Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli mam być szery to dla mnie filmik jest zbyt chaotyczny aby coś można tu ocenić - niestety muszę ale porównam polską produkcję do niemieckiej czyli właśnie Crysisa. W tamtym przypadku już właściwie grywalne demo zaprezentowane na targach E3 2006 nie było chaotyczne a pokazywało.... hm... BARDZO DUŻO. Póki co dobrze że Polska nie jest w tyle ale zgadzam się z wieloma recenzentami - za najrealistyczniejszą grę która powstała do tej pory (choć nie było jeszcze premiery) uznaję... Crysisa.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Oglądałem teaser i na przykład ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=zAnIEnZR ... ed&search=

Muszę powiedzieć że wygląda dobrze. Nie sądzę żeby od gry wiało świerzością i nowościami. Wszystko już było (na to wygląda), ale i tak podoba mi się bardziej niż Infernal.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Lemur pisze:
Wszystko już było (na to wygląda), ale i tak podoba mi się bardziej niż Infernal.

No ale tych gier raczej nie da się porównać :) - TPP i FPP to nieco inne gatunki które bardzo się różnią tak klimatem jak i wykonaniem jako całością.

Co do braku nowości - zgadzam się choć takie filmy nie pokazują dobrze detali grafiki a tam może być już całkiem całkiem....

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

A bo ja wiem?. I to nawalanka i to nawalanka. Gothic 3 jest TPP, The Elder Scrolls IV: Oblivion to FPP. A obie gry to cRPG, prawda?:-). A to że się różnią?. Każda gra się różni:-).
Poza tym Max Payne 2 to też TPP, a swego czasu grało mi się wyśmienicie. Więc nie skreślając "third personów" twierdzę jedynie że Infernal ma dla mnie mało do zaoferowania.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Teraz bardzo trudno jest zaskoczyć graczy czymkolwiek. A ty Lemur jesteś jedną z bardzo niewielu osób, które nie wychwalają Infernala :) Możliwe, że to różnica gustów a może co innego, jedno jest pewne - nie wszystkim musi się podobać podobnie jak niektórym strategom nie podoba się JA2.

Ja się cieszę, że zdecydowana większość bardzo chwali tą grę, padają nawet słowa, że to najlepsza polska produkcja. Lecz jednak zagraniczne recenzje nie są już dla nas tak dobre co zresztą normalne jak chodzi o polską grę (jakaż ta gra wspaniała... to polskie jest?!... co za gów**!), a naprawdę wiele zarzutów stawianych grze nie ma potwierdzenia w rzeczywistości (szczególnie na niemieckuch serwisach).

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Taaa - w działaniu takich serwisów nie ma moim zdaniem nic dziwnego, gra ma jak na razie bardzo ładną grafę itp. a w u naszych zachodnich sąsiadów powstaje przecież Crysis, z drugiej strony jeżeli tak robią to muszą chyba uważać Warhounda za konkurencję dla tej gry a to chyba dobrze :D

Teraz dużo osób chwali ale na bank po premierze sporo będzie zawiedzionych - wymagania, miało być inne itp. powody do narzekania zawsze się znajdą ;) Mimo to z ocenami najlepiej czekać do premiery.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

@Len
Masz całkowitą rację. Oprócz wspomnianych przeze mnie hmm...zarzutów wobec Infernala...klimat tej gry mi nie pasi (mimo że gra go ma, jak najbardziej). Zastanowiłem się i możliwe że w moim wypadku rozchodzi się też o gusta :) .
Problem z ocenami polega na tym że my za bardo wychwalamy Infernala (nie mając za bardzo polskiej konkurencji). A zagraniczne portale, nasycone tego typu grami nie dostrzegają w nim pozytywów. Możliwe że grają tu też rolę jakieś stereotypy o Polakach.
@lukasamd
No nie wiem czy Warhound stanowi dla Crysisa jakąkolwiek konkurencję. To tak jakbyśmy wrzucili na rynek motoryzacyjny Poloneza 2,5 GTI przeciwko Mercedesowi 500 S ;) . Trochę przegiąłem z metaforą, ale wiadomo o co chodzi :) . Crytek to już marka, gracze kojarzą ją z jakością i Far Cry'em. A Warhound?. Było Chrome i Call of Juarez które odniosło sukces (mimo że spodziewano się jednak większego). Więc Warhound nawet obfitujący w świerzość i nowości może wygrać z Crysisem tylko na rynku graczy ze słabszym sprzętem. Tak to widzę:-(.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No chyba masz rację - Crytek nie był znany aż do premiery Far Cry kiedy to zdobył po prostu ogromną sławę za tą grę. "Obawiam" się że Crysis będzie takim kolejnym "wielkim krokiem" w dziedzinie realizmu komputerowego bo nie rozchodzi się tu tylko o grafę (DX10) ale i fizykę oraz systemy dźwięku przestrzennego (EAX), w kwestii technicznej rzeczywiście Warhound nie ma szans. Jeżeli nasi programiści się postarają i zminimalizują wymagania to jednak większość osób sięgnie DX9 to Warhoudn będzie popularniejszy.

A zresztą - obu kier JESZCZE NIE MA więc możemy sobie nawijać i nawijać - czas pokaże która będzie naprawdę dobra :]

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Chodziło mi głównie o niemieckie recenzje bo już inne angielskie, stare, znane i szanowane serwisy o grach piszą o wiele mądrzej. Nie marudzą tak na Infernala a jak już to robią to z uzasadnieniem. Coś się obawiam, że podobnie może być z Warhoundem.

A Crytek to znana firma - prawda. Ale przed premierą ich pierwszego projektu - Far Cry, nikt nie wiedział co to jest w ogóle. Za to Techland w obecnej chwili ma już uznanie na polskim rynku a na zachodnim też nieco znany jest głównie za sprawą Call Of Juarez, którego wydało przecież Ubisoft. Więc moim mimo słabszej grafiki w ich grze, ma jednak szanse na podobną popularność. Przeszkodą mogą okazać się tylko stereotypy o polakach.

Ale na najróżniejszych zagranicznych serwisach od dawna trąbią o Warhoundzie, a nie należy zapominać że powstaje jeszcze Chrome 2 z taką samą, albo i lepszą, grafiką. Nie pamiętam, która ale jedną z tych gier portal Gamershell uznał za najlepiej zapowiadającą się grę na PC w 2007! Tak to prawda, był w pierwszej 10!

Podsumowując. Crysis ma gorszą grafikę, która spowodowała, że jest tak popularny, ale ma też bardzo poważną wadę - wymagania sprzętowe, które na pewno nie będą tak duże w Warhoundzie.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dla tych co mysla, że Warhound będzie tylko grą jadącą na nieco starszej technologi udając tym samym Crysisa parę informacji:

Silnik graficzny - Chrome Engine 4 (lepszy niż ten z Call Of Juarez)
Obsługa: Pixel Shader 4.0 oraz DirectX 10
Plathorma: PC oraz Xbox 360

To takie tylko informacje o technologii z jakiej korzysta gra. Już Call Of Juarez wyglądało znakomicie, a wyobrażacie sobie Warhound? Nawet portal gry.wp.pl porównuje go do Crysisa! Zresztą sami przeczytajcie zapowiedź jaka pojawiła się na tym portalu.

Gry.wp.pl - Zapowiedź gry Warhound

Ponadto Warhound doczekał się pierwszej strony fanowskiej i to przed premierą i to z niemiec! Cóż, Call Of Juarez też przed premierą miał już sporo zagranicznych fanów i odpowiednie strony. Zapraszam - http://total-warhound.com/

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja z porównywaniem Crysisa poczekałbym MINIMALNIE do premier obu gier - Crytek przed premierą Far Cry był znany tylko z pokazu X-Isle, teraz też nie wiadomo co tak DOKŁADNIE autorzy zaserwują nam w grze...

Warhound już jest bardzo wychwalany itp. Grałem w Call of Juarez i wiem że ten silnik potrafi naprawdę sporo ale z ocenianiem to wolę poczekać aż zagram a to nie będzie za szybko skoro gra ma być pod DX10... druga sprawa - skoro gry mają ze sobą rywalizować lepsza będzie ta o mniejszych wymaganiach bo będzie mogła trafić do dużo większej grupy ludzi.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Wraz z Chrome 2 na portalu Gry-Online pojawiła się obszerna zapowiedź Warhound! Wygląda na to, że ta grafika którą widzimy na screenach to nic w porównaniu do tego co nas czeka :)

Warhound - Zapowiedź na Gry-Online

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Oł dżyszysz... kursze nie wiem grze sze podszały moje szemby.... szbieram na 8600 GT nie ma bata :D

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Fani i wszyscy zwolennicy Crysisa chowajcie się albo przynajmniej przygotujcie na mocny cios w plecy bo zadany przez firmę mało znaną poza swoim rodzimym krajem o którym też nie wiele słychać.

Chodzi oczywiście o Warhounda z Techlandu, zainteresował się nim niemiecki serwis, który dostrzegł w nim potencjał. Przeprowadzili pewne porównanie i trzeba przyznać, że bardzo ale to bardzo ciekawe oraz w pełni uzasadnione bo Warhound naprawdę poraża grafiką.

Crysis vs. Warhound

Oglądnąłem screeny i jestem pod ogromnym wrażeniem. Początkowo byłem zawiedziony, że Crysis tak bardzo jest lepszy od Warhounda ale gdy spotkałem trochę niżej i zauważyłem, że się pomyliłem i tam gdzie była lepsza grafika to był screen z Warhounda aż podskoczyłem! Oglądam screeny i w polskiej grze wszystko wygląda naprawdę lepiej! I to mimo, że screeny nie są najlepszej jakości! Zresztą co ja będę gadał, sami zobaczcie jakiego konkurenta ma Crysis, tylko nie zapomnijcie zawsze sprawdzać na dole, który screen z której gry bo są po różnych stronach:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Linki:
http://www.pcgames.de/?article_id=569960
http://www.pcgames.de/?article_id=571827
http://www.pcgames.de/?article_id=572183
http://www.pcgames.de/?article_id=572986
http://www.pcgames.de/?article_id=573771

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 2 razy

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

@Len
Jest dobrze, przynajmniej graficznie (a nawet bardzo dobrze). Pytanie jak bedzie wygladac caloksztalt w porownaniu do Crysisa. W kazdym razie nie mamy sie czego wstydzic:-).

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna