Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jaahquubel pisze:
Po co w paczce z modem są mapy?

Mam mały problem z opcją drop all items. Na chwile obecną działa ona w 100% na nowo wytworzonych żołnierzy w grze. Natomiast nie do końca działa ona jeszcze na żołnierzy, którzy byli ręcznie dodani poprzez edytor map. Poprawione w edytorze mapy naprawiają w 100% ten problem. Mapy są całkowicie domyślne nic w nich nie zmieniałem.

Jaahquubel pisze:
Czy wgranie tego moda powoduje zmianę języka jakiegokolwiek elementu gry na angielski?

Tak to jest angielska wersja. Polska wersja będzie w przyszłości bo jak zwykle są problemy z naszymi polskimi znakami diakrytycznymi. To wina twórców gry, którzy wdrożyli w kod: Windows Code Page 1252 Western Standard Character Set, który jak na złość zawiera wszystkie znaki oprócz naszych polskich. Jeśli ktoś instaluje modyfikacje na polską wersję JA2 UB to jedyne co się zmieni to zamiast polskich liter będą duże litery A.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Starchris pisze:
Tak to jest angielska wersja. Polska wersja będzie w przyszłości bo jak zwykle są problemy z naszymi polskimi znakami diakrytycznymi. To wina twórców gry, którzy wdrożyli w kod: Windows Code Page 1252 Western Standard Character Set, który jak na złość zawiera wszystkie znaki oprócz naszych polskich. Jeśli ktoś instaluje modyfikacje na polską wersję JA2 UB to jedyne co się zmieni to zamiast polskich liter będą duże litery A.

Lepsze "A" niż "%" - tak uważam.

Ostatnio zmieniony 05 lis 2011 23:19 przez SaviolaMaster, łącznie zmieniany 1 raz

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Jaahquubel pisze:
Shady Job odpala się osobnym plikiem .exe, więc chyba nie.

Chodzilo mi o UB HD, a nie o Shady Job, skoro UB sie da to i CE da rade...

Ostatnio zmieniony 06 lis 2011 01:17 przez Perry, łącznie zmieniany 2 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Szkoda że ten mod opiera się po prostu o zwiększenie max. rozdzielczości, ale nadal wyświetlanie tego samego. Szczerze nie wyobrażam sobie gry w rozdzielczości większej niż w Wildfire - widać cały sektor, ale nie widać żadnych detali, trzeba wytężać wzrok co po prostu męczy (pierwsze wrażenie w Wildfire również takie było). Już przy full HD jest to dla mnie nie-do-ogarnięcia.
Przydałby się mod, który podnosiłby rozdziałkę ale i skalował grafikę aby nadal obszar wypełniał taki sam obszar. Niestety znając życie wymagałoby to zrobienia ich zupełnie na nowo, do tego w tylu kopiach, ile mamy rozdzielczości.

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cześć

Jak zrobiłeś że masz większą ilość najemników w jednym oddziale? Widać to w ostatnim zdjęciu. To jest w kodzie źródłowym?

pozdro

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Widać to w ostatnim zdjęciu.

To będzie przedmiotem kolejnej aktualizacji.

Assur-ad-mu pisze:
Jak zrobiłeś że masz większą ilość najemników w jednym oddziale? ... To jest w kodzie źródłowym?

Tak to jest tylko w kodzie źródłowym. Oj długo by opowiadać co należy zrobić aby wykonać powiększony oddział najemników. Zróbmy tak, poniżej masz link do plików z kodu źródłowego w dwóch rodzajach. Przed zmianą i po zmianie. Użyj programu WinMerge do ich porównania. Na pewno sobie poradzisz bo zmian nie ma wiele.

http://winmerge.org/?lang=pl - Program WinMerge

http://www.mediafire.com/?7tg65l6a69fy7sp - Pliki porównawcze

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Tak to jest tylko w kodzie źródłowym

Rozumiem, że mówisz o JA2,5 UB. Dało radę żebyś mi przesłał plik exe z powiększonym już składem??? Pytam, bo znasz moje szczęście do kodów źródłowych... :wall:

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Starchris pisze:
...Oj długo by opowiadać co należy zrobić aby wykonać powiększony oddział najemników. Zróbmy tak, poniżej masz link do plików z kodu źródłowego w dwóch rodzajach. Przed zmianą i po zmianie. Użyj programu WinMerge do ich porównania. Na pewno sobie poradzisz bo zmian nie ma wiele.

Różnice znalazłem, domyślam się że te pliki trzeba przenieść do kodu źródłowego przed skompilowaniem. A czym mogę to skompilować? Niestety programowanie nie jest moją mocną stroną.

Z tego co zauważyłem to zmienione jest z 6 na 8 członków oddziału. Mam rację?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
domyślam się że te pliki trzeba przenieść do kodu źródłowego przed skompilowaniem

Dokładnie tak.

Assur-ad-mu pisze:
A czym mogę to skompilować?

Zajrzyj do mojego poradnika

https://jagged-alliance.pl/artykul379/po ... rodlowy/#5

W części drugiej jest napisane dokładnie jakie programy do jakich kodów źródłowych są wymagane.

Assur-ad-mu pisze:
Z tego co zauważyłem to zmienione jest z 6 na 8 członków oddziału. Mam rację?

Tak, masz rację.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2