Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
mtl
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Pierwsze i ostatnie jak dotychczas informacje o kontynuacji Mafii, niewątpliwie znakomitej gry (nie ma na świecie gracza, który nie słyszał by o tej grze) pojawiły się w grudniu 2003 roku - zespół Illusion Softworks potwierdził, że pracuję nad Mafią II. Więcej o grze nic nie mówiono, zapewne większość graczy zwątpiła, że gra kiedykolwiek się ukaże.

Jednak sytuacja uległa diametralnej zmianie - od wczoraj, w internecie krąży trailer Mafii II z Games Convention 2007. Nagranie nie jest w najlepszej jakości, natomiast sama gra, zapowiada się świetnie.

Ruszyła też oficjalna strona gry - http://mafia2game.com/ , na której można znaleźć parę screenów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez mtl, łącznie zmieniany 5 razy

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wg. mnie główną siłą mafii był klimat.Muzyka w grze była boska, idealnie dopasowana do dzielnic, samochody i budynki tworzyły naprawdę miły obraz miasta. :one:
W mojej opinii te elementy mogą być kluczem do sukcesu Mafii 2 , bo m.in.tymi elementami bije ona na głowę serię GTA(tworćy tej serii powinni uczyć się budowy klimatu w grze od Czechów).
Jestem ciekaw kto będzie głównym bohaterem, bo Tommy Angelo w latach 50. był dziadkiem, który wiódł spokojny żywot do momentu pojawienia się mafiozów z pozdrowieniami od pana Salieri.
Czuję , że to będą długie wieczory w świecie sprzed pół wieku :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Zgadzam się z tym że GTA (żadne) do pięt nie dorasta Mafii. Mam nadzieję że Mafia II będzie równie dobra co pierwsza część - filmik jest dosyć fajny ale nie da się poczuć klimatu gry tylko oglądając film z niej ;)

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No teraz to jest na co popatrzeć - jeżeli taka będzie grafa w grze to można mówić że na pewno ten element będzie dobrze oceniany, z resztą trzeba poczekać :)

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
jeżeli taka będzie grafa w grze

Hmm... IMO trailer raczej nie prezentuje grafiki z gameplaya - jest raczej wyrenderowaną cutscenką. Zresztą, chyba widać różnicę pomiędzy tym trailerem, a screenami ze strony gry (patrz pierwszy post). Jednak, wystarczy spojrzeć na ten screen i wiadomo, że oprawa graficzna będzie stała na wysokim poziomie ;-) .

*

Sir Kalach
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Pierwsze negatywne odczucia jakie pojawiły sie u mnie podczas oglądania filmiku wiążą się z jakby nowoczesnymi twarzami i ..hum.. brakiem odczucia klimatu włosko-mafijnego.
Grafika jest jednak całkiem przyjemna jeśli i fizyka będzie stać na całkiem sporym poziomie może i dotychczasowe braki się ujawnią i gra okaże sie tak dobra jak jedynka.

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Sir Kalach pisze:
Pierwsze negatywne odczucia jakie pojawiły sie u mnie podczas oglądania filmiku wiążą się z jakby nowoczesnymi twarzami i ..hum.. brakiem odczucia klimatu włosko-mafijnego.

Oczywiście jest za wcześnie żeby wyciągać jakieś poważne wnioski ale prawda jest taka że siła mafii była i będzie w klimacie a nie w grafice (tak bynajmniej ja uważam). :D

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja tam chętniej pojeździłbym sobie starymi znanymi modelami z 1930 roku ^^. W mafii 2 of course. Nie ma to jak pościg z zawrotną prędkością 40 km/h :D

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja w Mafie gralem dluuugo i potrafilem ja przechodzic po kilka razy i nigdy mi sie nie nudzila, dlatego gdy zobaczylem te screeny i trailer to serce od razu zabilo mi mocniej :> . Zgodze sie z przedmowcami ze Mafia miala klimat jak malo ktora gra, a nawet pokusze sie o stwierdzenie, ze Mafia pod wzgledem klimatu i atmosfery jest jedna z najlepszych gier w historii (oczywiscie chodzi o jego intensywnosc, a nie rodzaj bo nie kazdy lubi miedzywojenne klimaty mafijne). W zwiazku z tym oczekiwania do sequelu beda duuuze, bo jedynka ustawila nie lada poprzeczke do przeskoczenia.

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wart zwrócić uwagę na to że Mafia była jedna z pierwszych gier o tym okresie.Pytanie, jaka oryginalnością popiszą się twórcy. Nie chcę tylko żeby główny bohater był podobny z wyglądu do Tommiego- gra będzie wtedy zbyt nudna.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mam nadzieję że w grze NIE POJAWIĄ się motywy z GTA a przynajmniej niektóre z nich - mam dość freestyle na ulicy. W Mafii wypowiedzenie wojny policji było równoznaczne z samobójstwem a nawet zbyt szybko jeździć nie można było (do 40) bo inaczej mandacik można było dostać ;)

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

To było to co mnie jaralo ;]. Albo pościg zielonym boltem ace fordorem. Kurda ta fura to miała przyśpieszenie. Dla nieznających to ta fura z misji molotov party ;].

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Pavcio pisze:
Wart zwrócić uwagę na to że Mafia była jedna z pierwszych gier o tym okresie.Pytanie, jaka oryginalnością popiszą się twórcy. Nie chcę tylko żeby główny bohater był podobny z wyglądu do Tommiego- gra będzie wtedy zbyt nudna.

O ile dobrze pamietam, to wczesniejsze bylo Gangsters, a potem Gangsters 2, tylko roznica w tych grach jest ogromna (przede wszystkim gatunek, ale tematyka ta sama). Co do wygladu glownego bohatera, to nie mam specjalnych wymagan, byle nie wygladal jak gbur i kretyn :> . Tommy Angelo to byla postac nie z tej ziemi: przystojny niczym hollywoodzcy gwiazdorzy filmowi, honorowy "dobry zly" facet z masa rozterek natury moralnej - rzadko na takiego trafisz w grach na PC. Oczywiscie lepiej, zeby nowy bohater byl inny niz Tommy, ale IMO nie tyle pod wzgledem wygladu, co pod wzgledem charakteru.

lukasamd pisze:
Mam nadzieję że w grze NIE POJAWIĄ się motywy z GTA a przynajmniej niektóre z nich - mam dość freestyle na ulicy. W Mafii wypowiedzenie wojny policji było równoznaczne z samobójstwem a nawet zbyt szybko jeździć nie można było (do 40) bo inaczej mandacik można było dostać ;)

IMO ciagle porownywanie tych gie mija sie z celem w wiekszosci przypadkow. Oczywiscie sa pewne cechy wspolne, ale zalozenia tworcow co do tych tytolow byly calkiem inne. Ludzie kochaja Mafie za jej klimat, realizm i fizyke jazdy, wspaniala fabule, a inni kochaja GTA za wolnosc w grze, mozliwosc wyzycia sie, bogactwo i wielkosc gry itp. IMO Mafia to nie GTA, GTA to nie Mafia, panimaisz maladoj czielawiek? ;)

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

nemrod pisze:
lukasamd napisał/a:

IMO ciagle porownywanie tych gie mija sie z celem w wiekszosci przypadkow. Oczywiscie sa pewne cechy wspolne, ale zalozenia tworcow co do tych tytolow byly calkiem inne. Ludzie kochaja Mafie za jej klimat, realizm i fizyke jazdy, wspaniala fabule, a inni kochaja GTA za wolnosc w grze, mozliwosc wyzycia sie, bogactwo i wielkosc gry itp. IMO Mafia to nie GTA, GTA to nie Mafia, panimaisz maladoj czielawiek?

Zgodze sie tylko raz udało mi sie wyjść z wojny z policją cało. I zużyłem na to od groma ołowiu do tomsona. Pozatym zgodze sie że właściwie nie ma co porównywać GTA z Mafią bo to zupełnie inne gry. Może i gatunek ten sam ale ja nigdy ich nie porównywałem ze sobą i finito ;D.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna