Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Medal of Honor: Airborne
Czy jest ktoś taki co nie grał w jakąkolwiek część gry Medal of Honor? Ja na pewno nie jestem takim człowiekiem ;) Grałem w prawie każdą część i:

Allied Assault - gra kultowa, po prostu wymiatała na lewo i prawo klimatem, lądowanie na plaży Omaha żywcem zerznięte z filmu "Szeregowiec Ryan" ale to był tylko i wyłącznie plus.

Allied Assault - Spearhead - dobry choć naprawdę bardzo krótki dodatek do Allied Assault.

Allied Assault - Breakthrough - gra już o wiele słabsza, można ją bezproblemowo nazwać odgrzewanym kotletem ;)

Pacific Assault - grając doznałem wstrząsu jak w Allied Assault, po prostu sami przeżywamy moment ataku na Perl Harbor a później przez szereg misji wyrywamy z rąk Japończyków wyspy na Pacyfiku. IMO gra bardzo dobra.

Airborne - no teraz przechodzę do celu moich zainteresować, ostatnio dopadłem tą grę i... na samym początku szczena opadła mi na ziemię kiedy zobaczyłem grafikę oraz wszelkie detale w grze które mają cieszyć oko. Co ciekawe... gra chodzi całkiem nieźle na 7300GT na MAKSYMALNYCH (jak na DX9) ustawieniach! I to bez podkręcania! Nie grałem jeszcze na tyle aby powiedzieć coś konkretniejszego ale - tytuł na pewno ma duże znaczenie, na początku przechodizmy trening spadochronowy a potem nasze umiejętności zostaną sprawdzone w normalnych akcjach bojowych. Mi się to nie za bardzo udało - trening na złoto a podczas akcji wylądowałem dosyć daleko od punktu zbiórki, może skrypt, a może moje wina? Czas pokaże ;)

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

W Allied Assault grałem, przeszedłem i gra mnie zachwyciła :D Z dodatkiem Spearhead też było dobrze, jednak już nie tak fajnie. Breakthrough (to to, co wyszło na PS2?) nie grałem, ale podobno wiele nie straciłem. A co do Pacific Assault... nie grałem, bo przez Vietcongi i temu podobne mam dość gnębienia Japończyków.
Zaś Airborne, skoro na 7300GT chodzi tak ładnie, to u mnie chyba tez powinno :okulary: Morał - trzeba zaciągnąć demko :P Morał 2 - trzeba zwolnić miejsce na dysku xD A właśnie, grałeś w pełną wersję, czy właśnie demko? Bo w demkach często jest tak, że wrzucają najlepsze kawałki z gry, żeby przyciągnąć potencjalnego klienta... a ze reszta gry bardzo od jakości demka odbiera to już szczegół :P

=====EDIT=====
No nieźle, chyba przechytrzyłeś EA Games:
Readme pisze:
NVIDIA 6800XT, 6800LE, 7100GS, 7200GS, 7200LE, 7300GS, 7300GT cards not supported

Chyba, że tu chodzi o coś innego :okulary: Chociaż to często jest ściema, beta MYTHOS (może ktoś z was się załapał?) podobno wymaga MINIMUM GF 5700... a na GF3 i GF4Ti chodzi przepięknie :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

1. Grałem w pełną

2. U mnie działa właśnie na 7300GT :P

3. Możliwe że działa i na GF3/GF4 ale TITANIUM - te karty obsługują odpowiednio DirectXa 8.0 i 8.1, wszelkie MXy to szmelce które tylko z nazwy są GF4 - tak naprawdę są to GF2 (a te obsługują DX7). Moja karta obsługuje DX9.0c więc wiedziałem że problemów raczej nie będzie (w końcu nie robią jeszcze gier only for DirectX 10). Na kartach z serii GF 5xxx raczej też bo one obsługują DX9.0b

4. Postaram się dzisiaj zapodać jakieś screeny

*
Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Zaciągnąłem demko i na moim radeon'ie śmiga jak szalone. Grafika jest naprawdę ładna, do tego inteligentnie zastosowany motion-blur... mniam :D I nie wiem o co ludziom chodzi, że na Radeonach podobno są problemy z cieniami. Ja takowych jeszcze nie dostrzegłem, a testowałem na nim sporo gierek :okulary:
W demko niestety nie ma tutoriala, tylko od razu zostajemy rzuceni w wir walki, czasu na naukę obsługi spadochronu też nie ma niestety : Ale jakoś udało mi się za pierwszym razem wylądować w wyznaczonym miejscu :D
Dobra, pora zagłębić się w demko :-)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zgodnie z obietnicą (choć nijak nie oddaje to klimatu gry):

Obrazek

Obrazek
na tym screenie widać wyraźnie blura - nawet podczas normalnego chodzenia

Obrazek
w grze tego nie widać ale przydałby się antyaliasing

Chyba zrobię OC karty i zjadę z jakimś efektem na medium bo mogłoby być te 8-10 FPS więcej :P

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Cóż jeśli chodzi o MOH to grałem tylko w jedną część był to MoH: Underground. Na play station i do pogrania w MoH mi sie nie śpieszy bo mam słabego kompa więc wiecie nie ma tu tamtu że tamtu. Jednakże cenie te serie za klimat II wś.

*
Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

lukasamd pisze:
[url=http://images28.fotosik.pl/82/565da627cac53a40m.jpg]Obrazek[/URL]
w grze tego nie widać ale przydałby się antyaliasing

Anti-aliasing możesz chyba wymuszać w ustawieniach od karty (chociaż czasami może to dziwacznie wyglądać) :)

Też się pochwalę screenami:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wrażenia na podstawie demka - nie wiem, czy w pełnej wersji nie jest gorzej
Sporo serwisów czepia się, że "to wszystko już było"... a ja na to - co z tego, że było, skoro jest o wiele lepiej i nadal jest to bardzo grywalne? Jakby nie patrzeć o większości gier można powiedzieć, że "to już było". W CDA napisali, że nowy Medal of Honor nie ma klimatu... jak dla mnie gra ma chyba najlepszy klimat z całej serii (może minimalnie ustępuje jedynce) - misja z demka jest naprawdę wciągająca, muzyka... mniam :D, odgłosy całej bitwy, tysiące pocisków lecących w niebo, doskonałe AI przeciwników (kryją się, kiedy tylko mogą, uciekają przed granatami, biegają po wsparcie... cód, miód i orzeszki :D
Graficznie gierka prezentuje się naprawdę okazale, chociaż jak na możliwości Unreal Engine 3.0 nie powala (co nie zmienia faktu, że miecie na kolana nawet GRAW. Jednak grafika jednocześnie wymięka przy Gears of War). Takich hi-resowych bump-map często się nie spotyka. Fakt, że żre to dużo pamięci... ale za to jak fajnie wygląda :D Do tego dochodzi bardzo realistyczne oświetlenie (szkoda tylko, że nie można niszczyć źródeł światła), hi-resowe tekstury, boskie cienie, specular mapping (odblaski)... ehhh, gierka korzysta z shaderów jak tylko może i wychodzi jej to na dobre. Wszystkiego dopełnia wspaniale zastosowany motion-blur, sprawiający że gra wygląda niezwykle realistycznie :okulary:
Mowiąc bardzo skrótowo - ściągać demko/kupować pełną i GRAĆ! :okulary:

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007 16:34 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grałem trochę i znalazłem jedną bardzo dużą wadę... oprócz JA i STALKERA w tym roku nic w single mocno mnie na dłużej nie przykuło - tutaj jest tak samo :/ nie wiem czemu ale wolę grę wyłączyć i zagrać ze znajomymi w ET... w MoHA też jest multi ale ile osób w ogóle może w to pograć?

Podziwianie grafy i granie kiedy nie ma neta - TAK, w innym wypadku chyba jednak dam sobie spokój.

*
Lothar
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

lukasamd pisze:
Grałem trochę i znalazłem jedną bardzo dużą wadę... oprócz JA i STALKERA w tym roku nic w single mocno mnie na dłużej nie przykuło - tutaj jest tak samo :/ nie wiem czemu ale wolę grę wyłączyć i zagrać ze znajomymi w ET... w MoHA też jest multi ale ile osób w ogóle może w to pograć?

Podziwianie grafy i granie kiedy nie ma neta - TAK, w innym wypadku chyba jednak dam sobie spokój.

Czyli moja teza się sprawdziła - dali do demka najlepszy kawałek, żeby przyciągnąć graczy? :/

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja właśnie przeszedłem MoH: Airborne. Motyw z bieganiem po całej mapie a nie tylko przed siebie bardzo mi się spodobał. Często trudne sytuacje można po prostu obejść z drugiej strony. Ulepszanie broni naprawdę się opłaca, a najbardziej chyba w dla karabinu BAR- staje się bardzo stabilny w porównaniu z tym co mieliśmy na początku.
Nie podoba mi się za to wytrzymałość tych najlepszych nazistów (ubrania cali na czarno, chodzi z wielkim karabinem maszynowym, ma na twarzy maskę przeciwgazową)- padają dopiero po około 20 trafieniach z BAR-a. Jak dla mnie spora przesada. Ogólna ocena wypada jednak bardzo pozytywnie :-D

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

medale of honory są fajne szczególnie Paccific Assault, ale ja i tak wolę CALL OF DUTY

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

kamil15044
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

ja lubie medal of honor alied assualt

*

Ming
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Mam pytanie. Czy Rasing sun wyszło na PC :?:

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nie, na PC akurat tej części z serii Medala nie ma.
W tych klimatach to jest tylko Pacific Assault.

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Medale ukończyłem prawie wszystkie, poczawszy od MOH1 , 2 (underground) na PS, poprzez Allied Asault, Pacific Assault i na Airbone kończywszy. Giera mistrz bo w moim klimacie (II WŚ), ale zdecydowanie wole COD.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna