Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Killer Kira
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

W sumie witam, bo to mój pierwszy post.
Mam taki nie do końca problem, ale sytuacja jest drażniąca. Mianowicie moja IMP nie do końca wykonuje moje polecenia - przerywa marsz kiedy jej się podoba, zatrzymuje się, obraca w różne strony, zmienia pozycje na leżącą w dowolnym czasie. Nie działo się tak wcześniej. Reszta najemników zachowuje się normalnie. Chociaż jeśli sobie dobrze przypominam, to swego czasu Conrad (ten cały z Almy) też odwalał zwody typu... "Przejdę się tam cichaczem, a Ty po drugiej stronie monitora nie musisz nic o tym wiedzieć" i dostawał kulkę... ale to było dawno temu w innej modyfikacji.
No nie wiem...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Grasz w Wildfire czy w jakiegoś moda? Takie coś może mieć miejsce w Demise of a Man.

*
Killer Kira
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Właśnie tym razem w Wildfire.
To kłopotliwe... każesz iść, a tu się persona zatrzymuje co dwa kroki...
Każesz patrzeć w tą stronę, to się odwróci plecami...

P.S. Jeszcze mam takie dwie dziwne sytuacje. Mianowicie... idę odnieść kielich do ruin - sektor z dawien dawna oczyszczony z wrogów, samoobrona jest, wszystko ślicznie, ładnie. Nagle pojawiają się cywile wyglądający jak elita i zaczyna się rzeźka. Wygląda to tak, że idę postacią, na lajcie środkiem mapy, a czarny posyła mi kulkę zza rogu. Inny zaś początkowo myka jako cywil, po chwili się czerwieni, wyciąga giwerkę i dajesz... no i jedna kobietka, schowana w domku (cywil) miga jako wróg, aż szkoda skracać żywot, ale cóż innego zrobić, jak nie ja, to samoobrona...
... No i reputacja we wszystkich miastach spadła mi do zera, tak ni z galaktyki... całkowita redukcja przychodów z kopalni... hmm...

Ostatnio zmieniony 03 sty 2011 01:26 przez Killer Kira, łącznie zmieniany 1 raz

*

matrioszka
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Killer Kira pisze:
P.S. Jeszcze mam takie dwie dziwne sytuacje. Mianowicie... idę odnieść kielich do ruin - sektor z dawien dawna oczyszczony z wrogów, samoobrona jest, wszystko ślicznie, ładnie. Nagle pojawiają się cywile wyglądający jak elita i zaczyna się rzeźka. Wygląda to tak, że idę postacią, na lajcie środkiem mapy, a czarny posyła mi kulkę zza rogu. Inny zaś początkowo myka jako cywil, po chwili się czerwieni, wyciąga giwerkę i dajesz... no i jedna kobietka, schowana w domku (cywil) miga jako wróg, aż szkoda skracać żywot, ale cóż innego zrobić, jak nie ja, to samoobrona.

a nie miałeś niskiej lojalności? część ludzi może być przeciwko Tobie i wtedy organizują powstanie :P miałam tak w Drassen, samoobrona ich wybiła.

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Ciekawe mnie się coś takiego nigdy nie zdarzyło.

*

Killer Kira
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Gdyby nie to, że już się biorę za Medunę, to byłaby słaba sytuacja... o powstaniu też mi przyszło na myśl, ale właściwie lojalność wszędzie była na dość wysokim poziomie... po tej akcji powstańczej w Chitzenie spadła do 20% (trudno się dziwić), po dostarczeniu kielicha wzrosła do czterdziestu paru, prawie 50... kilka dni później totalna redukcja wszystkich miast (nawet Omerta ze 100 spadła do 40%). Patrzę na mapę przy kompresji czasu, a tu mig i "zeroprocentówki". Nawet zaczęłam się zastanawiać, co mogłam zrobić źle...

Co do IMP, dalej wariuje - brat przeglądając staty stwierdził, że IMP zaczęła się dziwnie zachowywać po osiągnięciu 8pkt doświadczenia (bo przecież sama wie lepiej - ah ta sztuczna inteligencja), ale to chyba nie ma żadnego związku, inni najemnicy tak nie robią... nie wiem co to za zaślepka jej zaskoczyła...

*

matrioszka
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Killer Kira pisze:
o powstaniu też mi przyszło na myśl, ale właściwie lojalność wszędzie była na dość wysokim poziomie... po tej akcji powstańczej w Chitzenie spadła do 20%

u mnie wzrosła - wprawdzie tylko z 36 do 37, ale cóż :D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Killer Kira pisze:
Mam taki nie do końca problem, ale sytuacja jest drażniąca. Mianowicie moja IMP nie do końca wykonuje moje polecenia - przerywa marsz kiedy jej się podoba, zatrzymuje się, obraca w różne strony, zmienia pozycje na leżącą w dowolnym czasie. Nie działo się tak wcześniej. Reszta najemników zachowuje się normalnie. Chociaż jeśli sobie dobrze przypominam, to swego czasu Conrad (ten cały z Almy) też odwalał zwody typu... "Przejdę się tam cichaczem, a Ty po drugiej stronie monitora nie musisz nic o tym wiedzieć" i dostawał kulkę... ale to było dawno temu w innej modyfikacji.

A nie jest czasem zbyt głupia? Pamiętam, że w jaggedach najemnicy z niską inteligencją mieli tendencje do zapominania rozkazów.

Killer Kira pisze:
P.S. Jeszcze mam takie dwie dziwne sytuacje. Mianowicie... idę odnieść kielich do ruin - sektor z dawien dawna oczyszczony z wrogów, samoobrona jest, wszystko ślicznie, ładnie. Nagle pojawiają się cywile wyglądający jak elita i zaczyna się rzeźka. Wygląda to tak, że idę postacią, na lajcie środkiem mapy, a czarny posyła mi kulkę zza rogu. Inny zaś początkowo myka jako cywil, po chwili się czerwieni, wyciąga giwerkę i dajesz... no i jedna kobietka, schowana w domku (cywil) miga jako wróg, aż szkoda skracać żywot, ale cóż innego zrobić, jak nie ja, to samoobrona...
... No i reputacja we wszystkich miastach spadła mi do zera, tak ni z galaktyki... całkowita redukcja przychodów z kopalni... hmm...

Więc najlepiej olej to. Nic nie poradzisz. Spróbuj wrócić za jakiś czas i zobaczyć jak wtedy rozwinie się sytuacja.

*
Killer Kira
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Nie no... nie jest głupia! :okulary2:
Sęk w tym, że zachowywała się normalnie i tak nagle coś się rozregulowało. No i przypominam sobie, że tak też działo się z Conradem. To nie było takie "zapominanie rozkazów" tylko bardziej "wykonywanie ich po swojemu" - obracanie się, zmiana pozycji i nawet przemieszczanie się bez odgórnego mojego polecenia.
Była też sytuacja, że najemnicy zaczęli chodzić tyłem, ale ten problem już chyba był na forum poruszany, no i w sumie go rozwiązałam i nie wraca (na szczęście, bo już sama nie pamiętam co z tym było nie tak).

Te miasta już olalam (przeżyję bez)... tylko zastanawia mnie dlaczego tak się stało... lubię wiedzieć - tak na przyszłość, gdyby akcja się powtórzyła w mniej komfortowych warunkach.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cóż, w Wildfire jest trochę niezrozumiałych błędów. I tylko w tej odsłonie występują, co jest pewnie wynikiem niedbalstwa twórców (robili ją Niemcy we współpracy z Rosjaninem - Serge Popovem)

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Co prawda nie grałam w Wildfire, nie pomoge ale z uwaga przeczytałam co napisałas :)
nie powiem usmiechnełam sie tez kilka razy :) :) :)

Zagram, jak nic.
No sama jestem ciekawa.

Moja mała "pasja"

*

DeanThomas
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Też to miałem przy I.M.P.ku i przy Brainie. Nieznany powód a w dodatku nieraz przechodzili przez drzwi jak cywile tzn otwierali i zmykali podczas gdy te drzwi były zamknięte na klucz. Poza tym nieraz mówili do krótkofalówki jak żołnierze czy samoobrona.

*

willi344
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Wiem, że temat stary ale może komuś się przyda.
Podczas tworzenia IMPa można przez niedopatrzenie dać mu cechę "szalony" (czy jakoś tak) przez to nie będzie chciał wykonywać naszych rozkazów dokładnie tak jak byśmy tego chcieli np. my każemy mu strzelić raz do wroga a on zacznie walić serią. Podobnie z poruszaniem się.

Czemu ja takich akcji nie mam?! Komputer przejmuje kontrolę nad najemnikiem i zaczyna żyć własnym życiem xD
Czyżbym miał jakieś legendarne wydanie Wildire, które (prawie) nie posiada błędów xD

*

Hanzea
Kapral
Kapral

willi344 pisze:
...."szalony"...Podobnie z poruszaniem się.

Szalony, czy raczej "psychiczny" nie ma związku z poruszaniem się.
Na poruszsnie się ma wpływ charakteru "zapinalski" , ale jest niedostępny dla i.m.pa. Także niskie morale mają wpływ na poruszanie się najemnika.

*
marcinl0
Sierżant
Sierżant

Aha zawsze specjalnie tworzę Impa z cechą "szalony" i nie wyobrażam sobie grania na hard bez tego - jak samowolnie zaczyna strzelać serią to zawsze ze zwiększoną celnością z powodu tej cechy przynajmniej o 15% - dlatego naprawdę warto brać impa z tą cechą.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna