Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 23 lip 2018 10:06


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
micand1989
Post : 03 lut 2011 13:07
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1563
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


doman18 pisze:
Czy w JA2 v 1.12 i niższych jest sens żeby snajper posiadał zdolność skradania? Bo ja jak grałem to zazwyczaj pierwszy strzał zdradzał jego pozycję. Dodam tylko że strzelałem w nocy przy zmniejszonym zasięgu widoczności.


No jak strzelałeś z jakieś półcalowej armaty to tudno żeby cię nie usłyszeli. :jupi:
Zdolność SKRADANIE nie dotyczy oddawania strzałów. Tylko tyczy się to poruszania po cichu. Nie mogę wymienić żadnej broni z tego moda (bo nie grałem jeszcze w niego), ale popatrz w swoim szpeju czy masz jakiś karabin do którego można przymocować tłumik (w UC była taka M4 , której tylko używam), albo czy nie ma jakiś wyciszonych snajperek.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
hasan_talib
Post : 03 lut 2011 13:36
Offline
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Na JAC od: 25.08.2010


micand1989 pisze:
doman18 pisze:
Czy w JA2 v 1.12 i niższych jest sens żeby snajper posiadał zdolność skradania? Bo ja jak grałem to zazwyczaj pierwszy strzał zdradzał jego pozycję. Dodam tylko że strzelałem w nocy przy zmniejszonym zasięgu widoczności.


No jak strzelałeś z jakieś półcalowej armaty to tudno żeby cię nie usłyszeli. :jupi:
Zdolność SKRADANIE nie dotyczy oddawania strzałów. Tylko tyczy się to poruszania po cichu. Nie mogę wymienić żadnej broni z tego moda (bo nie grałem jeszcze w niego), ale popatrz w swoim szpeju czy masz jakiś karabin do którego można przymocować tłumik (w UC była taka M4 , której tylko używam), albo czy nie ma jakiś wyciszonych snajperek.



Moda? Pytanie było o wersje podstawowe.
W podstawowej wersji nie ma opcji dołączenia tłumika do czego innego niż pistolet/pistolet maszynowy. Jeśli nie strzelasz z jakiejś broni z tłumikiem to strzał ZAWSZE zdradzi Twoją pozycję. Nie ma innej opcji. A i nawet wtedy jest jeszcze błysk wystrzału, po którym czasem wróg ma na Ciebie przerwanie.
A co do skradania, jest tak jak napisał mój przedmówca: ta umiejętność dotyczy tylko cichego poruszania się, niczego więcej. BTW moim zdaniem niezbyt przydatna, najemnik z dużą zwinnością i tak skradają się świetnie.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


Ostatnio zmieniony 03 lut 2011 13:39 przez hasan_talib, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
micand1989
Post : 03 lut 2011 13:54
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1563
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


hasan_talib pisze:
micand1989 pisze:
doman18 pisze:
Czy w JA2 v 1.12 i niższych jest sens żeby snajper posiadał zdolność skradania? Bo ja jak grałem to zazwyczaj pierwszy strzał zdradzał jego pozycję. Dodam tylko że strzelałem w nocy przy zmniejszonym zasięgu widoczności.


No jak strzelałeś z jakieś półcalowej armaty to tudno żeby cię nie usłyszeli. :jupi:
Zdolność SKRADANIE nie dotyczy oddawania strzałów. Tylko tyczy się to poruszania po cichu. Nie mogę wymienić żadnej broni z tego moda (bo nie grałem jeszcze w niego), ale popatrz w swoim szpeju czy masz jakiś karabin do którego można przymocować tłumik (w UC była taka M4 , której tylko używam), albo czy nie ma jakiś wyciszonych snajperek.



Moda? Pytanie było o wersje podstawowe.
W podstawowej wersji nie ma opcji dołączenia tłumika do czego innego niż pistolet/pistolet maszynowy. Jeśli nie strzelasz z jakiejś broni z tłumikiem to strzał ZAWSZE zdradzi Twoją pozycję. Nie ma innej opcji. A i nawet wtedy jest jeszcze błysk wystrzału, po którym czasem wróg ma na Ciebie przerwanie.
A co do skradania, jest tak jak napisał mój przedmówca: ta umiejętność dotyczy tylko cichego poruszania się, niczego więcej. BTW moim zdaniem niezbyt przydatna, najemnik z dużą zwinnością i tak skradają się świetnie.


doman18 pytał o wersję JA2 v1.12 (czyli jakaś przeróbka, może mała ale jest) :|
w podstawowej nie można było, ale nie wiem czy we wspomnianej przez doman18 (dobrze by było jakby się wypowiedział Stridingshadow)

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
doman18
Post : 03 lut 2011 16:58
Offline
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 43
  • Na JAC od: 03.02.2011


Głównie mi chodziło o Reapera bo o ile w warunkach bojowych i w innych modach to się przydaje to w przypadku podstawki lepiej chyba żeby miał np. Operacje nocne. Myślę o ponownym przejściu gry i nie wiem czy nie zamienić tych umiejętności u niego i go nająć (jeszcze nim nie grałem)


*
 
hasan_talib
Post : 04 lut 2011 00:37
Offline
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Na JAC od: 25.08.2010


@micand

Wersja 1.12 to nie jest przeróbka. To jest podstawka. Tylko, że wersja GOLD. Nie ma w niej nic odmiennego, nareperowane są tylko błędy.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
micand1989
Post : 04 lut 2011 01:16
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1563
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


A to spoko. :-D sorry nie wiedziałem, mój błąd :>

no czyli jak podstawka....no to pozostaje ci "głośne strzelanie" :ok:

albo Thompson z przedłużką i tłumikiem

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 04 lut 2011 01:33 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
JollyBuszko
Post : 23 mar 2011 15:46
Offline
Kapral
Kapral
  • Posty: 70
  • Na JAC od: 21.03.2011
  • Skąd: Uciekinier z Wawy zamieszkały w Olsztynie . :)


Cytuję : " Czy w JA2 v 1.12 i niższych jest sens żeby snajper posiadał zdolność skradania? Bo ja jak grałem to zazwyczaj pierwszy strzał zdradzał jego pozycję. Dodam tylko że strzelałem w nocy przy zmniejszonym zasięgu widoczności. "

A z jakiej broni korzystałeś i czy broń była wytłumiona ? Broń wytłumiona czasem pomaga . Ogólnie to w przypadku zwykłego Ja 2 1.13 moja drużyna składała się z od dwóch do sześciu osób . Żałuję że JA 2 wypacza nieco zastosowanie snajperów . Nadają się oni tylko do wsparcia pozostałych członków drużyny . W armii Diedrany nie ma czegoś takiego jak dowódcy i wpływ morale na działanie jednostek . Moim zdaniem w Ja 2 powinni wprowadzić dowódców .


*
 
Stridingshadow
Post : 23 mar 2011 16:36
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Na JAC od: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


JollyBuszko pisze:
A z jakiej broni korzystałeś i czy broń była wytłumiona ?

Patrz cytowany post:

JollyBuszko pisze:
Czy w JA2 v 1.12 i niższych jest sens żeby snajper posiadał zdolność skradania?


Zasadniczo to do v1.13 (czyli JA2 v1.12 i niższe) nie było cichej broni snajperskiej (poza AS-WAŁ w UB).

_________________
Obrazek


*
  YIM
JollyBuszko
Post : 23 mar 2011 21:38
Offline
Kapral
Kapral
  • Posty: 70
  • Na JAC od: 21.03.2011
  • Skąd: Uciekinier z Wawy zamieszkały w Olsztynie . :)


Nie wie ktoś czy w realu do SWD istnieje wytłumiona ( Cold Loaded or subsonic ) ??


Dodano: 23 mar 2011 20:38

Swoją drogą zawsze można spróbować eliminować wrogów bronią białą lub wręcz .


*
 
Stridingshadow
Post : 23 mar 2011 21:45
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Na JAC od: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


JollyBuszko pisze:
Nie wie ktoś czy w realu do SWD istnieje wytłumiona ( Cold Loaded or subsonic ) ??

Przede wszystkim nie ma fabrycznych tłumików do SWD.
A po drugie, to można zrobić taką amunicję, ale nie będzie specjalnie celna (gwint lufy musi być dostosowany do prędkości pocisku, jeżeli ta spada trzykrotnie, to gwint niewiele pomaga).

JollyBuszko pisze:
Swoją drogą zawsze można spróbować eliminować wrogów bronią białą lub wręcz .

Bardzo to po snajpersku :P

_________________
Obrazek


*
  YIM
Jaahquubel
Post : 23 mar 2011 22:58
Offline
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Na JAC od: 29.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Stridingshadow pisze:
JollyBuszko napisał(a):Swoją drogą zawsze można spróbować eliminować wrogów bronią białą lub wręcz .Bardzo to po snajpersku

Blood+noże do rzucania - i robi się nieco snajpersko.
Można też pistolcem z usypiającymi strzałkami - chyba też chodzi cicho. :)


*
  WWW
micand1989
Post : 26 mar 2011 11:03
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1563
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Jaahquubel pisze:
Można też pistolcem z usypiającymi strzałkami - chyba też chodzi cicho. :)

tyle że nie zawsze pierwsza strzałka usypia. Mnie się często zdarzało że koleś dostał 3 strzałki i nadal stał...ba nawet do mnie strzelał...i trafiał we mnie. Ale sam sposób bardzo dobry - często przeze mnie wykorzystywany. W obecnych przejściach często ustawiam sobię jakąś dobrą snajperkę w JAPE i mam w niej "amunicję usypiającą".

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 26 mar 2011 11:04 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Stridingshadow
Post : 26 mar 2011 14:53
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Na JAC od: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


micand1989 pisze:
W obecnych przejściach często ustawiam sobię jakąś dobrą snajperkę w JAPE i mam w niej "amunicję usypiającą".

To prawie jak wybuchowe groty strzał Rambo :P

_________________
Obrazek


*
  YIM
micand1989
Post : 26 mar 2011 17:50
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1563
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Stridingshadow pisze:
To prawie jak wybuchowe groty strzał Rambo :P

Zapodałeś mi ciekawy pomysł: wrzucę sobie amunicję HEAP :jupi: Będzie im łby upierdzielać.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 23 lip 2018 10:06


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron