Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

@Paker111:
Właśnie o tym cały czas próbuję powiedzieć... choć moim zdaniem nie tyle trzeba się łączyć (acz niewykluczone), co poszerzać horyzonty zamiast trzymać klapki na oczach i brnąć dalej drogą, która nie ma przyszłości, przynajmniej jakoś jej nie widać.
Osoby, które są przeciwne zmianom patrzą na przeszłość lub to, że aktualnie wszystkim pasuje. No ale zauważać tego, że coraz nas tu mniej to już trudno... tworzyć sztukę dla sztuki tzn. np. poradniki do JA2 dla nowicjuszy nie ma sensu. Dlaczego? A widzicie tu takich nowicjuszy? Wystarczy popatrzeć na dział przywitaj się - kto pisze to daje znać, że miał już daawno temu z serią do czynienia i teraz do niej powrócił / odkrył nowe możliwości.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Właśnie o tym cały czas próbuję powiedzieć... choć moim zdaniem nie tyle trzeba się łączyć (acz niewykluczone), co poszerzać horyzonty zamiast trzymać klapki na oczach i brnąć dalej drogą, która nie ma przyszłości, przynajmniej jakoś jej nie widać.

Ja myślę, że większość użytkowników po prostu uważa, że to jeszcze nie czas na radykalne zmiany.

Z tym umieraniem to aż tak przesadzajmy. To, że przez ostatni miesiąc nie było newsów nie oznacza, że wszystko jest już przesądzone. A przypomnijmy, że Strategy First robi przeglądarkowe Jagged Alliance, a więc nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa. Ten czyn pokazuje, że zamierzają wyciągnąć z serii kasę, a to dobrze dla nas. Poza tym, w tym roku premiera JA2: Shady Job w polskiej wersji językowej, więc będzie w co pograć. A domyślam się, że mało kto zaliczył (w sensie, że ukończył) tą modyfikację ze względu na niezrozumiały język.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
To, że przez ostatni miesiąc nie było newsów nie oznacza, że wszystko jest już przesądzone.

Ale nie sądzisz, że to jakiś "znak", że nie jest zbyt ciekawie? Do tej pory nie było momentów, żeby przez ponad miesiąc nic się nie działo... Zresztą, jeżeli już coś się dzieje na scenie moderskiej, to chodzi w 90% wypadkach o projekty IS. Nie żebym miał coś przeciwko, ale chodzi mi raczej o to, że brak innych nowości z innych źródeł :)

Len pisze:
A przypomnijmy, że Strategy First robi przeglądarkowe Jagged Allianc

To jest pewna szansa, bo te gówniane przeglądarkowe śmieci taki jak ogame, plemiona, erepublik zdobywają naprawdę ogromną popularność. Kto wie, może to będzie w stanie uratować serię i sporo graczy sięgnie po pierwowzory? Tylko mam nadzieję, że to ZROBIĄ - żeby to nie wyglądało tak samo jak w wypadku JA3...

Len pisze:
Poza tym, w tym roku premiera JA2: Shady Job w polskiej wersji językowej, więc będzie w co pograć. A domyślam się, że mało kto zaliczył (w sensie, że ukończył) tą modyfikację ze względu na niezrozumiały język.

Zgadzam się, że dla wielu ludzi język był barierą i że modyfikacja jest naprawdę godna uwagi. Z drugiej strony ktoś tu już na forum napisał: "ile można grać w Jaggedy?", no ile razy można jeść odgrzewane kotlety? Ja chciałem w to zagrać, ale wątpię abym to zrobił. No bo co... włączę i znowu mam to samo? Kiedyś to nie było problemem, ale gdy człowiek ma już "na liście" wszystkie oficjalne + kilka modów, to naprawdę może być nudne :/

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Zgadzam się, że dla wielu ludzi język był barierą i że modyfikacja jest naprawdę godna uwagi. Z drugiej strony ktoś tu już na forum napisał: "ile można grać w Jaggedy?", no ile razy można jeść odgrzewane kotlety? Ja chciałem w to zagrać, ale wątpię abym to zrobił. No bo co... włączę i znowu mam to samo? Kiedyś to nie było problemem, ale gdy człowiek ma już "na liście" wszystkie oficjalne + kilka modów, to naprawdę może być nudne :/

Bo jak się gra zbyt często to tak jest :P Ja zawsze robią roczne przerwy, więc zawsze gdy zaczynam nowego jaggeda czuję tą samą podnietę :D Zresztą, z tego co mówisz wynika że w sumie serwis można zamknąć bo i tak wszyscy się nagrali :D

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Tak poczytałem parę pierwszych postów i doszedłem do wniosku, że nie nalezy zmieniać za wiele w serwisie po za podejściem. Umiera serwer? Nie ma zainteresowania grą? Odgrzany kotlet?
Więcej współpracy - a będzie to wtedy odgrzewany bigos. Im starszy tym lepszy. Co miało zostać powiedziane - zostało powiedziane. Wystarczy popatrzyc na jeden z moich tematów aby dopatrzyc sie nagonki zarówno pozytywnej jak i takiej , w której kazdy myslał że jest wszystko więdzący i z amatorami nie ma o czym gadać. Nikt z nas mistrzem sie nie rodzi. I nie nalezy zbytnio przesadzać z krytyka uzytkowników forum, tym bardziej gdy chca za wszelką cene reanimować stary jak swiat JA.
Ale dobre jest, że więcej nas łączy niż dzieli, (przynajmniej co niektórych). A łącza nas dwa słowa Jagged Alliance i temu tytułowi poswięcony jest ten serwis. I tak powinno pozostać. Żadnych jaggedów w lewym rogu a inne gry na wierzch, bo serwis straci ducha.
Niech będzie nawet 15 uzytkowników ale takich, którzy naprawde mają swira na punkcie jaggeda. Goście byli i będą. Jeżeli ma się wykruszać liczba zainteresowanych, droga naturalnej selekcji pozostaną tylko prawdziwi fani. I tak jest dobrze.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3