Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Taak, ten tytuł chyba każdemu coś mówi :) Mortyr to kultowa polska gra wydana w 1999r. Swego czasu była niezwykle popularna ale żmiażdżona przez krytykę, wszystko przez to, że wyszła z ponad rocznym opóźnieniem. Nie pamiętam już jak to dokładnie było ale chyba wydawca został sprzedany, a nowy właściciel nie zamierzał wydawać Mortyra. Tak więc firma Mirage Interactive znalazla się w sytuacji podbramkowej, przez rok nie mogli znaleźć wydawcy co było wielkim pechem gdyż za granicą złożono podobno aż za dużo przedpremierowych zamówień (były liczone w dziesiątkach tysięcy). Gra wyszła z rocznym opóxnieniem a wtedy na rynku były już znacznie lepsze produkty i niestety, stało się... teraz Mortyr jest za granicą obiektem żartów.

W Mortyra 2 grałem niedawno, został wydany w 2004r. ale jest okropny. Wrogowie mają super celność, potrafią z pistoletu z drugiego końca mapy posłać ci kulkę między oczy jedną za drugą! A jakby tego mało pojawiają się cały czas w tych samych miejscach. Nie polecam.

Mortyr 3...
Do założenia tego tematu skusiła mnie dzisiejsza zapowiedź warszawskiego studia City Interactive. A co zapowiedzieli? Tak, zgadza się - Mortyra 3! Wykupili oni wyłączne prawa do marki i tworzą kontynuacją na silniku Chrome Engine znanego już ze świetnej gry Chrome, Xpand Rally czy Call Of Juarez.
Mogłoby się wydawać, ze to będzie coś dobrego skoro na takim silniku, no ale niektórzy to mają talent - City Interative od ponad roku wydaje gry na tym silniku, produkuje je masowo i sprzedaje w cenie 20zł Każda z nich nie różni się zbyt wiele od poprzedniej, łazimy i strzelamy i to wszystko. Czy Mortyr 3 okaże się choćby dobra grą? Jak na moje oko na pewno lepszą niż druga cześć ale nie można oczekiwać cudów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gry-Online - Mortyr 3 już w lipcu!

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grałem w Mortyra 1 dosyć dawno temu i bardzo szybko zniknął z mojego dysku - po prostu nie spodobała mi się.

W Mortyra 2 nie grałem i nie zamierzam - dosyć się nasłuchałem a poza tym mam lepsze zajęcia :P

Screeny z trzeciej części wyglądają tak-sobie, moim zdaniem jeżeli chodzi o oprawę audiowizualną, gra już jest w tyle (np. za nie nowym już Call of Juarez). Wątpię abym w to grał - klimaty II WŚ to ja mam w ET :D

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Gralem. Fajna gra. Mi sie podoba w pierwszej misji widać rozwalony czołg a na nim napisane: 102 Rudy :D.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cytuj:
City Interactive potwierdziło ukończenie prac nad grafiką i wszystkimi poziomami trzeciej odsłony najsłynniejszego polskiego FPS-a - Mortyra. Gra mogłaby już teraz trafić do tłoczni, jednak CI zdecydowało się przesunąć jej premierę.

Powodem tej decyzji jest poprawa i zmiana niektórych elementów gameplaya oraz dopracowanie wszystkich szczegółów gry. Ostateczny produkt, który trafi w ręce graczy, ma być kompletnie dopracowany zarówno pod względem graficznym, jak i grywalności.

City Interactive jest przekonane, że Mortyr 3 będzie nie tylko najlepszą częścią serii, ale ustanowi także nową jakość gier produkowanych przez City Interactive.

„Mortyr 3” na rynku już w sierpniu w PC CD 2/2007 za jedyne 19,99 zł!
Imperium Gier - Premiera Mortyra 3 przesunięta na sierpień

Najbardziej mnie rozśmieszył ostatni akapit. Problem ich gier polega na tym, że każdą tak zapowiadają a mimo to każda ich gra trafia do takich sekcji jak "Kaszanka Zone".

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli gra będzie dosyć dobra to podobnie jak Painkiller mogłaby zrobić małe zamieszanie na polskim rynku - w końcu 19,99zł to naprawdę niewiele jak na (oby dobrą) grę no nie? Można sobie bezproblemowo pozwolić na oryginałkę ;)

Po tej wiadomości mam nadzieję że gra okaże się (bardzo) dobra, wtedy na pewno zagram ;)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Obrazek

"Mortyr 3" to konkurs zorganizowany przez serwis GIEROmaniak.pl i firmę CITY-interactive. Do wygrania w nim jest 10 gier Mortyr 3. Aby wziąć w nim udział należy do poniższych trzech ScreenShotów podać nazwy gier, z których zostały zrobione, a następnie wysłać swoje typy na następującego maila: konkurs@gieromaniak.pl. Rozwiązanie konkursu już 29 Sierpnia 2007 roku. Życzymy powodzenia wszystkim.

Obrazek Obrazek Obrazek

Podpowiedź:
Dla ułatwienia podam, że screeny z wyżej ukazanych gier pochodzą z serwisu GIEROmaniak.pl. Obrazki zostały wybrane z produktów, które zostały wprowadzone na rynek polski przez firmę City-interactive i zrecenzowane przez redaktorów naszego serwisu.

Weźcie udział w konkursie bo chyba warto. Do wygrania kontynuacja kultowej polskiej gry, pewnie to nie będzie hit ale chyba warto pograć. Ja na pewno zagram bo jestem fanem polskich produkcji. Ja wysłałem :) Co prawda wysyłam bardzo często na takie konkursy a tylko raz coś wygrałem ale przecież nie grając na pewno nic nie wygramy ;)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie