| Pułkownik |
 |
-
-
|
Najpierw odpowiedź na kilka dyrdymałów:
Perry pisze: Pisałem że nie ma offtopów w tak rozległym temacie
Nie ty ustalasz zasady. Jest offtop, to uznałem ja, jako moderator pilnujący porządku. Koniec kropka.
Perry pisze: Nikt się nie zgłosił, więc zamknąłem temat, wysłałem ci moje mapy na 4 urodziny forum, gdybym tego nie zrobił nie miałbyś o czy pisac recenzji..
Raz. Nie recenzowałem CE, nie uruchamiałem go nawet. Dwa. Żeby było jasne: to ja zrobiłem Ci tą łaskę i postanowiłem udostępnić na JAC materiały z CE - skoro tobie nie chciało się już moda rozwijać, to chociaż mogły wykorzystać to inne osoby z naszego forum lub z zagranicy.
Perry pisze: A skoro uważasz mnie za leniwca, stwórz swojego moda i pokaż klase.. Zagram z przyjemnoscią.. Bo ja w przeciwienstwie robie cos, anie tylko krytykuję, a z tym wyborem userów nie potnę się..
Nie jestem moderem. A moją pracę widzisz chociażby pisząc na forum czy czytając część materiałów w serwisie - nie tylko oskryptowanie, ale i sporo treści. Na pewno włożyłem w to więcej zapału i czasu niż ty w CE. To, że ostatnio niewiele piszę to już efekt zajmowania się innymi sprawami.
Mój nick to nie jest jasiu, sąd, instancja, sąd najwyższy czy też lukas amd. To po prostu lukasamd (albo jak kto woli dokładniej LukasAMD). Jeżeli tego nie widać, skonsultuj się z okulistą.
@Perry: Nie będę się tu z tobą droczył, bo nie ma sensu rzucać grochem o ścianę. Jak stwierdziły już inne osoby - łamiesz regulamin. To jest właśnie powód tego całego "podpadnięcia" mi. Skoro uznałeś, że mam coś do ciebie osobiście, to się pomyliłeś. Po prostu twój powrót na forum był bardzo głośny i niósł ze sobą kupę śmieci (czytaj: postów godnych jedynie wywalenia). W takim wypadku znalazłeś się "na celowniku", jako osoba na którą trzeba uważać, i którą najprawdopodobniej trzeba będzie szybko przytemperować. Załóżmy jednak, że się na ciebie uwziąłem. Ok, w takim razie dlaczego to od ciebie do mnie i do innych administratorów szły dosyć wulgarne i obraźliwe prywatne wiadomości? Możesz to sensownie wytłumaczyć, czy może znowu napiszesz coś zupełnie bez sensu i nie na temat? Poza tym, jak stwierdził już Stridingshadow, nie negujemy nikogo za np. poglądy polityczne. Krytykujemy działania danych polityków, danych partii, ale nie własne poglądy, o ile są wyrażone w sposób sensowny. Ty natomiast po prostu negowałeś nasze dyskusje, a sam pisałeś bzdety i nie wnosiłeś nic do tematu (słowem: robiłeś to, o co nas oskarżałeś!). Co innego napisać raz i konkretnie o monarchii wymieniając jej zalety (a jak ktoś chce być choć nieco obiektywny to i wady), a co innego napisać kilka razy "niech żyje król", co de facto jest zupełnie niezrozumiałe i wyciągnięte z kontekstu.
Przyznam szczerze, że zawiodłem się na tobie jako na użytkowniku naszego forum. Można podchodzić do wielu spraw luźno, bo jak sam napisałeś, forum jest dla ludzi. Nie możemy jednak wprowadzać na nim anarchii i przekształcać go wedle czyjegoś uznania. Właśnie po to został stworzony regulamin, właśnie po to przestrzegamy ogólnie przyjętych zasad kultury i moralności, które nie pozwalają mi na nazwanie funkcjonariusza policji psem: ja nie jestem gówniarzem spod bloku który wyklina, ciągle spluwa i non-stop trzyma w ręku puszkę piwa kupionego zapewne za pieniądze rodziców. Nie chcę uogólniać, ale czytający zapewne wiedzą o osoby jakiego typu mi chodzi i niejednokrotnie się z nimi spotkały. Ty natomiast okazałeś się człowiekiem, który zupełnie do narzuconych zasad nie jest w stanie się dostosować. Tak jak napisałem wyżej - nie będę zniżał poziomu forum dla zachowania jednej osoby na forum. Gdyby wszyscy zaczęli się tak zachowywać, po prostu dostaliby bany, nawet gdyby miało to oznaczać, że administracja zostanie pozostawiona sama sobie i nie będzie z kim rozmawiać. Wyższa idea? Może, ale nie zamierzam z niej rezygnować.
Nie wiem czy była wywołana ta niezbyt przyjemna przemiana (kiedyś byłeś w stanie pisać bardzo sensowne posty). Może tym, że nikt nie chciał za ciebie zrobić CE? Nie wiem jak inni, ale ja przeglądam na forum wszystkie posty i dobrze było widać, jaki byłeś zdenerwowany tą sytuacją i jakie bezsensowne posty dorzucałeś do najróżniejszych tematów. Przykładem jest również ciągłe podbijanie tematu przez co wymusiłeś na nas zmianę regulaminu i dostałeś (jak zwykle zapewne niesłusznego) warna, pomimo wcześniejszego ostrzeżenia via pw/gg. Zresztą nie robiłeś tego tylko na forum, ponieważ swoją niesamowitą niecierpliwość pokazałeś również na łamach komentarzy zawartych na stronie, gdzie również musiałem interweniować, choć odbyło się to bez echa na forum.
Podsumowując: Jeżeli masz się tak zachowywać, to przynajmniej mi nie zależy na takim użytkowniku i wcale nie musisz nas odwiedzać. Dalsze zachowanie tego typu będzie karane jak do tej pory, z tym, że ban będzie na coraz dłuższy okres czasu.
Z tego miejsca chciałbym również podziękować Stridingshadow'owi za to, że słusznie przyznał warna a później bana Perremu podczas mojej nieobecności, w trakcie to której nie byłem w stanie dokonać odpowiedniej interwencji. Pozwoliło to zachować porządek.
|
|