Przejrzałem no i wychodzi na to, że nie bardzo, aż dziw bierze, bo przecież to już ładne parę lat

Postanowiłem więc temat założyć, bo sam od mniej-więcej roku hobbystycznie i czysto amatorsko interesuję się fotografią. Mam w swoich okolicach możliwości ku temu i sporo okazji do zrobienia zdjęć, w szczególności takich, które podobają mi się najbardziej, a więc przyrody, z naciskiem na makro.
Skoro jest już temat, to może i się od razu pochwalę dotychczasowymi zdjęciami, tym bardziej, że ostatnio nieco je uporządkowałem:
http://picasaweb.google.com/LukasAMD
Część pochodzi z poprzedniego roku, część już z tego.
Znakomita większość jest z wiosny i lata, zima mi "nie leży" i jakoś szczęścia wewnętrznego nie rodzi, zaś jesienią to wiadomo, szkoła pochłania najwięcej czasu.
Do grudnia 2009 zdjęcia robiłem na nieco lepszym kompakcie, Olympusie SP-550UZ, w razie potrzeby z tulejką i filtrem polaryzacyjnym.
W tym roku zaopatrzyłem się jednak w lustrzankę - Olympus E-520 z dwoma kitowymi obiektywami (14-42 oraz 40-150). W sumie aż do wiosny miałem mieszane uczucia, ale teraz wiem, że pieniądze nie poszły na marne

No dobra, ale czy kogoś jeszcze to "kręci"?