Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Obrazek

ArmA: Armed Assault

ArmA: Combat Operations

W sumie jeszcze kilka dni temu nie znałem tej gry i raczej jej bym nie opisywał gdyby nie... no właśnie, gdybym w nią nie zagrał. Do tej pory słyszałem tylko że jest to następca Operation Flashpointa w którego nie znałem a poza tym niezła strzelanka. Postanowiłem więc że muszę w to zagrać.

Gra całkiem ładnie wygląda ale mówię o średnich ustawieniach bo na najwyższych mam pokaz slajdów :| , dźwięki też są dobre a muzyka buduje świetny klimacik. Przejdę jednak do setna - gra jest w kategorii: gry akcji / taktyczna więc myślałem że to będzie strzelanka i nieco myślenia, efekt był bardzo prosty - NIE MOGĘ przejść pierwszej misji! Nawet treningi są tutaj trudne bo ak naprawdę gra jest symulacją żołnierza.

Po raz pierwszy w grach zobaczyłem wskaźnik pokazujący godziny względem szefa oddziału - niestety nie wiedziałem o co chodzi więc kiedy krzyknięto: "8 (mój nr)! Masz wroga na 3!" no to co było? Dostałem raz albo dwa i gleba... trup... zdechł pies...

Normalnie kiedy coś mi nie wychodzi to to olewam (heheheh najlepszy sposób na życie :D)) ale z tą grą jest inaczej a wręcz przeciwnie - chce mi się w nią grać aby w końcu odwdzięczyć się za te 10x w pierwszej misji (i nadal w niej sterczę). Jeżeli macie silnego kompa to nic tylko grać ;)

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Oglądnąłem zwiastun gry znajdujący się na płycie dołączonej do czasopisma CD Action. Jestem pod wrażeniem, nie sądziłem, że strategia może być tak dobra. Rzecz jasna, daleko wciąż do FPSów ale trudno się dziwić skoro w strategiach kamera obejmuje znacznie większe połacie terenu. Ale postacie poruszają się świetnie, jakby byli żywi. W najnowszych grach to rzadkość, często poruszają się dość flegmatycznie. Ostatnio tak realistyczne ruchy postaci widziałem w grze Chaser z... 2003r. Tam nie stoją sztywno, rozglądają się, zmieniają pozycję stania i robią wszystko jak żywy człowiek. W ArmA jest tak samo, bardzo mi się to podoba.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

CO??????????? Ta gra NIE JEST STRATEGIĄ! Fakt, strategia jest w niej ważna ale to FPS tyle że bardzo realistyczny i można go nazwać z powodzeniem symulacją pola bitwy.

Nie wiem skąd takie domysły :galy: grając jest się jednym z żołnierzy (i to tych niższych stopniem) i to my wykonujemy czarną robotę.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Eee... nie? To skad mi się to kurde wzięło :D Jeśli jednak jest FPSem to grafika dość słaba.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Słaba może i nie jest (raczej przeciętna) ale wystarczająca aby drzewa itp spełniały swoje zadanie czytaj: uniemożliwiały solidne strzelanie do wroga.

A co do samego strzelania - muszę dodać że jak grałem to w opcjach włączyłem... aimbota. Jeżeli ktoś nie wiem co to jest - bot który celuje za gracza. W tej grze nie celuje tak całkowicie ale jak mamy celownik bardzo blisko przeciwnika to wtedy nam pomaga, bez tego nie trafiałem w ogóle z powodu np. odrzutu czy ruchu.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Ta gra NIE JEST STRATEGIĄ!

Nie grałem dużo bo miałem wersje po niemiecku ale potwierdzam TO NIE STRATEGIA

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie