jericho Demo – Gamespot.com
Clive Barker's Jericho Demo - Fileplanet.com

Źródła:
Część screenów mojego autorstwa, część ze strony Gamespot.com.
en.wikipedia.org
Clive Barker’s Jericho
Gamespot.com – Jericho

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2007 20:13 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ściągnąłbym demo ale problem w tym że nie znam wymagan sprzętowych ale widze po grafie że mi już nie pójdzie :D. Możesz podać wymagania??

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Brzmi bardzo zachęcająco, aż ma się ochotę ściągać... to znaczy - ściągać ze sklepu :D Ale niestety to jedna z tych gier na które mogę sobie tylko popatrzeć :(

*
Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ehhh, wiedziałem, że o czymś zapomnę:
Cytuj:
Minimum Settings:

* CPU: Pentium 2.4 GHz or Athlon XP 2400+
* RAM: 1 GB
* 2x DVD-ROM Drive
* Available Hard Drive Space:2 GB
* Graphical Card: GeForce 6600 / Radeon X1600
* Sound Card: DirectX 9 Compatible

The following Graphical cards are supported:

* ATI Radeon X1600, X1800, X1900, X1950, HD2900.
* NVIDIA GeForce 6600, 6800, 7100, 7300, 7600, 7800, 7900, 7950, 8800.

Gierka na takim samym sprzęcie chodzi o wiele lepiej niż Medal of Honor Airborne :okulary: A wygląda oszałamiająco :galy: Screeny nawet w połowie tego nie oddadzą. Wszystko jest okraszone extremalnie realistycznie zastosowanym Motion-Blurr (ten z MoH:A po prostu wysiada :P), a widok ruszających się, zaropiałych, nadgniłych ciał przeciwników pomaga zwrócić obiad xD

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Lothar pisze:
Ehhh, wiedziałem, że o czymś zapomnę:
Cytat:
Minimum Settings:

* CPU: Pentium 2.4 GHz or Athlon XP 2400+
* RAM: 1 GB
* 2x DVD-ROM Drive
* Available Hard Drive Space:2 GB
* Graphical Card: GeForce 6600 / Radeon X1600
* Sound Card: DirectX 9 Compatible

The following Graphical cards are supported:

* ATI Radeon X1600, X1800, X1900, X1950, HD2900.
* NVIDIA GeForce 6600, 6800, 7100, 7300, 7600, 7800, 7900, 7950, 8800.

Gierka na takim samym sprzęcie chodzi o wiele lepiej niż Medal of Honor Airborne :okulary: A wygląda oszałamiająco :galy: Screeny nawet w połowie tego nie oddadzą. Wszystko jest okraszone extremalnie realistycznie zastosowanym Motion-Blurr (ten z MoH:A po prostu wysiada :P ), a widok rusza :?: jących się, zaropiałych, nadgniłych ciał przeciwników pomaga zwrócić obiad xD

DLACZEGO ZAWSZE JA???????????????????????? DLACZEGO TO MI ZAWSZE NAJLEPSZE GRY NIE CHCĄ HULAĆ BŁEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Patrząc na screeny stwierdzam to iż gra jest dosyć chora i mogłaby nazywać się Painkiller 2 :) Trzeba będzie w to chyba zagrać :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

XBARTEKX: Większość najlepszych gier już dawno miały swoją premierę. Wystarczy dobrze poszukać zamiast czekać aż same wpadną w ręce :P

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

jak grę firmuje nazwiskiem Barker to było wiadomo że klimat będzie wykręcony. Książki pana Barkera rozciągają wyobraźnię i nerwy do granic wytrzymałości.

*

Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Gry z resztą też - pamięta ktoś jeszcze Clive Barker's Undying? :D

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Lothar pisze:
Clive Barker's Undying?

tak , ale nie grałem , więc nie wiem jak stoi z klimatem <choć słyszałem że też nieźle>

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja może wspomnę, że na portalu Gry-Online w katalogu gry They jako podobne wymieniono właśnie Jericho. A czym jest They spytacie, a jest to gra... polskiego studia, która ukaże się na PC i... Xbox 360 i PS3. Jak na razie za mało wiadomo o tej grze ale jeśli mówicie, że Jericho jest takie dobre ;)

Zapraszam do tematu o grze They

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie