Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
ADEQJA2
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

Witam! Zainstalowałem Ja2 i na to moda 1.13.

pierwsze pytanie brzmi:

Dlaczego gra po zainstalowaniu moda 1.13 uruchamia się właściwie za drugim razem? Za pierwszym wyskakuje błąd z apisem save. Oczywiście ma to miejsce tylko po instalacji potem jest wszystko Ok.

Pytanie drugie:
Instalowałem modyfikacje do 1.13 najpierw 1.13 Wildfire potem DBBMODA według tej instrukcji... :

vfs-virtual-file-system-t1746.html

gdy zainstalowałem wildfire ok gra działa ale nie lubie jak coś jest nie dopięte na ostatni guzik...
w ekranie firmy sirtech wyskakuje errori ekran w czerwonych napisach potem gra działa czemu tak się dzieje?
załączyłem zdjęcie.

Załącznik:
error.JPG
error.JPG [ 114.02 KiB | Przeglądany 1423 razy ]

Być może coś źle zrobiłem w VFS ? Oto moje ustawienie :

Załącznik:
VFS.JPG
VFS.JPG [ 55.53 KiB | Przeglądany 1418 razy ]

Pytanie numer trzy:

Wcześniej była mowa o jednej dowolnej modyfikacji wildfire lub DBBmod i za każdym razem robiłem to samo tak jak wkleiłem zdjęcie moich ustawień itp. i pojawiał się ten obraz. Teraz chce zapytać jak zainstalować obie modyfikacje na raz...

jak to się ma do pliku JA2ustawienia konfiguracyjne w którym zamieniamy :

VFS_CONFIG_INI = vfs_config.JA2113.ini

na przykładowo

VFS_CONFIG_INI = vfs_config.DBBMOD.ini
albo
VFS_CONFIG_INI = vfs_config.Wildfire6.06.ini

a co trzeba tutaj zrobić żeby mieć dwa mody na raz? w instrkcji nie było opisane...

Pytanie numer cztery :
Mam zainstalowany tylko świeży Ja2 1.13, jak instaluje na to np : Wildfira 1.13 to kopiuje już istniejący folder Data-1.13 w folderze c/JA2 i zmieniam jego nazwe na Data-Wildfire6.06 (tak mam u siebie) i kopiuje do niego zawartość patcha Wildfire 1.13 ?

PZDR.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:
gdy zainstalowałem wildfire ok gra działa ale nie lubie jak coś jest nie dopięte na ostatni guzik...

To znaczy że jesteś perfekcjonistą, i nigdy nie będziesz szczęśliwy :P

ADEQJA2 pisze:
w ekranie firmy sirtech wyskakuje errori ekran w czerwonych napisach potem gra działa czemu tak się dzieje?

Widocznie wartości niektórych parametrów w pliku Ja2_options w katalogu data wildfire nie mieszczą się w swoich docelowych przedziałach.
W tej sytuacji gra sama ustawia wyjściowe wartości tych parametrów, ale informuje Cię o tym w.wym komunikatem, żebyś miał szansę poprawić to i owo.

Jeżeli BARDZO Ci zależy na usunięciu tego komunikatu, to musisz edytować w.wym plik, i ustawić wartości na takie, które mieszczą się w przedziale.

Oczywiście plik z opcjami z Wildfire jest sporo starszy niż plik z opcjami z nowego v1.13, do tego nie ma prawie żadnego opisu, dlatego będziesz musiał ściągać wartości docelowe z odpowiedniego pliku z wersji v1.13 jaką masz.

ADEQJA2 pisze:
Wcześniej była mowa o jednej dowolnej modyfikacji wildfire lub DBBmod i za każdym razem robiłem to samo tak jak wkleiłem zdjęcie moich ustawień itp. i pojawiał się ten obraz. Teraz chce zapytać jak zainstalować obie modyfikacje na raz...

Teoretycznie powinieneś skopiować folder data 1.13, przemianować go na data wildfire 6.06 (jak w instrukcji), nadpisać a jego zawartość pliki z moda wildfire 1.13, a na to wszystko wrzucić pliki z DBB.

ADEQJA2 pisze:
Mam zainstalowany tylko świeży Ja2 1.13, jak instaluje na to np : Wildfira 1.13 to kopiuje już istniejący folder Data-1.13 w folderze c/JA2 i zmieniam jego nazwe na Data-Wildfire6.06 (tak mam u siebie) i kopiuje do niego zawartość patcha Wildfire 1.13 ?

Tak.

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

1.
''będziesz musiał ściągać wartości docelowe z odpowiedniego pliku z wersji v1.13 jaką masz''

A dokładniej ?

2.
Gdzie zmienić damage broni itp...? Chce żeby gra była realna i broń zadawała śmiertelne rany tak jak w realu.
Możesz wkleić jakieś foto? Szukałem wszędzie tych usawień i nic ;/

3.
A te ustawienia dobrze zrobiłem? na zdjęcu VFS ??

4.
Jaki DBB mod wybrać? w dziale Download jest dużo...

5.
Żeby skopiować najnowszy svn 1.13 do folderu JA2 potrzebna jest zainstalowana starsza wersja 1.13 np. 2085?
Wersja 2085 czy jakoś tak się instaluje jak program...a wersja 3356 się kopiuje do folderu JA2 czemu tak?

Ostatnio zmieniony 09 sty 2011 19:14 przez ADEQJA2, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:
A dokładniej ?

No jest sobie w katalogu data 1.13 taki plik tekstowy Ja2 options.
Tam właśnie zmieniasz wartości obrażeń, maksymalne wartości garnizonów i inne bzdety.
Plik w wersji v1.13, która jest obecnie aktualna, jest dużo większy i ma więcej linijek niż plik z Wildfire.
Ponadto jest też opisany.
Musisz po prostu ściągnąć sobie z SVN najnowszą aktualizację v1.13, z niej wziąć ten plik, i porównać wartości w Twoim pliku, z wartościami z pliku który ściągnąłeś.
Możesz też spróbować wrzucić do katalogu data wildfire 6.06 plik ja2 options z v1.13, czyli większy, nowszy plik.
Powinno działać.

ADEQJA2 pisze:
3.
A te ustawienia dobrze zrobiłem? na zdjęcu VFS ??

A ja wiem?
Mówiłeś że działa...
Nigdy nie używałem VFS.

ADEQJA2 pisze:
Jaki DBB mod wybrać? w dziale Download jest dużo...

Ten z najwyższą cyferką na końcu, ale wiedz że IoV to nie zwykła wersja DBB.

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

Żeby skopiować najnowszy svn 1.13 do folderu JA2 potrzebna jest zainstalowana starsza wersja 1.13 np. 2085?
Wersja 2085 czy jakoś tak się instaluje jak program...a wersja 3356 się kopiuje do folderu JA2 czemu tak?

co to jest IoV ? I czemu nie jest zwykłą wersją ?

ja mam 912...to dobra ?

i nie odpisałeś mi na pytanie nr 3 z głównego pierwszego posta...

Ostatnio zmieniony 09 sty 2011 19:25 przez ADEQJA2, łącznie zmieniany 2 razy

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:

Żeby w ogóle działało Ci v1.13, musisz mieć jakąś wersję podstawową + ew. jakiś update.
2085 jest najniższą dostępną podstawką, z jakiej korzystałem.
Żeby zainstalować v1.13 można zrobić tak:
JA2 -> Instalacja 2085 -> pobranie update'u z SVN i wrzucenie go do katalogu z JA2.
Można też inaczej instalować, i wtedy na to, co jest zainstalowane wystarczy nadpisać update z SVN.

Możesz zatem wrzucić do swojego katalogu JA2 update z SVN (także nadpisać zawartość folderu data v1.13 w folderze data wildfire 6.06), ale możesz potem musieć ponownie nadpisać pliki z Wildfire v1.13 i DBB.

Najważniejsze do czego dążymy to zdobycie nowszej wersji pliku ja2 options (podczas standardowej instalacji wildfire v1.13 jest nadpisywany przez starszą bidniejszą wersję) właśnie z SVN.

Czyli tak:
-Twoja obecna konfiguracja
-Na to update z SVN (plus zachomikuj sobie na boku plik ja2 options z katalogu data 1.13)
-Na to jeszcze raz wildfire i potem dbb
-Na to zachomikowany plik ja2 options.

ADEQJA2 pisze:
co to jest IoV ? I czemu nie jest zwykłą wersją ?

Jest jakimś submodem DBB.
Zwykły DBB to po prostu chiński mod do v1.13, który poszerza asortyment sprzętu (masy nowych modeli broni, bardziej realistyczna amunicja itd...).
Tymczasem IoV wprowadza też jakieś inne zmiany.
Osobiście grałem w zwykły DBB, i polecam.

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

jak to się ma do pliku JA2ustawienia konfiguracyjne w którym zamieniamy :

VFS_CONFIG_INI = vfs_config.JA2113.ini

na przykładowo

VFS_CONFIG_INI = vfs_config.DBBMOD.ini
albo
VFS_CONFIG_INI = vfs_config.Wildfire6.06.ini

a co trzeba tutaj zrobić żeby mieć dwa mody na raz? w instrkcji nie było opisane...

pobrałem z dziłu download wersje dbb moda 912 taka jest dobra czy pobrać 913? ale nie wiem czy ona działa z najnowszym svnem..czym się różniąte wersje?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:

Pisałem.
Musisz skopiować plik data 1.13, przemianować go na data wildfire 6.06, do niego dorzucić pliki z wildfire ORAZ pliki z DBB.

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

chyba się nie zrozumieliśmy...

tu jest mowa o pliku JA2 ust. konfiguracyjne...
Czytaj ze zrozumieniem....

Ostatnio zmieniony 09 sty 2011 21:18 przez ADEQJA2, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:
Czytaj ze zrozumieniem....

No więc jak Ci to powiedzieć.
W sytuacji, kiedy nie będziesz miał już 2 osobnych plików Wildfire.ini i DBBmod.ini, a jeden plik data wildfire 6.06 z plikiem wildfire.ini, to nie będziesz miał w czym wybierać.

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

te nazwy wyglądy i opisy broni przedmiotów to są prawdziwe czy wymyślone przez graczy ?
w 1.13 wildfire itp...?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:
te nazwy wyglądy i opisy broni przedmiotów to są prawdziwe czy wymyślone przez graczy ?

Nazwy i obrazki są prawdziwe, parametry dość realistyczne, a opis ktoś musi napisać ;)

ADEQJA2 pisze:
w 1.13 wildfire itp...?

Najbardziej realistyczny sprzęt jest w DBB.
W v1.13 i Wildfire trochę mniej.

Oczywiście zdarzy się broń fikcyjna (w DBB występuje tylko w trybie sci-fi).

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

mówiąz zachomikować plik ja2 options masz na myśli wycięcie tego pliku z folderu DATA-1.13 i wklejenie go do Data wildfire 1.13 i np. po zainstalowaniu na to moda dbb mod też ?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

ADEQJA2 pisze:
mówiąz zachomikować plik ja2 options masz na myśli wycięcie tego pliku z folderu DATA-1.13 i wklejenie go do Data wildfire 1.13 i np. po zainstalowaniu na to moda dbb mod też ?

Dokładnie, żebyś koniec końców miał nowszą wersję pliku.
Na wypadek, gdyby miało nie działać, zrób kopię zapasową starego pliku z Wildfire.

*

ADEQJA2
Kapral
Kapral

ale zaznaczam nie skopiowanie tylko wycięcie...

na pewno?

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna