Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Loucipher
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

O "bohaterstwie" francuskich lotników proponuję nie mówić. Po pierwsze nie ma o czym (bo go nie było :) ), po drugie nie ma to związku z tematem.

Co się zaś tyczy Area 51, to jest to po prostu obiekt należący do Centrum Badań w Locie Sił Powietrznych Stanów Zjednoczonych. Z polskiego na nasze - ośrodek lotów doświadczalnych. I tyle. Wiadomo na pewno, że testowano tam niemal wszystkie protoypy samolotów USAF, włącznie z U-2, SR-71 i F-117. Wiadomo na pewno, że w tej bazie USAF próbowały realizować własny program lotów kosmicznych, konkurencyjny wobec NASA - właśnie w tej bazie rozwalił się Chuck Yeager startując na NF-104,wersji myśliwca F-104 Starfighter z silnikiem rakietowym, którego używano jako obiektu badawczego. Wiadomo, że trzymają tam kilka przechwyconych sowieckich maszyn, do testów charakterystyk w locie. Wiadomo, że cały ten obszar jest ściśle odcięty od świata i niedostępny dla nikogo z zewnątrz (nawet piloci Rezerwy Sił Powietrznych Newady ryzykują odsiadkę za przelatywanie nad tym terenem podczas ćwiczeń), a wobec osób naruszających obszar może być użyta "zabójcza siła". I w końcu, wiadomo, że 95% historii o UFO opowiadanych przez opinię publiczną to wyssane z palca brednie. Te różne UFO to niemal zawsze były prototypowe maszyny latające nad jeziorem - najczęściej za UFO brane były F-117 i SR-71, z racji ich futurystycznych kształtów. Na "fenomenie UFO" grają nawet władze stanu Newada, które celowo przemianowały odcinek Autostrady Stanowej 375 wiodącej dookoła Groom Lake na "Autostradę Pozaziemską" i obstawiły ten odcinek reklamowymi billboardami, aby przyciągnąć turystów. Wiecie, reklama dźwignią handlu. Czy jakoś tak.
Co do plotek o Aurora HST, czy szczątkach z Roswell badanych w Area 51 - żadna z tych informacji nie jest potwierdzona, aczkolwiek obie są prawdopodobne. Czy Amerykanie mają Aurorę? Mogą mieć, bo zbudowanie samolotu zdolnego rozwijać prędkości powyżej Mach 4 to kwestia technologii, a ta istnieje. Ale oficjalnie się nie przyznali. Czy szczątki z Roswell badane były w Area 51? Mogły być - ale równie dobrze mogła je przejąć dowolna inna placówka badawcza w USA (a same Siły Powietrzne mają ich kilka). Area 51 jest podejrzane chyba tylko dlatego, że a) jest na pustyni (gdzie nikt nie zagląda, więc łatwiej coś ukryć), b) jest tak szczelnie zabezpieczone (czyli musi tam być coś super-hiper-tajnego) i c) należy do Sił Powietrznych (każde dziecko wie, że obce obiekty latające, które rozbijają się na terytorium USA, podpadają pod jurysdykcję Sił Powietrznych). Ot i cała filozofia.
Podsumowując, ja nie wierzę w teorie spiskowe. Ja wierzę w twarde fakty. A wg twardych faktów Area 51 to tylko ośrodek lotów doświadczalnych USAF.

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:
O "bohaterstwie" francuskich lotników proponuję nie mówić. Po pierwsze nie ma o czym (bo go nie było ), po drugie nie ma to związku z tematem.

Khe, khe... faktycznie trochę się zagalopowałem, ale wybaczcie - nie mogłem się powstrzymać ;-)

Cytuj:
Podsumowując, ja nie wierzę w teorie spiskowe. Ja wierzę w twarde fakty. A wg twardych faktów Area 51 to tylko ośrodek lotów doświadczalnych USAF.

Dokładnie! Te trzy zdania praktycznie wystarczą na podsumowanie całego tematu.

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

No niby tak Rafek no ale. Pomyślmy i na spokojnie poczekajmy na opnie innych :D. Może znajdzie sie ktoś kto wywoła ciekawą dyskusję na ten temat :D.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

XBARTEKX pisze:
Może znajdzie sie ktoś kto wywoła ciekawą dyskusję na ten temat :D .

Hmm... Ja Wam mówię. Amerykańcy trzymają tam ÓFO! :043:

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

A ja wam mówie że robią tam Jagged Alliance 8D :D :D

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

A ja wam mówie że oni tam mają ÓFO i za pomocą ufońskich technologi robią jagged alliance 8d ;].

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

No, no to jest całkiem mądra teza :lol2:

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Bartek0511 pisze:
No, no to jest całkiem mądra teza :lol2:

Widzisz jaki jestem zawalisty gość??!! :D Ale dobra starczy tego idiotyzmu. No wiecie różne są tezy ale ja uważam też w pewnym sensie że robią tam najnowszej generacji obieraczki do ziemniaków żeby nie było już kary szeregowy LEN OBIERAĆ KARTOFLE :D.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2