Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
PIS, który od 20 lat stoi w miejscu
PiS jest z połowę młodszy. Od 20 lat w miejscu, to może stać Jarek i zakon PeCetowców.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Koryto to samo, świnie przy nim te same tylko inaczej ubrane/nazwane

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
Nie wierze, że nie wiesz dlaczego Palikota z PO nie wyrzucono :)

Jeśli chodzi ci o to, że mówił coś, co innym z PO nie wypadało, to jest to tak samo śmieszne jak teoria, że Rosja zbroi się przeciwko nam.

Jaahquubel pisze:
PiS jest z połowę młodszy. Od 20 lat w miejscu, to może stać Jarek i zakon PeCetowców.

A co to za różnica, sami Kaczyńscy często mylili PIS z Porozumieniem Centrum, więc w sumie wszystko jedno :P :D

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Olinka pisze:
Nie wierze, że nie wiesz dlaczego Palikota z PO nie wyrzucono :)

Jeśli chodzi ci o to, że mówił coś, co innym z PO nie wypadało, to jest to tak samo śmieszne jak teoria, że Rosja zbroi się przeciwko nam.
Nie, nie o tym mowa. Palikot to wielkie pieniadze, to miejsce gdzie pieniadze moga nabrac nowego, swiezego znaczenia.
Te wszystkie gadki-szmatki i machanie czerwona pelerynka to tylko humorek Palikota i przy okazji Platfusowa radocha.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A który polityk to nie wielkie pieniądze? Z tego co wiem, większość z nich prowadzi własny biznes. A niektórzy z nich niemal całe życie trzymają dupsko na fotelu wartym płacę minimalną w Polsce (Kaczyńscy).

A tak wracając do Smoleńska :D

Obrazek

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
A który polityk to nie wielkie pieniądze? Z tego co wiem, większość z nich prowadzi własny biznes. A niektórzy z nich niemal całe życie trzymają dupsko na fotelu wartym płacę minimalną w Polsce (Kaczyńscy).

To albo wiekszosc albo tylko Kaczynscy, zdecyduj sie :)

Len sa pieniadze i pieniadze.
Palikot to sa Pieniadze no i przy okazji PR, całkiem jak widac dobry.

Tak poza tematem polityki polsiej.
Dobrze jest gdy polityk ubiegajacy sie o jakies stanowisko mogace dac mu korzysci majatkowe najpierw wykaze sie własnymi dosc sporymi dochodami.
Tak sie praktykuje w USA co pozwala zminimalizowac działania na niekorzysc Stanu np.

Tak wiec z tego punktu widzenia gdyby Palikot stratował na fotel Kongresmana to miałby własnie duze szanse bo chyba jest pierwszym polskim politykiem który startujac ma juz naprawde spora fortune.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:

Nie wiem czego tam nie rozumiesz, jedno nie wyklucza drugiego. Większość do której zaliczają się Kaczyńscy, proste.

Palikot nie jest pierwszym, nie ostatnim i nie jedynym. Było i jest nawet sporo polityków, którzy jako zwykli nie wychylający się posłowie żyją z dużymi pieniędzmi. Każdy polityk musi regularnie rozliczać się z całego swojego majątku, wydatków i dochodów. Właśnie po to, żeby popołudniami nie prowadzili lewych interesów.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Olinka pisze:
Dobrze jest gdy polityk ubiegajacy sie o jakies stanowisko mogace dac mu korzysci majatkowe najpierw wykaze sie własnymi dosc sporymi dochodami.
Tak sie praktykuje w USA co pozwala zminimalizowac działania na niekorzysc Stanu np.

Tam nie wybiera się bogatych dlatego że nie będą brali łapówek, bo im więcej zarabiasz tym więcej wydajesz, a im więcej wydajesz tym więcej potrzebujesz zarabiać, czy Polityk mający 3tyś miesięcznie czy 30 tyś miesięcznie czy weźmie czy nie zależy od człowieka. W stanach wybierają bogatych bo "bogactwo jest dowodem że potrafili skuteczne rządzić swoim życiem, co prowadzi do skutecznego rządzenia państwowego"

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Olinka pisze:

Nie wiem czego tam nie rozumiesz, jedno nie wyklucza drugiego. Większość do której zaliczają się Kaczyńscy, proste.
Ja? Ja nie mam z tym problemu :)
Ty taki niekonkretny jestes.
Najpierw piszesz:

Len pisze:
A który polityk to nie wielkie pieniądze? Z tego co wiem, większość z nich prowadzi własny biznes. A niektórzy z nich niemal całe życie trzymają dupsko na fotelu wartym płacę minimalną

a zaraz...
Len pisze:
w Polsce (Kaczyńscy)
tak jakby w Polsce tylko Kaczynscy siedzieli na fotelu i kase pobierali

I tu nie chodzi o brak zrozumienia u mnie tylko o zwrócenie Ci uwagi na Twoja niekonsekwencje i zaprzeczanie samemu sobie i to w zdaniu po zdaniu. Ty jak zdazyłam zauwazyc duza wage przykładasz do tych spraw u innych uzytkowników. I bynajmniej nei jestem zaskoczona.
U siebie najczesciej nie dostrzega sie tego co tak łatwo wytknac blizniemu.
Normalka :)

Len pisze:
Palikot nie jest pierwszym, nie ostatnim i nie jedynym. Było i jest nawet sporo polityków, którzy jako zwykli nie wychylający się posłowie żyją z dużymi pieniędzmi. Każdy polityk musi regularnie rozliczać się z całego swojego majątku, wydatków i dochodów. Właśnie po to, żeby popołudniami nie prowadzili lewych interesów.
Palikot to zupełnie inny format polityka na dzisiejszej scenie politycznej. Co do oswiadczen majatkowych politykó nie bede sie wypowiadała.
Jezeli wierzysz, że ich zeznania podatkowe sa tym czym powinny byc to mnie pozostaje sie tylko usmiechnac.

Dodano: 05 paź 2010 11:31

GrU pisze:
Olinka pisze:

Tam nie wybiera się bogatych dlatego że nie będą brali łapówek, bo im więcej zarabiasz tym więcej wydajesz, a im więcej wydajesz tym więcej potrzebujesz zarabiać, czy Polityk mający 3tyś miesięcznie czy 30 tyś miesięcznie czy weźmie czy nie zależy od człowieka. W stanach wybierają bogatych bo "bogactwo jest dowodem że potrafili skuteczne rządzić swoim życiem, co prowadzi do skutecznego rządzenia państwowego"

Rozmawiajac z amerykanami posiadam inne inforamcje ale niech Ci bedzie :)
Bo i to racja i tamto. :)

Oczywiscie dla Amerykanina sen o karierze w iscie amerykanskim stylu jest jak najbardziej realny wiec oni tego chca, pragna i to promuja.
Ale tak sobie mysle.
Inaczej do sprawy pieniedzy podchodzi człowiek, który ich nie miał az tyle a ineczej taki, który sie powiedzmy w tym obraca na codzien.
Nie dostaje nagle $$ w oczach i nie dewastuje gospodarki kraju w imie swojej korzysci tylko... tak zarzadza tym co sie zwie kura znoszaca złote jaja by na długo starczyło.
Czyli mysli przyszłosciowo.
ma plan lub go tworzy i modyfikuje.
Po to by wszystkim zyło sie lepiej juz nawet pozbywajac sie idealistycznych przesłanek i skupiajac sie tylko na tych twardych zasadach gospodarki.
Wszyscy odnosza z tego korzysc i to jest własnie to czym powinienzajac sie Rzad.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jezu, Olinka, Kaczyńscy w nawiasie to p-r-z-y-k-ł-a-d jako jeden z tych, który w życiu nie miał okazji dowiedzieć się jak to jest zapierniczać i dostawać wręcz jałmużnę. Wybacz, że nie dodałem skrótu "np.", ale (błędnie) założyłem, że się domyślisz... tak jak GrU, który jakoś zrozumiał.

Olinka pisze:
I tu nie chodzi o brak zrozumienia u mnie tylko o zwrócenie Ci uwagi na Twoja niekonsekwencje i zaprzeczanie samemu sobie i to w zdaniu po zdaniu. Ty jak zdazyłam zauwazyc duza wage przykładasz do tych spraw u innych uzytkowników. I bynajmniej nei jestem zaskoczona.
U siebie najczesciej nie dostrzega sie tego co tak łatwo wytknac blizniemu.
Normalka :)

Co post to piszesz. Proponuję, żebyś w opisie dodała sobie takie coś:

"Len nie zwraca na nikogo uwagi, myśli tylko o sobie, jest chamem, ma 13 lat, zarzuca mi że sobie zaprzeczam... a poza tym obraził mnie i nawet nie przeprosił, skurwysyn jeden"

Olinka pisze:
Jezeli wierzysz, że ich zeznania podatkowe sa tym czym powinny byc to mnie pozostaje sie tylko usmiechnac.

Dobrze, że dodałaś słowo "jeśli". Natomiast ja wierzę, że wszyscy są złodziejami, którzy na każdym kroku oszukują, dają łapówki komu popadnie i kradną gumy do żucia w supermarketach. Przecież to oczywiste, że jak ktoś ma kasę to musi dawać w łapę!

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

ooo widzisz "np" byłoby wystarczajace :)
I jako chyba redaktor zadajesz sobei sprawe jak wazna jest dbałosc o jasnosc wypowiedzi.
Oczywiscie jesli chce sie byc zrozumianym.

GrU pisze o czyms zupełnie innym.
Nie widziałam jego odniesienia sie do postu o jakim mówimy.

Ciekawa sugestia co do tresci podpisu, kuszaca wielce :) :) :) :) *

*mam nadzieje, ze powaznie tak o tym nie myslisz
to ze mam wyrobione zdanie na Twój temat to jedno ale jesli uwazasz, że zwrócenie Ci uwagi bo wg mnie jestes niekonsekwentny oznacza własnie to co zaprezentowałes w propozycji podpisu to zwyczajnie smutne

ale kazdy sadzi wg siebie i na to juz nic nie poradze

troche powagi chłopie i wiecej dystansu do siebie i ludzi :) :) :)

P.S. Jezeli to co napisałam jest niejasne to napisze to jasniej.
Nie jestem osoba, któa sie czepia dla samego czepiania i czerpania z tego przyjemnosci.
Zauwazyłam, że i owszem sa takei osoby ale to ich sprawa.

Jezeli pisze do Ciebie staram sie oddzielic ewentualne negatywne emocje i pisze do Ciebie jak do kazdego uzytkownika.
Nie jestes wyjatkowy i nie zamierzam robic jakis dziwnych uników, podchodów bo sie poróznilismy kiedys.
Ja potrafie tak a Ty?
Czy mozemy to uznac za wyjasnione?

Dziekuje.

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dziwne informacje zaczynają się ostatnio pojawiać. PiS zawsze dąży do walki z służbami PRL, z sb, z osobami "czyniącymi" przeszłość gorszą a tu nagle okazuje się, że oni sami inwigilowali media :wall: Nie dość, że wzięli w posiadanie telewizję krajową, to jeszcze taki "wyskok w bok" od własnych zasad. Kolejne potwierdzenie znanych słów, że Kaczyński to człowiek z "zasadami"...

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
Kolejne potwierdzenie znanych słów, że Kaczyński to człowiek z "zasadami"...

Kaczyński to przede wszystkim schizofrenik.
Jest odcięty od rzeczywistości, co stanowi istotę wszystkich zaburzeń psychotycznych (do których należy schizofrenia).

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

lukasamd pisze:
Dziwne informacje zaczynają się ostatnio pojawiać. PiS zawsze dąży do walki z służbami PRL, z sb, z osobami "czyniącymi" przeszłość gorszą a tu nagle okazuje się, że oni sami inwigilowali media :wall: Nie dość, że wzięli w posiadanie telewizję krajową, to jeszcze taki "wyskok w bok" od własnych zasad. Kolejne potwierdzenie znanych słów, że Kaczyński to człowiek z "zasadami"...
Media sa inwigilowane przez wszystkie siły rzadzace znajdujace sie aktualnie u koryta. Zdiwiłabym sie gdyby tak nie było. Teraz równiez tak jest. Łącznie z trzymaniem władzy nad mediami w jednym reku.
A ze mówi sie inaczej...

To moze inaczej napisze.
Nie dziwi mnie, że publice mówi sie cos tam, ładnie, miło, z zadeciem patriotycznym, dziwi mnie jedynie to, że Kaczynskijest tak w tym niekonsekwentny. Bo albo tak mówimy i sie tego trzymamy za wszelka cene w kazdym temacie albo robimy sobie chłopska polityke i zapominamy własciwie jaka gre uprawiamy.
Brak profesjonalizmu w PiSie jest porazajacy.

Stridingshadow pisze:
Jest odcięty od rzeczywistości, co stanowi istotę wszystkich zaburzeń psychotycznych (do których należy schizofrenia).
Obawiam sie, że choc duagnoza czastkowa moze byc słuszna.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Stridingshadow pisze:

Stridingshadow, jesteś okrutny, on się z tego wszystkiego wytłumaczył - przecie był na prochach. To usprawiedliwia wszystkie jego wybryki i nie ma o czym rozmawiać, a ty niepotrzebnie odwracasz uwagę od spraw ważnych dla Polski, takich jak likwidacja Tuska czy Wałęsy.

Olinka pisze:
Media sa inwigilowane przez wszystkie siły rzadzace znajdujace sie aktualnie u koryta. Zdiwiłabym sie gdyby tak nie było.

Ja też. Jeśli ktoś mówi jaki to on dobry i poluje na tych, którzy inwigilowali, a sam inwigiluje to coś z nim jest nie tak.

A tak w ogóle to nie jesteście prawdziwymi Polakami... no może Olinka i Stridingshadow jeszcze trochę, bo mieszkają niedaleko krzyża, gdzie "jest Polska", ale ja i Lukas to kawały meneli.
Rzecz jasna, nabijam się, bo jak słyszę "My jesteśmy Polakami" to mnie szlag trafia. Ci z pochodniami, rzucający się na reporterów z przekleństwami i głoszącymi rzekomo chrześcijańskie hasła nazywają siebie prawdziwymi Polakami. A ja to co, nazista? Komuch?

Takie słowa całkowicie wykluczają jakąkolwiek debatę, bo jeśli oni stawiają siebie ponad innych (albo tak jak jeden już tu stwierdził - wszyscy inni są untermensch [podludźmi]) to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jakie przychodzi do głowy jest po prostu spałowanie, i to takimi fajnymi białymi pałkami, żeby mieli o czym mówić. Czym oni się różnią o wczesnych nazistów? Każdy, kto zna historię wie, że fundamentalizm religijny czy polityczny zawsze zaczynał się od pochodni, stawiania siebie ponad innymi i mocnymi hasłami... a tu mamy mieszankę, zarówno religii jak i polityki (swoją drogą, polecam dowiedzieć się jak kształciły się niektóre organizacje terrorystyczne). Specjalnie wypiszę kilka haseł jakie wczoraj skandowano:

- "Przyjdzie czas, kiedy źli ludzie odejdą od władzy"
- "Tu jest Polska! Tu jest Polska!"
- "Tusk + Putin = Zdrada"
- "MY jesteśmy Polakami!"

I najgorsze:
"Może spadnie! Może spadnie!", a zaraz po tym "Niech zostanie! Niech zostanie!"

To ostatnie oczywiście odnośnie pierwszej damy, Anny Komorowskiej, która została razem w Witebsku z 80 innymi bliskimi ofiar katastrofy w Smoleńsku. I jak to teraz skomentować? Nie polecieli tam bliscy ofiar członków PISu, więc samolot może się rozbić, nie? W takiej chwili naprawdę utwierdzam się w przekonaniu, że Janusz Palikot miał rację - Zastrzelić Kaczyńskiego, wypatroszyć i powiesić łeb nad kominkiem. Tyle, że wtedy niczym nie różnilibyśmy się od pisiorów i ich fanatycznych zwolenników.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 112  Następna