Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Ivo
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Z trudem wyszkolona samoobrona w czterech sektorach, przychodzą żołdacy w liczbie 22 samoobrony 60 i po chwili jest wynik 17 do 0 dla żołdaków. Trzy razy próbowane po seivach i jest tak za każdym razem.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ivo pisze:
Z trudem wyszkolona samoobrona

Zieloni? Niebiescy?
Jaki poziom trudności?
Jaki stopień wyszkolenia atakujących (żółty, czerwony, czarny) ?

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Nie lubię liczyć na samoobronę... jak dla mnie jest tylko wsparciem dla najemników no i potencjalnym mięsem armatnim pryzmującym na klatę strzały które inaczej szły by w najemników.

Poza tym zielona milicja, nawet w 100 typa, nie poradzi sobie z 20 sztukami elit - mają za kiepską broń i zbytnio pudłują. Jak ma się ma najemnika to można dać rozkaz chowania się i nie wychylania podczas ataku - wtedy mooooże jakieś szanse są ale też niewielkie, ale inaczej to zieloni lezą pod lufy jak muchy do gó...a i wojsko robi im niezłą krwawą rzeźnię...

Z drugiej strony jak niebiescy milicjanci (regularni) powalczą trochę i zabiją kilku typa to robią się weteranami - wciąż nieco słabszymi od czarnych elit wojskowych ale jakoś dają sobie radę - tyle że wyszkolenie większej ich ilości kosztuje strasznie dużo czasu i kasy, oraz wielu walk...
Ale nikt nie mówił że będzie łatwo :P

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

To jest normalne przy rozgrywkach na insane ale i chyba już na expercie. Ja sobie to tak tłumacze ich wyszkolenie: zieloni- nie ma gorszego; niebieski lepszy od niewyszkolonego wroga lecz gorszy od wyszkolonego; ciemny niebieski(elita) lepsza od wyszkolonego ale gorsza od wrogiej elity. Taka jest prawda. Co innego się dzieje jak masz "Mobile militia" Wtedy wszystko jest odwrotnie. Twoi są lepsi.

Inne sprawa gdy zmieniłem uzbrojenie przeciwnikowi. To zadziałało także na milicje. W tedy to byłą walka. Zupełnie inaczej sobie radziła.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Szkoda że z wrogami nie wędrują również czołgi (nie muszą jeździć po sektorach, ważne, aby się pojawiały w sektorach). Wtedy byłaby ładna sieka :D
Miałem okazję oglądać walkę samoobrony w Back 2 Business oraz w Legion 1 - ja wkroczyłem do walki dopiero jak czołg skosił serią ostatniego z nich... pokonanie całej piechoty do był pikuś, metalowych potworów nie byli w stanie niczym ugryźć.

*
Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Assur gram na insane mod 1.13 juz trzecia rozgrywke. Na poprzedniej wersji ukonczona gra, na najnowszej oblezona meduna i zaczalem nowa gre z troche innymi ustawieniami 6 impow. Zielona milicja jest do dupy (40 zielonej vs 37 wrogow w centralnym samie = 34 wrogow przezywa), ale niebieska juz sobie radzi nie mowiac o weteranach (tez je szkole - nie pamietam czy to sie ustawia w ini czy jest standardowo). Natomiast mobilna nie ma sobie rownych. W najnowszym 1.13 kosztuje codziennie kase ale potrafi wygrac 20vs20 bez strat.
Pozdrawiam

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Czemu samoobrona strzela do czołgów z karabinów?

Miałem taką akcje, że wchodząc do "ogródka O3" w Medunie zaprosiłem do walki samoobronę z sąsiednich sektorów. Samoobrona strzelała z karabinów do czołgów. Wystawiali się na strzał. Czołg robił niezłą siekankę z nich. Żadnych LAWów ani granatów. 46 Vs 14...a na koniec 6 Vs 2 (najemnicy moi vs 2 czołgi).

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Nigdy nie zdobywam sektorow z samoobrona wiec nie wiem. Dales rozkaz ataku to zachowali sie jak polska kawaleria atakujaca niemieckie czolgi we wrzesniu ;)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Samoobrona poszła na czołgi, a ja musiałem się męczyć sam w korytarzach z ludzmi. 40 elit padło w 10 tur. :( Nawet kilka razy nożami cieli czołgi, albo rzucanymi nożami w czołgi walili.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Hehe dobre :) Mozliwe, ze zwyczajnie zaden nie mial mozdzieza lub rpg. Takie wyposazenie nawet u elity wrogow raczej sporadycznie sie zdaza, a ze dostali rozkaz ataku to atakowali...
Pozdrawiam

Dodano: 21 lip 2011 00:44

Ostatnio zmieniony 21 lip 2011 00:44 przez Gryf, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Hehe dobre :) Mozliwe, ze zwyczajnie zaden nie mial mozdzieza lub rpg. Takie wyposazenie nawet u elity wrogow raczej sporadycznie sie zdaza, a ze dostali rozkaz ataku to atakowali...
Pozdrawiam

Nawet nie zdążyłem wydać rozkazu...poszli jak przecinaki.

No w JA2 czystej to już mieli nawet karabiny rakietowe, Minimi, H&K 21, moździeże i LAWy.
A tutaj mają karabiny snajperskie z których nic nie mogą trafić bo są za blisko.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie