Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Jeżeli ktoś chce mieć w opcjach gry Jagged Alliance 2 dodatkową kategorię po zaznaczeniu której pokonani wrogowie zostawiają po sobie absolutnie wszystko to polecam patch, który zmienia rozdzielczość gry z 640x480 na 800x600. On nie tylko zmienia rozdzielczość ale dodaje do opcji gry wyżej wspomniane udogodnienie. Teraz jak wszyscy wrogowie zostawiają po sobie wszystkie rzeczy to robi się ich bardzo dużo i patch ten tworzy dodatkowo skrót klawiaturowy do usuwania zbędnych rzeczy. Trzymając klawisz kontrol kliknij na jakikolwiek przedmiot w inwentarzu, a on od razu się on kasuje bez potwierdzenia.

Tu jest link do pliku. To jest modyfikacja numer 3.

lista-modyfikacji-jagged-alliance-t1727.html

A tu są potwierdzenia:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... a9d55.html

Nawet czołgi zostawiają po sobie wszystko. Przykład poniżej.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ff1fc.html

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Opis modyfikacji w temacie uaktualniony, sam plik trafił w wersji angielskiej do downloadu:
https://jagged-alliance.pl/plik10/

BTW. Jakim cudem masz w JA2 w takim miejscu automatyczny karabin rakietowy?

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chciałem sobie zagrać w formie szybkiej zabawy w JA2, dlatego ściągnąłem sobie program JAPE, który potrafi w każdym momencie i w każdym miejscu dać najemnikowi jakikolwiek przedmiot czy broń i włożyć do niego na siłe to co w normalnej grze jest zablokowane. I to działa bez zarzutu. Statystyki najemników też sobie troszkę zwiększyłem tym programem.

Apropo tego patcha 800x600. On w żadnej mierze nie zmienia języka na rosyjski. Pozostaje dalej angielski.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Chris pisze:
Apropo tego patcha 800x600. On w żadnej mierze nie zmienia języka na rosyjski. Pozostaje dalej angielski.

Zmienia, nakładka występuje w 2 wersjach: angielskiej i rosyjskiej. A to czy pozostaje, to już zależy, na jakiego Jaggeda wrzucamy ;) Jeżeli ktoś wrzuci na wersję PL nakładkę angielską, to przynajmniej menu będzie miał po angielsku.

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Rzeczywiście angielski patch 800x600 zmienia wersję polską na angielską z tym że teksty pisane tego co mówią najemnicy zostają nadal polskie ale bez polskich czcionek. Zamiast polskich czcionek są duże litery "A". Rosyjski patch działa tak samo jak angielski i to na wersje PL jak i na ENG.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chris pisze:
Rzeczywiście angielski patch 800x600 zmienia wersję polską na angielską z tym że teksty pisane tego co mówią najemnicy zostają nadal polskie ale bez polskich czcionek. Zamiast polskich czcionek są duże litery "A". Rosyjski patch działa tak samo jak angielski i to na wersje PL jak i na ENG.

Mod v1.13 daje wszystko co ten patch, i więcej. Ponadto nie sprawia problemów z czcionką.
Jest full item drop, jest mnóstwo nowego sprzętu, są wyższe rozdzielczości, jest dużo unowocześnień.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tak ale chodzi o to aby grać w wyższych rozdzielczościach na czystych wersjach JA2. Ja nie korzystam z moda 1.13, ze względu na to, że ona ma za dużo unowocześnień. Nowy system celowania jest dla mnie nie do przyjęcia i wole stary, (ale pomysł z możliwością oddania w serii tyle pocisków na ile pozwalają w danej chwili punkty akcji jest znakomity). Ja korzystam z wersji JA2 Gold Edition (ver. 1.12), praktycznie zero błędów podczas grania.

*

Ormus n2o
Plutonowy
Plutonowy

Hehe. Jesteś pierwszą osobą która grała w 1.13 i uważa ,że podstawka jest lepsza :P.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ormus n2o pisze:
Hehe. Jesteś pierwszą osobą która grała w 1.13 i uważa ,że podstawka jest lepsza :P.

Nie powiedziałem, że podstawka jest lepsza, tylko, że mod 1.13 dla mnie osobiście ma za dużo zmian, w kwestiach dla mnie najważniejszych dlatego z niej nie korzystam.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chris pisze:
Nowy system celowania jest dla mnie nie do przyjęcia i wole stary

A co się nie podoba? Realizm?
Gra ogranicza maksymalny czas celowania dla broni innej niż karabiny i karabiny snajperskie (w domyśle dlatego, że tylko za pomocą celownika optycznego można wprowadzić odpowiednie poprawki).
Długie i misterne celowanie z pistoletu nie ma sensu, bo krótka linia celownicza zostawia bardzo duży margines błędu przy celowaniu.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Chris pisze:
Nowy system celowania jest dla mnie nie do przyjęcia i wole stary

To też bym w sumie zostawił w 1.13, również wolę stary, ale jest wiele innych udogodnień w 1.13, które są fajne np. rzucanie z pozycji klęczącej. Mistrz.. :P

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Mnie w w mod. 1.13 podoba się najbardziej nowa rozdzielczość oraz nowa o wiele bardziej zaawansowana inteligencja przeciwników, natomiast do 100 punktowego systemu na jedną turę nie mogę się przyzwyczaić, tak samo jak do nowych odgłosów wystrzałów poszczególnych broni, które jak dla mnie brzmią fatalnie w stosunku do pierwowzoru.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chris pisze:
natomiast do 100 punktowego systemu na jedną turę nie mogę się przyzwyczaić,

Po paru dniach gry nie będziesz mógł się przyzwyczaić do 25tki ;)

Chris pisze:
które jak dla mnie brzmią fatalnie w stosunku do pierwowzoru.

Ale brzmią lepiej niż pierwowzór w porównaniu do swoich rzeczywistych odpowiedników.
Fakt faktem, że ogromna większość broni w v1.13 jest nowa i nie miała swoich odgłosów w JA2.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie