Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

p5zx pisze:
była ustawiona ilość przeciwników w sektorze ale z tego co pamiętam to coś około 100 było i to solidnie daje w kość ale to jest (jak dla mnie) esencja grania na insane.

Ale takie rzeczy to tylko raz przy obronie kopalni w Drassen (przy inwazji)?
I co...pewnie wchodzisz na zaplecze kościoła albo do kibla i wszystkich wchodzących z 2 kratek strzałem w głowe?
Jaki w tym sens? Nie nudzi Ci się?

To samo tyczy się ataków na "pełne" sektory. Jak Cię okrążą to kampisz się w jakimś zakamarku i czekasz jak wejdą przez drzwi i z metra headshot??

*

p5zx
Kapral
Kapral

Cytuj:
Ale takie rzeczy to tylko raz przy obronie kopalni w Drassen (przy inwazji)?

Głównie tak, jeszcze zdarza się na skrzyżowaniach (ale tutaj to już ok 60-70 przeciwników) i podczas obrony Cambrii.
Cytuj:
I co...pewnie wchodzisz na zaplecze kościoła albo do kibla i wszystkich wchodzących z 2 kratek strzałem w głowe?

Nie mam w pamięci całej mapy Drassen nie skończyłem tej gry tyle razy co inni użytkownicy a o patencie z zapleczem kościoła czy tez zapleczem kibla nie słyszałem (albo moje zaplecze taktyczne mocno kuleje skoro dla Ciebie to tak oczywiste)

Cytuj:
To samo tyczy się ataków na "pełne" sektory. Jak Cię okrążą to kampisz się w jakimś zakamarku i czekasz jak wejdą przez drzwi i z metra headshot??

Z tego co widzę to brak Ci troszkę wyobraźni do tej gry czekasz jak wejdą przez drzwi i z metra headshot tak to oczywiste najlepiej z zakrystii albo z kibla jak już ustaliliśmy :)

Teraz na poważnie :) Moja strategia opiera się na dobrym ustawieniu najemników do przyjęcia ataku,w przypadku Drassen najczęściej wrogowie atakują z jednej strony (od dołu) nawet jak mają okrążone miasto (sektor) z trzech stron tak więc przy którymś tam ataku ustawiam ich tak aby wykorzystać to iż są w tak dużej grupie najczęściej w dwóch,jedną z tych grup mam na widoku 4,5 snajperów na dachu na dole mapy (pewnie wiesz gdzie :) ) kilka osób stoi na skraju z granatami w gotowości do tego 2 moździerze tak aby trafiały w odpowiednie miejsce gdzie zbierają się wrogowie.Snajperzy zdejmują 20-30 wrogów po czym zmieniają pozycje bo z tej już nic nie widzą ale większość wrogów jest w jednym miejscu gdzie zostają zarzuceni granatami i ostrzelani z moździerzy,zazwyczaj parę dobrych rzutów bądź strzałów i eksplozja łańcuchowa zabija większość a reszta leży nieprzytomna i czeka żeby ich dobić. (Sorry ale się rozpisałem)

Przy ataku na pełne sektory jest już ciężej zależy od terenu i od pory dnia, ja atakuję w nocy z dwóch stron 2 składami po 6 najemników (czasem więcej) w takim ataku nic nie można przewidzieć czasem kończy się niepowodzeniem i trzeba zacząć od nowa ale jest satysfakcja jest duża po wyczyszczeniu 63 wrogów 12 osobową armią.
Reasumując duża ilość przeciwników (jak dla mnie) ma sens.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

p5zx pisze:
Z tego co widzę to brak Ci troszkę wyobraźni do tej gry czekasz jak wejdą przez drzwi i z metra headshot tak to oczywiste najlepiej z zakrystii albo z kibla

Nawiąże do tego poniżej...
p5zx pisze:
Moja strategia opiera się na dobrym ustawieniu najemników do przyjęcia ataku,w przypadku Drassen najczęściej wrogowie atakują z jednej strony (od dołu) nawet jak mają okrążone miasto (sektor) z trzech stron tak więc przy którymś tam ataku ustawiam ich tak aby wykorzystać to iż są w tak dużej grupie najczęściej w dwóch,jedną z tych grup mam na widoku 4,5 snajperów na dachu na dole mapy (pewnie wiesz gdzie :) ) kilka osób stoi na skraju z granatami w gotowości do tego 2 moździerze tak aby trafiały w odpowiednie miejsce gdzie zbierają się wrogowie.Snajperzy zdejmują 20-30 wrogów po czym zmieniają pozycje bo z tej już nic nie widzą ale większość wrogów jest w jednym miejscu gdzie zostają zarzuceni granatami i ostrzelani z moździerzy,zazwyczaj parę dobrych rzutów bądź strzałów i eksplozja łańcuchowa zabija większość a reszta leży nieprzytomna i czeka żeby ich dobić.

Kurna troszke żeś ubarwił...

Obrona Drassen...dzień 1-7 (może później)...4-5 snajperów...2 moździerze...kilku ludzi przy krańcach sektora...dobre snajperki...pociski moździerzowe...jeszcze pewnie na INSANE :?:
NO F__KING WAY :!: :!: :!: :wall:
Na kodach to każdy potrafi grać :one:
Dobra rada: spróbuj bez kodów :ok:

*

p5zx
Kapral
Kapral

micand1989 pisze:
p5zx pisze:
Z tego co widzę to brak Ci troszkę wyobraźni do tej gry czekasz jak wejdą przez drzwi i z metra headshot tak to oczywiste najlepiej z zakrystii albo z kibla

Nawiąże do tego poniżej...
p5zx pisze:
Moja strategia opiera się na dobrym ustawieniu najemników do przyjęcia ataku,w przypadku Drassen najczęściej wrogowie atakują z jednej strony (od dołu) nawet jak mają okrążone miasto (sektor) z trzech stron tak więc przy którymś tam ataku ustawiam ich tak aby wykorzystać to iż są w tak dużej grupie najczęściej w dwóch,jedną z tych grup mam na widoku 4,5 snajperów na dachu na dole mapy (pewnie wiesz gdzie :) ) kilka osób stoi na skraju z granatami w gotowości do tego 2 moździerze tak aby trafiały w odpowiednie miejsce gdzie zbierają się wrogowie.Snajperzy zdejmują 20-30 wrogów po czym zmieniają pozycje bo z tej już nic nie widzą ale większość wrogów jest w jednym miejscu gdzie zostają zarzuceni granatami i ostrzelani z moździerzy,zazwyczaj parę dobrych rzutów bądź strzałów i eksplozja łańcuchowa zabija większość a reszta leży nieprzytomna i czeka żeby ich dobić.

Kurna troszke żeś ubarwił...

Obrona Drassen...dzień 1-7 (może później)...4-5 snajperów...2 moździerze...kilku ludzi przy krańcach sektora...dobre snajperki...pociski moździerzowe...jeszcze pewnie na INSANE :?:

:one: Aż nie wiem co napisać widząc że jesteś pewien iż gram na kodach bądź też czaję się w kiblu na headshoty z 2 kratek :crazy: Chyba twoja niewiara wynika z tego że nie walnąłem 1000 postów w 2 lata na forum i ogólnie mam dziwny nick, czy Ty myślisz ze nikt nie przeszedł 1.13 bez kodów,kibli czy też innych dziwnych sposobów :?:

Postaram się teraz wytłumaczyć Ci dlaczego jesteś w błędzie :!:

Jak już pisałem z 1.13 miałem styczność tylko raz (AIMNAS) naczytałem się na forum dużo o obronie Drassen że jest ciężko i lepiej się przygotować,teraz nie chce mi się szukać ale ktoś pisał że on zaczyna od podbicia Chitzeny , szkoli samoobronę w mieście i tą mobilną odpiera pierwsze ataki,zostawia jakiś 2-3 najemników a resztą rusza na Drassen.
I właśnie z tego planu skorzystałem, po zajęciu Chitzeny zostawiłem tam Ire, Buns ,(i chyba Barrego).
Po podbiciu Chitzeny (full drop) już jakieś uzbrojenie było a skład wyglądał tak 4 snajperów IMP ,1 IMP od broni ciężkiej , 1 IMP Dowódca , Razor, Steroid i chyba Grizzly (mogłem coś pomylić grałem rok temu) .
Miałem coś około 20-25dnia jak atakowałem na Drassen,samo przejęcia miasta nie było trudne z tego co pamiętam.
Samoobrony nie wyszkoliłem za wiele coś ok 20 zielonych najemnicy rozstawieni trzeba było w końcu zobaczyć co znaczy INSANE , po części już opisałem jak bronie Drassen już wcześniej , masz rację że takie uzbrojenie jak opisałem było by dziwne 5-7dnia ale był już dzień ok 25 miałem podbite 2 miasta.
Po odparciu pierwszego ataku wynająłem 2,3 najemników 1 poszedł wzmocnić Chitzene(choć po zdobyciu Drassen ataki na Chitzene ucichły) a 2 poszło do Drassen aby uzupełnić luki w obronie.
To by było na tyle nie wiem co w tym takiego że nie chcesz uwierzyć no ale cóż poradzę.

Na koniec tylko napisze że nigdy nie używałem żadnych kodów nawet z ciekawości (nawet takich ściem jak ktoś pisał że można zamieniać przedmiot trzymany w ręku na inny)

Nie mierz innych swoja miara

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

INSANE - poziom trudności (ostatni)

Pisałeś o 2 moździerzach?? Ciekaw jestem gdzie znalazłeś...bo na pewno nie w Drassen ani Chitizenie....(Ja pierwsze znajdowałem w Grumm, Orcie i pod Meduną)

Co do IMP...zmieniałeś ustawienia startowe (przy tworzeniu IMPa)??

Snajperki też pewnie znalezione gdzie indziej?? Bo w Chitizenie to jeszcze nie ma takiego sprzętu na takim progresie gry. W Drassen też same pistolety, SMG i strzelby.

*

p5zx
Kapral
Kapral

Cytuj:
Pisałeś o 2 moździerzach?? Ciekaw jestem gdzie znalazłeś...bo na pewno nie w Drassen ani Chitizenie....(Ja pierwsze znajdowałem w Grumm, Orcie i pod Meduną)

Tak pisałem o 2 moździerzach gdyż tak jest moja taktyka docelowa tzn już w późniejszej fazie gry i tak odebrałem kilkanaście(dziesiąt) ataków, nie jestem w stanie Ci teraz dokładnie powiedzieć czy miałem 1 moździerz ,2 czy też możesz mieć racje i podczas pierwszych obron nie miałem żadnego (coś mi chodzi po głowie że zamówiłem małe co nieco z Bobby raya , nie miałem ustawione na maxa od razu ale tą opcje niżej i tego 25dnia już można coś było ciekawego zamówić ale nie jestem pewny czy na 2 fale wojska zdążyło dojść )
Tak czy inaczej moździerze nie są tu kluczowym elementem decydującym o porażce czy też wygranej bez nich też da się wygrać miotając na dużą odległość granatami (Steroid,Grizzly) w duże skupiska wrogów często stoją tak blisko że jedno dobre bum zmienia się w bum bum bum....... trzeba uważać żeby takie łańcuchowe wybuchy nie raniły cywili a często się to zdarza.

Cytuj:
Co do IMP...zmieniałeś ustawienia startowe (przy tworzeniu IMPa)??

W INI zmieniłem z tego co pamiętam ilość kasy z kopalń ale naprawdę niewiele :okulary2: , dodałem demolition Steroidowi ,jakieś skile Razorowi a co do tworzenia IMPa to chodzi Ci o np o zwiększenie ogólnej ilości przyznawanych punktów ? Jeśli tak to znowu muszę Cie rozczarować :P

Cytuj:
Snajperki też pewnie znalezione gdzie indziej?? Bo w Chitizenie to jeszcze nie ma takiego sprzętu na takim progresie gry. W Drassen też same pistolety, SMG i strzelby.

Zapewniam Cię ze snajperki (oczywiście nie te najlepsze) można zdobyć do 25 dnia podbijając najpierw Chitzene i Drassen a po drodze staczając jeszcze kilka dobrych walk na drogach.

Sorry że drugi raz ale ciekaw jestem odpowiedzi a nie chce mi się pisać dubla:

Chyba twoja niewiara wynika z tego że nie walnąłem 1000 postów w 2 lata na forum i ogólnie mam dziwny nick, czy Ty myślisz ze nikt nie przeszedł 1.13 bez kodów,kibli czy też innych dziwnych sposobów :?:

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Szczerze powiedziawszy w 1.13 na INSANE zdarzało mi się grać prawie w ogóle nie zdobywając miast, a jedynie walcząc po drogach i z patrolami (taka partyzantka ;)), oraz oczywiście odwiedzając San Monę.
Dlatego przyznam że można mieć moździerze i nawet lepszejsze snajperki nie mając podbitego żadnego miasta (miałem chwilowo Drassen ale odpuściłem po otrzymaniu dostaw od Bobby Raysa).

Inna rzecz że przy takim rozwiązaniu trzeba uważać jakiej się używa amunicji - idzie jej mnóstwo, a musimy liczyć na to co wyrzucą wrogowie, więc bronie typu Walter WA2000 (zwłaszcza kilka sztuk w drużynie) raczej odpadają lub są na specjalne okazje (chyba że obkupimy się na max mając jeszcze lotnisko ew. mamy wściekłego farta i Tony ma na zbyciu większe ilości). Już nawet amunicji do G11 jest więcej (może ze względu na większe magazynki ;)). A pocisków do moździerza na dalszym etapie jest tyle że trzeba sobie robić składy żeby wszystkiego nie targać ze sobą.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

p5zx pisze:
Sorry że drugi raz ale ciekaw jestem odpowiedzi a nie chce mi się pisać dubla:

Chyba twoja niewiara wynika z tego że nie walnąłem 1000 postów w 2 lata na forum i ogólnie mam dziwny nick, czy Ty myślisz ze nikt nie przeszedł 1.13 bez kodów,kibli czy też innych dziwnych sposobów :?:

Dziwny nick?? Nie mam nic do tego. Zobacz co ja napisałem o swoim i pewnie wyjaśnienie mojego też będzie Ci latać koło d...(ale to do własnej wiedzy)
http://forum.jagged-alliance.pl/hydepar ... t1979.html

2 lata na forum ani 1000 (951) postów nie ma tu nic do problemu.

Przeszedłem 1.13 wiele razy, na różnych modyfikacjach, sam zabrałem się za modyfikowanie i tworzenie różnego rodzaju dodatków.

O kiblach i innych dziwnych sposobach obrony sektorów przeczytałem na tym forum dawno temu i niektórych często używam bo się sprawdzają.

A stwierdzenie o braku wyobraźni było nie na miejscu :evil:

A teraz do meritum...
p5zx pisze:
Nie mam w pamięci całej mapy Drassen nie skończyłem tej gry tyle razy co inni użytkownicy a o patencie z zapleczem kościoła czy tez zapleczem kibla nie słyszałem

p5zx pisze:
Moja strategia opiera się na dobrym ustawieniu najemników do przyjęcia ataku,w przypadku Drassen najczęściej wrogowie atakują z jednej strony (od dołu) nawet jak mają okrążone miasto (sektor) z trzech stron tak więc przy którymś tam ataku ustawiam ich tak aby wykorzystać to iż są w tak dużej grupie najczęściej w dwóch,jedną z tych grup mam na widoku 4,5 snajperów na dachu na dole mapy (pewnie wiesz gdzie :) ) kilka osób stoi na skraju z granatami w gotowości do tego 2 moździerze tak aby trafiały w odpowiednie miejsce gdzie zbierają się wrogowie.Snajperzy zdejmują 20-30 wrogów po czym zmieniają pozycje bo z tej już nic nie widzą ale większość wrogów jest w jednym miejscu gdzie zostają zarzuceni granatami i ostrzelani z moździerzy

I właśnie o to mi chodzi że poruszyłeś temat obrony kopalni w Drassen. Opisałeś dokładnie (a w sumie to niedokładnie) jak to robisz. Najpierw napisałeś na wyrost, a potem zacząłeś powoli się z tego wycofywać...(wspominanie o Chitizenie, potem o "taktyce docelowej", zszedłeś z 1-go moździerza [a jak to napisałeś "i podczas pierwszych obron nie miałem żadnego"]). Po co?? Temat jest do ustawienia początkowych ustawień a nie do chwalenia się "taktyką docelową".

Odkreślamy grubą linią całą tą niepotrzebną dyskusję i wracamy to właściwego tematu. Moje niepotrzebne posty pozostawiam do decyzji moderatora.

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Tu się wtrącę tylko na momencik.

Cytuj:
a o patencie z zapleczem kościoła czy tez zapleczem kibla nie słyszałem

W 2008 męczyłem w ten sposób Wilda, co prawda cytować siebie samego nie wypada, więc tylko podlinkuje te wypociny:

http://jaggedalliance.pl/forum/topics14/2376.htm

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Mam wrażenie, że ktoś tu bierze wszystko do siebie bardzo osobiście.

*

p5zx
Kapral
Kapral

Stridingshadow pisze:
Mam wrażenie, że ktoś tu bierze wszystko do siebie bardzo osobiście.

Przyczynił si do tego 1 post który zaczął offtop

Cytuj:

i jeszcze jeden
Cytuj:

No sorry ale na takie oszczerstwa musiałem odpisać,dodam że kolega doszedł do takich wniosków zanim napisałem jak gram.

Cytuj:
I właśnie o to mi chodzi że poruszyłeś temat obrony kopalni w Drassen

Tak opisałem Drassen ale rozmowa była o ogólnej ilości przeciwników w danym sektorze drassen podałem jako przykład gdyż tam najczęściej walczymy.

Cytuj:
Opisałeś dokładnie (a w sumie to niedokładnie) jak to robisz. Najpierw napisałeś na wyrost, a potem zacząłeś powoli się z tego wycofywać...(wspominanie o Chitizenie, potem o "taktyce docelowej", zszedłeś z 1-go moździerza [a jak to napisałeś "i podczas pierwszych obron nie miałem żadnego"])

Napisałem na tyle dokładnie na ile pamiętałem z rozgrywki z przed roku.
Z niczego się nie wycofywałem (jedynie sobie przypomniałem parę szczegółów) to Ty myślałeś ze ja 7dnia atakuje na Drassen ja nic takiego nie pisałem.
Z kolei jak już cytujesz to cytuj pełne wypowiedzi
Cytuj:
czy też możesz mieć racje i podczas pierwszych obron nie miałem żadnego
tego jednoznacznie nie stwierdziłem gdyż nie pamiętam a to nie znaczy że się wycofuję ze zdania.

Cytuj:
Po co?? Temat jest do ustawienia początkowych ustawień a nie do chwalenia się "taktyką docelową".

No chyba nie będziemy robić tematu Oszukujesz w Jagged Alliance czy też nie zostało mi zarzucone oszustwo więc starałem się jakoś Ci pokazać że jesteś w błędzie i naprawdę pisanie o chwaleniu się taktyką mogłeś sobie darować gdyż wiesz po co to pisałem.

Cytuj:
Odkreślamy grubą linią całą tą niepotrzebną dyskusję
NIEPOTRZEBNIE to Ty zarzucasz ludziom kłamstwo a to ze oni się bronią jest chyba normalne.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

p5zx pisze:

Tak naprawdę to nie o Ciebie mi chodziło.

*

p5zx
Kapral
Kapral

Stridingshadow pisze:
p5zx pisze:

Tak naprawdę to nie o Ciebie mi chodziło.

Uderz w stół..... :)

*

Spartan117
Szeregowy

Witam...
Tak sobie czytam wasze posty i jestem ciekaw jak i czy da się ustawić poziom rozgrywki i jak to możliwe że wrogowie atakują wasze lokalizacje tak licznymi oddziałami... Podczas mojej rozgrywki (gram 2 dni) największy oddział który zaatakował moje sektory liczył 12 wrogów...

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Spartan117 pisze:
jak i czy da się ustawić poziom rozgrywki i jak to możliwe że wrogowie atakują wasze lokalizacje tak licznymi oddziałami... Podczas mojej rozgrywki (gram 2 dni) największy oddział który zaatakował moje sektory liczył 12 wrogów...

A jaki poziom trudności?

Trzeba zmienić w INI edytorze maxymalną liczbę wrogów w sektorze.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna