Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik

Warto byłoby zachować zgodność z realiami... no i może zmienne skarpety dla najemników? :D

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Spokojnie jak na wojnie, podchorąży zawsze zdąży.
Dziękujemy za uwagi będziemy mieli je na względzie przy tworzeniu sektorów. Wszelkie, na pozór dziwne elementy krajobrazu i klimatu, znajdą swoje logiczne i racjonalne uzasadnienie. Niestety więcej szczegółów nie możemy zdradzić, aczkolwiek gracz zostanie o wszystkim poinformowany w raporcie rozpoznania.

Cytuj:
no i może zmienne skarpety dla najemników?

Postaramy się uwzględnić to w naszych planach.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Bartek0511 pisze:
Dziękujemy za uwagi będziemy mieli je na względzie przy tworzeniu sektorów.

Wbrew pozorom wcale się nie cieszę z takiej informacji. Dlaczego? Bo chyba oznacza ona, że sektory jeszcze nie są robione więc NK zbyt szybko nie zobaczymy :|

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Sektory są niektóre zrobione- zdecydowana mniejszość. I Wbrew pozorom robienie sektorów to nie największy problem- to nie zajmie zbyt wiele czasu. Prace nad postaciami i fabułą to większa zmora- bo nie tak łatwo to ogarnąć. Sam nie jestem w stanie spamiętać wszystkich elementów. Dlaczego najpierw teoria, a potem praktyka w pracy?- żeby przy robieniu sektora nie zapomnieć o najdrobniejszym elemencie, szczególe, zwłaszcza gdy dotyczy on questu jakiegoś.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Lukas, bo cały post Bartka nie jest dobrą informacją. Ja jednak radzę odpowiadać jak człowiek bo ta próba odpowiedzenia w sposób "profesjonalny" (cokolwiek to znaczy) powoduje, że obawy o jakość modyfikacji nabierają większego znaczenia.

Ogólnie rzecz biorąc, nic tutaj nie trzyma się kupy. Europejskie krajobrazy znajdą swoje uzasadnienie... proces terra formacji? A może mapa będzie przedzielona na pół i obie części na różnych kontynentach? I naprawdę, to nie jest czepialstwo z mojej strony, mówię to, co myślę, nie to co ludzie chcieliby usłyszeć, a trudno mi tu o optymizm.

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len, to nie jest próba odwrócenia uwagi, tylko powiedzieliśmy jak jest- że wszystko ma swoje logiczne uzasadnienie. Zapewniam, że kupa sie będzie trzymać.

Co do jakości- to prace trwają powoli, żeby jakość była. Ja uważam, że co nagle to po diable i nie zamierzam szybko pracować, bo dla mnie szybko=byle jak.

Co do wypowiedz Bartka, to razem z nim ja układaliśmy i nie widzę w niej nic dziwnego, również jako jej autor- po prostu powiedzieliśmy jak jest.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No tak ale... zobacz jaki czas temu była rekrutacje na beta testy których ogłaszanie świadczy raczej o tym, że mod jest na ukończeniu. O testach praktycznie zapomniano, z NK też się tak stanie jeżeli fani nie dostaną jakiś nowości, nawet screenów od dawna nie było...

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

lukasamd pisze:
No tak ale... zobacz jaki czas temu była rekrutacje na beta testy których ogłaszanie świadczy raczej o tym, że mod jest na ukończeniu. O testach praktycznie zapomniano,

Racja beta testy były ogłoszone, wtedy było wszystko tak jak należy. Ale grupa się powiększyła, nowe pomysły przyszły i modyfikacja się potwornie rozrosła.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ale pomysły powinny być ustalona najpierw. Najpierw się ustala, potem robi. Inaczej dojdzie do sytuacji z jaką mamy właśnie do czynienia. Latem były ogłoszone beta testy świadczące o tym, że są już wprowadzane ostatnie poprawki a teraz okazuje się, że nie ma nawet wersji beta (wersja beta, czyli na ukończeniu).

Oczywiście, jak zrobiliście tak zrobiliście, tego już nikt nie cofnie ale dobrze Wam radzę, dobrze zastanówcie się co chcecie a co nie, co będzie pasowało do reszty a co spowoduje, że mod zyska drugie imię "zlepek całkowicie różnych pomysłów".

Pavcio pisze:
Zapewniam, że kupa sie będzie trzymać.

Wolę nie znać szczegółów xD

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Od momentu, w którym ja jestem w zespole nie było problemów z planowaniem i realizacją. Dlaczego wtedy była mowa o Beta testach?- bo już wtedy była wykonana pewna część całej mapy i niektóre questy. Dlaczego nie ma bety- bo postanowiliśmy ze lepiej jednak wykonać więcej pracy przed betą. Obecnie jest jasny plan działań.

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Jako, że jak zwykle Popek nie jest na bieżąco ;) Jak tam idą prace nad NK? Dobrze z planem, o którym mówił Pavcio? Jeśli tak to kiedy można się spodziewać jakis nowych informacji?

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Popuś, śmiem twierdzić iż jesteś na bieżąco - od praktycznie pół roku NIC się w tej kwestii nie zmieniło i sporo osób już o modyfikacji zapomniało :/ , dla mnie zdziwienie było przed chwilą - kiedy zobaczyłem nowy post w tym temacie.

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Popuś pisze:
Jak tam idą prace nad NK?

dobrze idą

Popuś pisze:
Dobrze z planem, o którym mówił Pavcio?

Tak, zgodnie z nim. Questy i postacie są na ukończeniu. Jeśli utrzymamy tempo, to w przeciągu tygodnia powinny ruszyć prace nad najemnikami EUOM.

Popuś pisze:
Jeśli tak to kiedy można się spodziewać jakis nowych informacji?

Informacje będą do obwieszczenia wtedy, gdy coś będzie do pokazania. Treści dialogów nie ma sensu pokazywać, charakterystyk postaci, ani questów. Obecnie nie koncentrujemy się nad reklama moda, lecz nad tworzeniem moda.

lukasamd pisze:
od praktycznie pół roku NIC się w tej kwestii nie zmieniło

-w jakiej kwestii?

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Pavcio pisze:
-w jakiej kwestii?

W kwestii NK... od naprawdę sporego czasu w razie pytań o przebieg czytamy:

Pavcio pisze:
dobrze idą

Ale żadnych potwierdzeń takiej sytuacji nie dajecie :/

Pavcio pisze:
Informacje będą do obwieszczenia wtedy, gdy coś będzie do pokazania. Treści dialogów nie ma sensu pokazywać, charakterystyk postaci, ani questów. Obecnie nie koncentrujemy się nad reklama moda, lecz nad tworzeniem moda.

Coś mi się wierzyć nie chce, że w przeciągu tak długiego czasu nie było zrobione nic co mogłoby przyciągnąć naszą uwagę. Dlaczego kiedyś było sporo screenów publikowanych a teraz nie ma wcale?

Tak samo testy beta, były ogłoszone, dawno? Jak do tej pory ich nie ma...

Bez pokazywania jakichkolwiek nowości i informowania na bieżąco jak przebiegają prace, możecie zapomnieć o zainteresowaniu, co z tego że skończycie moda skoro nikt o nim nie będzie wiedział i/lub nie będzie się nim interesował? A byłoby szkoda bo ze wstępnych danych wszystko zapowiadało się bardzo ciekawie...

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Coś mi się wierzyć nie chce, że w przeciągu tak długiego czasu nie było zrobione nic co mogłoby przyciągnąć naszą uwagę. Dlaczego kiedyś było sporo screenów publikowanych a teraz nie ma wcale?

Tak samo testy beta, były ogłoszone, dawno? Jak do tej pory ich nie ma...

Pavcio pisze:
Dlaczego nie ma bety- bo postanowiliśmy ze lepiej jednak wykonać więcej pracy przed betą

To by wiele wyjaśniało. PRZED, czyli w momencie ogłaszania naboru na beta testerów, takiej bety jeszcze nie było.

Lukas słusznie zauważył, że kiedyś było dużo o NK a teraz nie ma nic. Można z tego dojsć do prostego wniosku, że im więcej jest zrobione tym mniej do pokazania.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna