Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

lukasamd pisze:
Post Perry'ego wywaliłem za całkowity brak sensu (oprócz powtórzenia się, nie było tam nic sensownego).

A co sensownego jest w 75 stronach rozmów, na które i tak nie mamy wpływu? A teraźniejszy rząd to parodia westernu.. W Polsce demokracja to kłamstwo i obłuda, i tak pozostanie dopóki nie zmieni sie ustrój... Czy PIS czy PO to jedno i to samo, banda brynoli rządnych władzy za wszelką cenę obiecującą wszystkim dobrobyt, kampanie prezydenckie pod hasłami "zgoda buduje"?. A na drugi dzień pozew do sądu.. Tylko idiota głosowałby na idiotę.
Rozmowy prowadzące donikąd nie są bez sensu? Dlatego niech żyje Król!!!

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010 15:27 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dyskusje pozwalają na wymianę poglądów, rozwój wewnętrzny człowieka i wiele wiele więcej.
Jeżeli nie chcesz w nich brać udziału to nie bierz, przecież nikt Ci nie każe... nie pisz jednak bzdur i nie utrudniaj postowania innym bo jest to niezgodne z regulaminem, a chyba nie chcesz znowu "zabłysnąć"?
To że nasz wpływ jest niewielki (choć nie do końca, bo to my wybieramy rządzących, nieprawdaż?) nie ma znaczenia podczas dyskusji.
Koniec oftopa - dalsze posty prawiące o sensowności / bezsensowności będą wywalane. Jak chcesz się wyżalić to załóż inny temat albo pisz na pw.

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

lukasamd pisze:
To że nasz wpływ jest niewielki (choć nie do końca, bo to my wybieramy rządzących, nieprawdaż?) nie ma znaczenia podczas dyskusji.
Koniec oftopa - dalsze posty prawiące o sensowności / bezsensowności będą wywalane. Jak chcesz się wyżalić to załóż inny temat albo pisz na pw.

Tak dobrze to ująłeś WY wybieracie, wybraliście już i czekam na narzekania ciąg dalszy ZWŁASZCZA NA TYCH KTÓRYCH WYBIERACIE.. Temat urośnie o następne 75 stron, a i tak do niczego nie dojdziecie po za narzekaniem na to czy na tamto...
lukasamd pisze:
Dyskusje pozwalają na wymianę poglądów, rozwój wewnętrzny człowieka i wiele wiele więcej.

No to dyskutuję i mam swój pogląd który przedstawiłem..
Nie mam zamiaru zabłysnąć lub tym bardziej żalić sie bo ja nikogo nie wybierałem i wybierać nie będę, rozwoju wewnętrznego żadnego tu nie widzę bo polityce w polskim wydaniu brakuje stylu, jakiegokolwiek taktu, ani żadnych choćby MINIMALNYCH chęci lub starań o dobro państwa, a dyskutowanie o wszystkim i o niczym jest dopiero bez sensu. I to jest własnie mój pogląd. Demokracja jest zakłamana jak wszstkie hasła wyborcze Kczyńskiego czy Komorowskiego, kłamią w żywe oczy i to publicznie, a ludzie to łykają te brednie jak pelikan tabsy. I to niestety jest największy problem - naiwność społeczeństwa polskiego.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
A co sensownego jest w 75 stronach rozmów, na które i tak nie mamy wpływu?

Perry, weź wyluzuj.
Te 75 stron, to myśmy razem sklecili, ciężko zatem przyznać Ci rację, kiedy twierdzisz, jakobyśmy nie mieli na nie wpływu.

Perry pisze:
W Polsce demokracja to kłamstwo i obłuda,

Poprawka: demografia w każdym większym wydaniu to kłamstwo i obłuda.
Żeby naprawdę sensownie orientować się w Polityce, trzeba poświęcić jej całkiem sporo czasu.
Do tego wypada mieć pewne podejście krytyczne i minimalną inteligencję, aby rozpoznać prawdę od fałszu.
Tymczasem większość społeczeństwa jest zbyt głupia by rozumieć podstawy polityki, więc manipuluje się ich głosami za pomocą tzw. demagogii, czyli kiełbasy wyborczej na kiju.
Tak jest na całym świecie, dlaczego w Polsce ma to wyglądać inaczej?
Nie od dziś wiadomo, że demokracja nie jest może doskonałym ustrojem, ale czujemy się w niej najbezpieczniej.

Perry pisze:
Tak dobrze to ująłeś WY wybieracie, wybraliście już i czekam na narzekania ciąg dalszy ZWŁASZCZA NA TYCH KTÓRYCH WYBIERACIE.. Temat urośnie o następne 75 stron, a i tak do niczego nie dojdziecie po za narzekaniem na to czy na tamto...

Sorry, ale w tej chwili gadasz jak moja mama, jeszcze nic się nie stało, a Ty JUŻ WIESZ co MY zrobimy.
To bardzo zarozumiałe z Twojej strony, i niekoniecznie trafne.

Perry pisze:
mam swój pogląd który przedstawiłem..

Nie obraź się na to co powiem, ale ja chyba wiem o który post chodzi, i przyznam, że też nie udało mi się doszukać w nim treści.

Perry pisze:
ani żadnych choćby MINIMALNYCH chęci lub starań o dobro państwa

Perry, użeranie się z bandą niedouczonych rolników, postkomuchów i innych przyjemniaczków do prostych i przyjemnych nie należy.
Nikt by się tym nie zajmował, gdyby nie miał w tym jakiegoś celu.
Tymczasem Ten-który-mianował-się-patriotą-a-teraz-jego-przydomek-kojarzy-się-z-piwem nie potrafił nawet porządnie hymnu zaśpiewać.
Co to za patriota?

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Podstawowym błędem wyborców jest głosowanie przeciwko partii która zawiodła, nie wnikając przy tym w preferencję ideologiczne, bo Polacy przecież chcą mieć natychmiastowy efekt swojego wyboru :P Rząd musi mieć większość (być niezależnym od koalicji) i czas na wprowadzenie swoich planów. Tymczasem w 3ciej RP wykształciła się tendencja, że sami wyborcy zmieniają poglądy jak chorągiewka na wietrze, więc żadna partia nie ma szansy prowadzenia konsekwentnej polityki, zamiast tego włącza im się instynkt przetrwania na stołku, byle do następnych wyborów.

Bynajmniej nie jestem stronnikiem PO, ale skoro ludzie (tym razem) okazali się na tyle konsekwentni aby stwierdzić że PO dalej może sprawować władzę, to nie mam nic przeciwko.

Demokracja w krajach o wyższej świadomości politycznej daje możliwość prowadzenia długofalowej polityki wewnętrznej (UK, Niemcy, kraje skandynawskie), czyli reformy gospodarcze albo dążące do socjalizmu (państwo opiekuje się obywatelem), albo nastawiona na przedsiębiorczość (silna gospodarka rynkowa) - i tylko taki model polityki (partia rządzi po 15-20 lat) daje jakieś nadzieje na postępy.

Zazwyczaj jest tak, że efekty (te pozytywne i negatywne) są możliwe do zaobserwowania dopiero po dekadzie. Posłużę się małym przykładem działań rządu którego w konsekwencję były w ostatnim czasie najważniejszym dla gospodarki.

W swoim czasie, podczas kryzysu premier przedstawił mapę na której Polska była zieloną wyspą z dodatnim wzrostem PKB, ale niewielu zdaje sobie sprawę że to wynik działania Wałęsy i Kwaśniewskiego którzy zatrudniali tą samą panią H. Gronkiewicz-Waltz w Banku Narodowym, ta zaś wprowadziła takie restrykcyjne mechanizmy finansowe, że w polskim wydaniu kredyty dostają firmy i osoby prywatne za odpowiednio wysokim poręczeniem i małym ryzykiem finansowym. Za prezydentury Kaczyńskiego PiS chciał właśnie obejścia tych mechanizmów aby można było kredytować rozwój gospodarki (posłowie PiS pracowali w komisji nad stosowną ustawą), ale została ona przyjęta w złagodzonej formie, tylko jako kredyt konsumpcyjny dla zwykłego obywatela. Dziś coraz częściej słychać, że Polacy nie potrafią żyć na krechę i bankrutują (ogłoszenie bankructwa osoby prywatnej to pomysł PiSu). A ciekawe co by się działo gdyby w sejmie przegłosowali ustawę w pierwotnej formie, bez stosownych zabezpieczeń (które wymusiła PO)...

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nie ma wpływu ten, co sam go sobie odbiera.
Ja nie chcę odbierać sobie wpływu - przeciwnie, chcę kiedyś pracować dla dobra wspólnego jako polityk - o ile uznam, że już nie jestem na to za głupi.

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Stridingshadow pisze:
Perry, weź wyluzuj.
Te 75 stron, to myśmy razem sklecili, ciężko zatem przyznać Ci rację, kiedy twierdzisz, jakobyśmy nie mieli na nie wpływu.

No to powiedz do jakiego wniosku doszliście???
Stridingshadow pisze:
Tak jest na całym świecie, dlaczego w Polsce ma to wyglądać inaczej?
Nie od dziś wiadomo, że demokracja nie jest może doskonałym ustrojem, ale czujemy się w niej najbezpieczniej.

Poprawka - nie na całym, zauważ że monarchie, a jest ich sporo na świecie, stoją najlepiej gospodarczo (szczególnie te z Europy), tymczaswm demografia nie ma wiekszego znaczenia, a jeśli ma, to zauważ, że za czasów Królestwa Polskiego terytorium naszego kraju wynosiło 270 000!!!km2, a populacja wynosiła 2,5 mln! Mieliśmy obszar tylko o 10000 km2 mniejszy od teraźniejszej Wielkiej Brytanii i Irlandi Płn ( ok.280 000 km2), a czy najbezpieczniej?? Mieszkam w Anglii i czuje się bardzo bezpiecznie, powiem nawet że bezpieczniej niz w Polsce. I to pod wieloma względami..
Stridingshadow pisze:
Sorry, ale w tej chwili gadasz jak moja mama, jeszcze nic się nie stało, a Ty JUŻ WIESZ co MY zrobimy.
To bardzo zarozumiałe z Twojej strony, i niekoniecznie trafne

Jak to nic się nie stało, już Kaczyński dzisiaj oświadczył, że nie będzie współpracy z PO bez przeprosin z ich strony.. Paranoja!! A jesze tydzień temu krzyczał "musimy skończyć z tą wojną",. Komorowski nastepny pierwsza tura wyborów, a ten juz pozywa Kaczyńskiego do sądu i w kampanii krzyczy 'Zgoda buduje". Powodzenia!!! Dzięki za kiełbasę... :wall:
Stridingshadow pisze:
Nie obraź się na to co powiem, ale ja chyba wiem o który post chodzi, i przyznam, że też nie udało mi się doszukać w nim treści.

Jeśli to ten post o którym ja również myślę to owszem treść jak najbardziej wymowna...
Stridingshadow pisze:
Tymczasem Ten-który-mianował-się-patriotą-a-teraz-jego-przydomek-kojarzy-się-z-piwem nie potrafił nawet porządnie hymnu zaśpiewać.
Co to za patriota?

Nic mi nie wiadomo w kwestii hymnu, natomiast jeśli chodzi o tego Pana, to dzięki niemu masz to co chchciałeś - demokrację. Zrobił to dobrze i bezkrwawo, więc jest jak najbardziej patriotą, na pewno większym, niz taki który próbuje sprzedać POLSKIE STOCZNIE. Idiotyzm!!!
Stridingshadow pisze:
Perry, użeranie się z bandą niedouczonych rolników, postkomuchów i innych przyjemniaczków do prostych i przyjemnych nie należy.
Nikt by się tym nie zajmował, gdyby nie miał w tym jakiegoś celu

Z komuchami walczymy już odkąd wyzej wymieniony Pan zdobył władzę, a dzięki temu że właśnie jest demokracja Kiszczak (i tacy jak on - komuchy - mordercy)) sobie sciemniają z orzeczenieami lekarskimi, kiedy dawno powinni zostać zlikwidowani.. Oto demokracja... :one:

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
No to powiedz do jakiego wniosku doszliście???

Że zawsze jak gadamy sobie w najlepsze, to ktoś kto nie bardzo widzi się w dyskusji, wrzuca posta o tym, jaka nasza dyskusja jałowa.
Gusta są bezdyskusyjne, choć dyskutować o nich można.
Jakich wobec tego chcesz wniosków?
Jeden woli czerwonych, bo woli nie robić i mieć TERAZ, inny woli niebieskich, bo woli robić i mieć, miast oddawać nierobom.
Myślisz, że ktoś zmieni zdanie po dyskusji?
Ona nie do tego służy.

Perry pisze:
Poprawka - nie na całym, zauważ że monarchie, a jest ich sporo na świecie, stoją najlepiej gospodarczo

Np. Nigeria (która jest pseudodemokratyczną dyktaturą) jest silna gospodarczo, tylko że ludzi nie stać na kupienie sobie jedzenia na tydzień, bo pracują na dniówkę, z której rano nie mają już nic.

Perry pisze:
że za czasów Królestwa Polskiego terytorium naszego kraju wynosiło 270 000!!!km2, a populacja wynosiła 2,5 mln!

A potem były rozbiory.
Kraj był bogaty (10% szlachty), tylko chamstwo obdarte (zaledwie 90% społeczeństwa).
I na te 270 000km2 mieliśmy aż 10 000 towarzyszy pancernych, toż to aż 1 towarzysz na 27 km2!

Perry pisze:
Mieszkam w Anglii i czuje się bardzo bezpiecznie, powiem nawet że bezpieczniej niz w Polsce. I to pod wieloma względami..

Nie chodziło mi o bezpieczeństwo osobiste, tylko o bezpieczeństwo Twoich praw.
W UK nie ma cholernej konstytucji, jest jakieś zapyziałe prawo, które może bez przeszkód regulować parlament.
Pluć mi ropną wydzieliną na faszystowski kraj, w którym w samej stolicy są tysiące kamer przemysłowych, obywatelowi nie wolno bez pozwolenia chodzić ze scyzorykiem, policja chodzi bez broni, a jak chodzi z bronią, to strzela by zabić.
Do tego jeszcze, jak ktoś okradnie monopol w bluzie jaką Ty masz, to się nie wybronisz.
To jest bezpieczeństwo?
To jest zamtuz, a nie państwo.

Perry pisze:
Jak to nic się nie stało, już Kaczyński dzisiaj oświadczył, że nie będzie współpracy z PO bez przeprosin z ich strony.. Paranoja!! A jesze tydzień temu krzyczał "musimy skończyć z tą wojną"

Nie musisz nam przypominać, że Kaczyński to zakłamany człowieczek, my to wiemy.

Perry pisze:
niz taki który próbuje sprzedać POLSKIE STOCZNIE

Stocznia musi się utrzymać.
Gdybyś śledził nasze dyskusje, otarłoby Ci się o uszy, że państwowe spółki często zasysają zapomogi z budżetu wobec strat.
W przypadku strat ze str. stoczni, owa stocznia wyssałaby w budżecie nie lada dziurę.
Dlatego wolimy ją sprzedać komuś, kto zrobi z nią co chce (najlepiej żeby z dobrym zyskiem kontynuował produkcję, bo nam nie szło).

Perry pisze:
Oto demokracja.

Poprawka: oto biurokracja.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Stridingshadow pisze:
Jeden woli czerwonych, bo woli nie robić i mieć TERAZ, inny woli niebieskich, bo woli robić i mieć, miast oddawać nierobom.
Myślisz, że ktoś zmieni zdanie po dyskusji?

Absolutnie nic to nie zmieni.. bo niebiescy będą płakać, a czerwoni udawć że płaczą, więc nie ma to sensu..
Stridingshadow pisze:
Np. Nigeria (która jest pseudodemokratyczną dyktaturą) jest silna gospodarczo, tylko że ludzi nie stać na kupienie sobie jedzenia na tydzień, bo pracują na dniówkę, z której rano nie mają już nic.

No to idziemy w skrajność Holandia, gdzie ciągle czujesz sie wolny bez względu na płeć, wyznanie, czy orientacje seksualną, Szwecja gdzie zimno trochę ale bezpiecznie, a jak bogato!!
Stridingshadow pisze:
A potem były rozbiory.
Kraj był bogaty (10% szlachty), tylko chamstwo obdarte (zaledwie 90% społeczeństwa).
I na te 270 000km2 mieliśmy aż 10 000 towarzyszy pancernych, toż to aż 1 towarzysz na 27 km2!

No rozbiory były jakieś 400 lat później, a to własnie szlachta była odpowiednikiem dzisiejszych posłów, doprowadziła do tego poprzez liberum veto..Ale Król był mądzrzejszy i dawał tylko 25% wpływów na sejmiki, bo uznał, ze to i tak nie ma sensu, psy się targały o padlinę a Skarb Państwa i tak dobrze stał, więc nie wiem o jakich obdartych chamach mowa??
Towarzyszy pancernych?? To chyba nie ta epoka.
Stridingshadow pisze:
W UK nie ma cholernej konstytucji, jest jakieś zapyziałe prawo, które może bez przeszkód regulować parlament.
Pluć mi ropną wydzieliną na faszystowski kraj, w którym w samej stolicy są tysiące kamer przemysłowych, obywatelowi nie wolno bez pozwolenia chodzić ze scyzorykiem, policja chodzi bez broni, a jak chodzi z bronią, to strzela by zabić.
Do tego jeszcze, jak ktoś okradnie monopol w bluzie jaką Ty masz, to się nie wybronisz.
To jest bezpieczeństwo?
To jest zamtuz, a nie państwo.

I dobrze że jej nie ma (chociaż nie do końca), bo lepiej jak nie ma niz jak ma być nie przestrzegana, po za tym konstytucje wymyślono, za czasów kiedy Polska była monarchią i to myśmy ją zapoczątkowali... a jeżeli chodzi o kamery i poilcję to chyba z leksza przesadzasz.. Nic o takim czymś nie słyszłem, wprawdzie Londyn to jest masakra ale są inne miasta dobrze prosperujące gdzie mozesz czuć sę na tyle bezpiecznie, zeby nie musieć nosić scyzoryka.. A w Polsce co masz, kiboli dresiarzy, i inych zakapiorów, apolicja w prawdziwie ekstremalnych sytuacjach nie może interweniować bo nie ma uprawnień, no i gdzie jest lepsze prawo?? Po za tym to polacy wyjezdżaja do Anglii a nie Anglicy do nas.. I to my się musimy uczyć ich jezyka w naszych szkołach, a nie oni naszego, gdzie powinno być odwrotnie, ale nie jest bo nasz ustrój blokuje sam siebie..
Więc dopóki tak będzie niestety nie zgodzę się.
Stridingshadow pisze:
Nie musisz nam przypominać, że Kaczyński to zakłamany człowieczek, my to wiemy.

Mówiłem również o Komorowskim, który wcale lepszy nie jest, oboje sa po jednakowych pieniądzach.
Stridingshadow pisze:
Dlatego wolimy ją sprzedać komuś, kto zrobi z nią co chce (najlepiej żeby z dobrym zyskiem kontynuował produkcję, bo nam nie szło).

Tak sprzedajcie, wszystko sprzedajcie zróbcie sobi sami IV rozbiór na własne życzenie. Nie szło nam? Widzisz Królom jakoś szło..

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010 17:49 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Chłopie, IV rozbiór już był. Moim zdaniem V też.

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Jaahquubel pisze:
Chłopie, IV rozbiór już był. Moim zdaniem V też.

No widzisz, za niedługo bedziemy sie znowu nazywać generalna gubernia strefy schengen.. HaHa :wall:

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ale do tego potrzebny jest rozbiór numer VI.

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Jaahquubel pisze:
Ale do tego potrzebny jest rozbiór numer VI

To śmieszne nie jest zważywszy, ze na opolszczyźnie, mniejszość niemiecka dalej walczy o dwujęzyczne znaki drogowe (miast, wsi), a obrót nieruchomościami juz wzrósł o jakieś 1,5%, z czego 28% to nabywcy z zagranicy, czesto z dużo grubszym portfelem. Więc kto wie może za niedługo będę musiał w Prudniku po niemiecku gadać.

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010 18:23 przez Perry, łącznie zmieniany 2 razy

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
i poilcję to chyba z leksza przesadzasz..

'Chyba' nie, bo 'chyba' w UK typowy 'Bobby' chodzi tylko z pałką, a jak wzywają 'armed police', to ci ostatni strzelają w głowę.
Było o tym wiele kontrowersji na przestrzeni lat.
W praktyce jest tak, że jak szaleniec z bronią morduje ludzi, to bobby go z pałki nie zastrzeli, ale jak ktoś będzie się śpieszyć do metra podczas jakiejś obławy, to dostanie 3 kulki w tył głowy.
W Polsce nawet za okupacji tak nie było, wtedy niebiescy mieli broń cały czas :wall:

Perry pisze:
wprawdzie Londyn to jest masakra

Aha, czyli mam to rozumieć następująco.
"W UK jest źle, miejscami nawet gorzej niż to przedstawiłeś, ale są miejsca, gdzie nie jest TAK ŹLE.
Niestety nie należy do nich stolica, bo tam JEST ŹLE"
W prawdzie to tylko jedno miasto, ale najważniejsze, największe i najbardziej zaludnione.
Jedna marna mieścina :P

Perry pisze:
ale są inne miasta dobrze prosperujące gdzie mozesz czuć sę na tyle bezpiecznie, zeby nie musieć nosić scyzoryka..

Nie zrozumieliśmy się.
Kiedy czuję się niebezpiecznie wychodzę z domu ze spluwą (the bigger, the better) i pokaźnym zapasem amunicji.
Ze scyzorykiem wychodzę z domu, kiedy liczę na to, że przyda się do temperowania ołówka, obrania jabłka, otwarcia wina...
Jednym słowem ZAWSZE.
Tymczasem w UK nie mógłbym chodzić ze scyzorykiem, bo to przecież broń.
Wiadomo, scyzoryk jest bardziej niebezpieczny od topora katowskiego i koncerza razem wziętych, na szczęście z tymi ostatnimi też nie wolno w UK chodzić :P

Perry pisze:
A w Polsce co masz, kiboli dresiarzy, i inych zakapiorów

Kibole tłuką się między sobą, a co gorliwszych okłada policja.
Dresy to znudzone chłopaki z pod osiedla, zwykle siedzą pod blokiem na ławce razem z blacharami i wysławiają się w sposób niecenzuralny.
Czasem siedzą z piwem, ale zwykle bez.
Nie ma z nimi problemów.
Chyba, że ktoś wepchnie się w nocy o północy do jakiegoś cholernego slumsu, a nie jest z okolicy.
Ale tak jest wszędzie na świecie.

Perry pisze:
apolicja w prawdziwie ekstremalnych sytuacjach nie może interweniować bo nie ma uprawnień

Ma.
Jakiś miesiąc temu podczas rutynowego patrolu w okolicach dawnego stadionu dziesięciolecia policjant zażądał dokumentów od handlarza z Nigerii.
Nigeryjczyk z jakimiś kolegami grozili policjantowi, i chcieli go rozbroić.
Policjant w obliczu zagrożenia rozbrojeniem postrzelił Nigeryjczyka (bodajże w udo), a ten ostatni zginął przed przybyciem pogotowia (bo to bujda, że strzelanie w udo jest bezpieczne :P).
Sprawa się nagłośniła, i policja ma teraz ZNACZNIE szersze uprawnienia do korzystania z broni.
Ale nadal nie polega to na strzelaniu do ludzi, o których nic się nie wie.

Perry pisze:
Po za tym to polacy wyjezdżaja do Anglii a nie Anglicy do nas.. I to my się musimy uczyć ich jezyka w naszych szkołach, a nie oni naszego, gdzie powinno być odwrotnie, ale nie jest bo nasz ustrój blokuje sam siebie..

A dlaczego Anglicy mają się uczyć akurat polskiego?

Perry pisze:
ale nie jest bo nasz ustrój blokuje sam siebie..

To jedno z tych zdań, w których nikt nie rozumie, o co Ci naprawdę chodzi.

Perry pisze:
Towarzyszy pancernych?? To chyba nie ta epoka.

No ja nie wiem, Polska od morza do morza i towarzysze pancerni to jedna i ta sama epoka.

Perry pisze:
Tak sprzedajcie, wszystko sprzedajcie zróbcie sobi sami IV rozbiór na własne życzenie. Nie szło nam? Widzisz Królom jakoś szło..

To powiedz mi jaki jest plus tego, że dana spółka należy do skarbu państwa?
Co my POLACY z tego mamy?

Perry pisze:
No to idziemy w skrajność Holandia, gdzie ciągle czujesz sie wolny bez względu na płeć, wyznanie, czy orientacje seksualną, Szwecja gdzie zimno trochę ale bezpiecznie, a jak bogato!!

Nigeria miała być przykładem tego, że bogactwo kraju i jego gospodarki nie jest tożsame z dobrobytem obywateli.
Nie wiem o co Ci chodzi w wypadku Holandii czy Szwecji.

Jaahquubel pisze:
Ale do tego potrzebny jest rozbiór numer VI.

Ta, MCXXXVIII rozbiór Polski, tym razem Pan Wiesław sprzedał swój sklep monopolowy Panu Zenonowi.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Stridingshadow pisze:
'Chyba' nie, bo 'chyba' w UK typowy 'Bobby' chodzi tylko z pałką, a jak wzywają 'armed police', to ci ostatni strzelają w głowę.
Było o tym wiele kontrowersji na przestrzeni lat.
W praktyce jest tak, że jak szaleniec z bronią morduje ludzi, to bobby go z pałki nie zastrzeli, ale jak ktoś będzie się śpieszyć do metra podczas jakiejś obławy, to dostanie 3 kulki w tył głowy.
W Polsce nawet za okupacji tak nie było, wtedy niebiescy mieli broń cały czas

W Yorku policja jest uzbrojona nie wiem jak jest gdzie indziej, na dodatek działa sprawnie i nie przeszuka cie, jeśli nie wzbudzasz zagrożenia a scyzoryk mozesz nosić, dowodem czego jest słynny "knifing" w UK gdzie młodociani wycinaja sie na imprezach.
Stridingshadow pisze:
Sprawa się nagłośniła, i policja ma teraz ZNACZNIE szersze uprawnienia do korzystania z broni.

Ale bitej i przerażonej kobiecie nie pomoze dopóki ta nie zaskarży oprawcy.. Co w Polsce jest bardzo częste a nikt nie umie sobie poradzić z wystosowaniem odpowiednich przepisów prawnych dla policji w sytuacjach przemocy w rodzinie... W Anglii po pierwszym lisciu, jest zawijany.
Sam osobiscie piłem piwo w miejscu publicznym na oczach policji, która mnie ignorowała gdyz nie stwarzałem zagrozenia. W Polsce za takie cos dawno byłbym spisany, albo jeszcze gorzej dostałbym mandat, nasza kultura "psów" znacznie odbiega od angielskiej.
Stridingshadow pisze:
A dlaczego Anglicy mają się uczyć akurat polskiego?

A dlaczego Polacy musza uczyć się akurat angielskiego?
Stridingshadow pisze:
To jedno z tych zdań, w których nikt nie rozumie, o co Ci naprawdę chodzi

Ustrój, który blokuje sam siebie = W interesie to nie jego, kiedy sam on sobie służy.
Stridingshadow pisze:
No ja nie wiem, Polska od morza do morza i towarzysze pancerni to jedna i ta sama epoka.

Tutaj to ja nie wiem o co ci chodzi.
Stridingshadow pisze:
To powiedz mi jaki jest plus tego, że dana spółka należy do skarbu państwa?
Co my POLACY z tego mamy?

Nic dlatego, ze jest spólką.. A skarb państwa nie przewiduję wydatków odrębnie na same stocznie bo nie posiada takich srodków na ich utrzymanie..Tylko poprzez złe zarządzanie tylko i wyłącznie, spółke powinno sie rozwiązać, stocznie powinno się zmodernizować i oddać zbrojeniówce i częściowo Marynarce Wojennej..
Stridingshadow pisze:
Nie wiem o co Ci chodzi w wypadku Holandii czy Szwecji

W Szwecji obywatele nie narzekają na ustrój, w Holandii tym bardziej, a w Polsce prawie wszyscy..Skoro nie narzekają tak bardzo jak w Polsce, znaczy zyje im się dobrze..
Stridingshadow pisze:
Ta, MCXXXVIII rozbiór Polski, tym razem Pan Wiesław sprzedał swój sklep monopolowy Panu Zenonowi.

To jeszcze byłoby dobrze przynajmnie nie trafiłby w obce rece.

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010 19:14 przez Perry, łącznie zmieniany 3 razy

*

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 112  Następna