Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
XBARTEKX
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Loucipher pisze:
Problem pojawia się tylko wtedy, gdy zacznie ci brakować amunicji :) Wtedy dostawa od Bobby'ego może być błogosławieństwem. Tym bardziej, że zdarza się zdobyć (lub znaleźć) porządną giwerę, ale... bez amunicji. A wtedy możesz jej użyć tylko do ozdoby, ew. jako balastu :)
A pistoletami w Wildfire walczy się jednak IMHO trudniej - niski zasięg zwiększa prawdopodobieństwo, że przeciwnik dojdzie do najemnika na odległość skutecznego strzału. Choć z drugiej strony... w obecnej grze IMP, Ira i Dimitri, wszyscy wyposażeni w wytłumione MP5 i po 4 noże do rzucania, pomalowani w maskujące barwy, notorycznie likwidują dwudziestokilkuosobowe plutony sił Deidranny. Bez jednego głośnego wystrzału. Warunek: walczą tylko nocą - mimo że to Wildfire, nie waham się wycofać oddziału, jeśli zostanie zaskoczony przez wroga w dzień.

Ja jakoś nigdy nie bawiłem się w pistolety tylko i wyłącznie broń długa musze sie z tym pobawić :D.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mi się ten sklep przydaje na początku gdy mam mało amunicji 5,56 do pierwszych karabinów jakie można zdobyć - od razu po zdobyciu lotniska zamawiam ile się da (Nawet HP) a potem już raczej rzadko korzystam.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
Mi się ten sklep przydaje na początku gdy mam mało amunicji 5,56 do pierwszych karabinów jakie można zdobyć - od razu po zdobyciu lotniska zamawiam ile się da (Nawet HP) a potem już raczej rzadko korzystam.

A ja używam go na początku i później jak jestem już bogaty. Dlaczego?? A no bo jak jestem bogaty to biore paru tańszych najemników (żal.ru kasy :D) i każe szkolić samoobrone to jednak trza by ich jakoś wypoażyć a nie chce mi sie latać tu i ówdzie :D. A tak to 24 h i mam oddział komandosów ;].

*
Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dla mnie Bobby Ray to źródło:

- trudno dostępnej na początku amunicji do broni długiej (5,56mm, później również 7,62mm) oraz trudniejszej do znalezienia w grze amunicji pistoletowej .45 cala (jeśli Covert Ops Squad ma na wyposażeniu broń tego kalibru z tłumikami)
- wyposażenia dodatkowego, które się zużywa, a jest trudno dostępne (manierki, zestawy naprawcze, medykamenty)
- okazjonalnie jakiejś interesującej giwery (którą zwykle znajduję na stronie "Używane").

Poza tym, jego oferta jest z reguły zbyt słaba, aby poświęcać mu więcej niż pół minuty cennego czasu.

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Loucipher pisze:
trudno dostępnej na początku amunicji do broni długiej (5,56mm, później również 7,62mm)...

I o to właśnie chodzi - często jest tak że atakując Drassen zużywam prawie cała amunicję 5,56mm jaką mam i atak na rakiety Z-P jest już nieco trudniejszy bez broni długiej (w szczególności w Wildfire gdzie wszystko jest zaminowane i pod okiem snajperów na wieżach).

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Hehe w późniejszym etapie też można coś fajnego nabyć ale dla mnie nigdy nic fajnego nie ma bo to co mi potrzeba znajduję w almie a ja przechodze wg takiej kolejności Oma-Dras-Rockets-Alma ;] no to wiecie wcześnie mam wyposażenie. Ale jak już ująłem to mój drugi skład lubi sie u bobbyego ubrać. Raz znalazłem u bobiego w używanych 99 % dragunova o 500$ i 78% spectre ;]. Trzeba przyznać że niezłe okazje bywają ;p.

*
Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

XBARTEKX pisze:
Trzeba przyznać że niezłe okazje bywają ;p.

I tylko dlatego zaglądam tam nawet po zdobyciu 3-4 miast. W WF nie da się naprawiać pancerzy Spectra (niestety :( ), więc taki 78% pancerzyk to nieraz okazja. No i Dragunow. Jak napisałem w innm wątku - biorę bez wahania :)

*

MjrAQ123
Kapral
Kapral

Tak naprawde Bobby Ray jest potrzebny do :

-Amunicji przy robalach (wtedy nigdy za dużo)

- Oraz Meduna na Czołgi(LAW,Granaty, itp )

Jednak na samym początku dobrze jest jeszcze zaopatrzyć się w glocki 18

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

MjrAQ123 pisze:
Tak naprawde Bobby Ray jest potrzebny do :

-Amunicji przy robalach (wtedy nigdy za dużo)

- Oraz Meduna na Czołgi(LAW,Granaty, itp )

-Jakich robalach o czym ty mówisz :D. (graj na realistycznym :D)

-O tu sie zgodze święta prawda wysyłam tam jednego siłacza golasa by pozbierał ten shit a potem jak wraca do sektora gdzie czeka reszta na dostawe je rozdziela :D.

*
Sir Kalach
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Dla mnie Bob to błogosławieństwo dostarczające sprzęt medyczny i skrzynki z narzędziami.

W Wildfire grałem tylko chwile jednak jeśli można tam kupić P90 zapewne byłby również dostawcą amunicji (zazwyczaj postać gracza jest dwuręka i biega z dwoma półautomatami)

*

Rhey
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ostatnio doszedłem do wniosku że zamiast uzależniać się od dostaw amunicji lepiej na początku wybrać najwyższy poziom trudności. W samej Omercie znalazłem cała masę amunicji do karabinów.

*

Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

W Omercie? Gdzieś Ty to znalazł?

Ja na Ekspercie znajduję może z jeden-dwa magazynki. Przeważają strzelby i amunicja do nich - głownie znaleziona przy ciałach martwych żołnierzy Deidranny.

*

Rhey
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Przy trupach. To chyba jasne?
Niby te kilka magazynków do Rugera w porównaniu ze stertą śrutu i strzelb nie było jakąś szałową ilością ale spokojnie starczyło na kilka większych strzelanin.

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Panowie panowie o czym wy wogóle mówicie. Odpaliłem od nowa WF i nie ma to tamto że jak grałem Impem samym to w omercie przeważała beretta bo tak to w ruch poszedł ruger mini 14 jeśli przeciwnik był daleko a później jak doszła Ira i Dimitri to 90% killów Dimitra to były noże do rzucania a Irze dałem rugera do momentu podrasowania strzelania i potem z 1911 nawalała ;].

*
Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Rhey pisze:
Przy trupach. To chyba jasne?

To miałeś szczęście. Ja zwykle nie znajduję żadnego lub może z 1-2. Być może wplyw na to ma fakt, że mój IMP nigdy nie startuje z Rugerem (ustawianie Strzelania na 90 traktuję jako marnotrawstwo, zaczynam zwykle z 70-75).
Rhey pisze:
Niby te kilka magazynków do Rugera w porównaniu ze stertą śrutu i strzelb nie było jakąś szałową ilością ale spokojnie starczyło na kilka większych strzelanin.

Wyznając zasadę "jeden strzał - jeden trup" (i starając się konsekwentnie ją stosować, co w Wildfire nawet się udaje), mi nieraz i jeden magazynek 5,56mm starczy do wyczyszczenia sektora z wrogów. Kwestia wypracowania pozycji :)
XBARTEKX pisze:
90% killów Dimitra to były noże do rzucania

Jak niemal w każdej grze :) Dimitri potrafi celnie rzucić nożem dalej, niż inni najemnicy potrafia nieraz celnie strzelić :)
XBARTEKX pisze:
a Irze dałem rugera do momentu podrasowania strzelania i potem z 1911 nawalała ;].

U mnie Ira trafia do Covert Ops teamu jako backup (z wytłumionym PMem .45 albo 9mm). Ma to o tyle sens, że w WF Ira ma umiejętność "Broń automatyczna". Po podbiciu celności do ok. 80-85 potrafi z takiego MP5 (z tłumikiem) rozpruć gościa od krocza po mózg jedną serią :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna