Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Post : 19 wrz 2010 15:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


LukasieAMD, tu masz nakładkę, o którą się pytałeś czy jest możliwa do wykonania. Okazało się, że była ona możliwa do zrealizowania. Dzięki tej nakładce Jagged Alliance 2 Wildfire będzie teraz widziany jako klasyczny Jagged Alliance 2. Poniżej jest link do tej nakładki.


https://jagged-alliance.pl/plik435/


Chodzi o to, że nie wszyscy mają klasyczną wersję JA2. Niektórzy mają tylko wersję JA2 Wildfire i przez to nie mogą sobie zagrać w żadną modyfikację. Nic dziwnego bo wszystkie modyfikacje są oparte na klasycznej wersji JA2 i nie współpracują z wersją Wildfire.


Po nałożeniu nakładki na czystą wersję Jagged Alliance 2 Wildfire, sprawdziłem na szybko cztery modyfikacje:

1. Modyfikacja 1.13
2. Modyfikacja Legion 2
3. Modyfikacja Jagged Alliance 2 New Classic
4. Modyfikacja Night Operations

Wszystkie wyżej wymienione modyfikacje po wcześniejszym nałożeniu nakładki działały prawidłowo na wersji JA2 Wildfire.


Instalacja:

Skopiuj zawartość folderu „JA2 Modifications on JA2 Wildfire (v. 1.23)” i wklej go do głównego katalogu w twojej grze Jagged Alliance 2 Wildfire. Na taką poprawioną wersję JA2 Wildfire zainstaluj jakąkolwiek modyfikację opartą na klasycznym Jagged Alliance 2 i wszystko powinno działać bez zarzutu.


Ważne informacje

Po zainstalowaniu nakładki mapy będą dalej z wersji Jagged Alliance 2 Wildfire.

W przypadku gdyby mapa strategiczna uległa zmianie na starą, należy w takiej sytuacji skopiować folder "JA2 1.13 and Others" z katalogu "Addons" i wkleić go do głównego katalogu z grą. Proszę to wykonywać na samym końcu po wszystkich instalacjach.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 04 lip 2011 22:58 przez Starchris, łącznie zmieniany 14 razy

*
 
lukasamd
Post : 19 wrz 2010 15:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Mam jeszcze jedną wielką prośbę - mógłbyś sprawdzić, czy działa Urban Chaos - jedna z najsławniejszych modyfikacji?
Jak działa JA2 1.13 i Legion 2, to otwiera się ogrom możliwości, no i Renegade Republic też zapewne "pójdzie".
Night Ops to bardzo dobra wiadomość, ale mógłbyś sprawdzić UC?
Wiem... jestem nieco upierdoliwy, ale chyba udało Ci się dokonać rewolucji :-D :ok:


*
  WWW
Starchris
Post : 19 wrz 2010 17:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Ok. Nie ma problemu. Zaraz sprawdzę.


Dodano: 19 wrz 2010 18:22

Sprawdziłem tę nakładkę na Renegade Republic. Najpierw nałożyłem na czystą wersję Wildfirę moją nakładkę, potem nałożyłem na to moda 1.13, a na końcu nałożyłem na to wszystko Renegade Republic. Przeszedłem kilka pierwszych sektorów i nie było żadnych problemów. Mod RR działał poprawnie.


Sprawdziłem również modyfikację Urban Chaos. W mojej nakładce głównym plikiem exe jest plik "Classic JA2 on Wildfire.exe". Żeby instalacja Urban Chaos przeszła pomyślnie, to trzeba zmienić nazwę głównemu plikowi exe na "JA2.exe" bo podczas instalacji tylko ta, a nie inna nazwa będzie wymagana. Instalacja przeszła bezproblemowo. Tutaj również przeszedłem kilka pierwszych sektorów i gra nie wykazywała żadnych problemów. Mod UC działał poprawnie.

Mam tylko jedno pytanie co do Urban Chaos. Podczas przeglądania najemników A.I.M., żaden z nich nie miał broni. Każdy najemnik miał na wyposażeniu tylko kamizelki. Czy to tak ma być, bo ja nigdy nie grałem w Urban Chaos i nie wiem czy to jest błąd mojej nakładki czy celowe zagranie twórców modyfikacji ???

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010 17:23 przez Starchris, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
lukasamd
Post : 19 wrz 2010 17:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Starchris pisze:
Mam tylko jedno pytanie co do Urban Chaos. Podczas przeglądania najemników A.I.M., żaden z nich nie miał broni. Każdy najemnik miał na wyposażeniu tylko kamizelki. Czy to tak ma być, bo ja nigdy nie grałem w Urban Chaos i nie wiem czy to jest błąd mojej nakładki czy celowe zagranie twórców modyfikacji ???


Tak, to normalne - dostają się oni do kraju zwykłym samolotem i na lotnisku mogą "odebrać" bardzo skromne wyposażenie, dalej trzeba kombinować :)

Wiesz co? Wiesz co Ty zrobiłeś? CUD! :-D


*
  WWW
Jaahquubel
Post : 19 wrz 2010 17:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Na czym polega ta rewolucyjność, bo nie ogarniam?


*
  WWW
lukasamd
Post : 19 wrz 2010 17:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


JA2 w postaci legalnej jest obecnie bardzo trudne do zdobycia - na allegro od czasu do czasu, a na gogu jest nie po polsku.
Tymczasem wiele osób odwiedzających JACenter posiada JA2 Wildfire np. z Clicka, Play'a i innych tego typu czasopism z grami.
Niestety, pomimo że jest to niby JA2, to jednak na Wildfire nie działały żadne modyfikacje, zaś do tej wersji ich praktycznie wcale nie ma.

Dzięki "patchowi" Starchrisa, jest możliwe uruchamianie modów pod JA2 w Widlfire, co daje dużej grupie użytkowników znacznie większe pole do popisu ;)


*
  WWW
Olinka
Post : 19 wrz 2010 18:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Czyli nie ma rzeczy niemozliwych :)
potrzeba tylko odpowiednich ludzi :)

brawo Starchris :)

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
lukasamd
Post : 20 wrz 2010 14:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006




*
  WWW
aszek
Post : 20 wrz 2010 16:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Odkurzyłem pudełko WF.pl (płyta już ledwo dycha...), teraz po wrzuceniu nakładki Starchris'a mam zamiar zaaplikować moda 1.13 SVN EN. Docelowo interesuje mnie sprowadzenie polskiego WF'a do czystej wersji angielskiej, czy to możliwe ? Po drodze trzeba coś zrobić ?

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Ormus n2o
Post : 20 wrz 2010 17:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 163
  • Dołączył: 10.10.2009




*
 
aszek
Post : 20 wrz 2010 17:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Nakładka po angielsku (jak miło :D), wrzuciłem na nią patcha 1.07EN a następnie 1.13 SVN EN, w odpowiedzi dostałem runtime error (ja2_3329.exe; ja2.exe):

Kod:
File     :  .\vfs_file_raii.cpp
Line     :  67
Location :  vfs::COpenWriteFile::COpenWriteFile

   Could not create VFS file "vfs_init.log"


Mam tu już 5 exe-ków. Classic JA2 on Widlfire.exe pluje wyjątkiem. W czym problem ?

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Starchris
Post : 20 wrz 2010 19:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Ormus n2o pisze:
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... Post263090
Starchris mam nadzieje, że źle nie zrobiłem dając posta. Fajnie by było gdybyś założył konto na BP i się udzielał jako mod maker.


Dzięki serdeczne za miłego posta o mnie w innym serwisie. Tyle ile napisałeś w zupełności wystarczy. Czas pokaże czy będę miał czas na inne serwisy.



aszek pisze:
Nakładka po angielsku (jak miło ), wrzuciłem na nią patcha 1.07EN a następnie 1.13 SVN EN, w odpowiedzi dostałem runtime error (ja2_3329.exe; ja2.exe):


Nie za bardzo rozumiem tego patcha, którego instalowałeś. Nakładka jest wykonana z wersji JA2 Gold 1.12 ENG (polska wersja nakładki wyjdzie w przyszłości) i nie trzeba żadnych patchy. Nałóż nakładkę na czystą wersję Wildfire, a potem nałóż na to moda 1.13. Sprawdziłem teraz jeszcze raz i wszystko działa bez zarzutu. Możesz ewentualnie otworzyć program INIEditor.exe i ustawić tam w polu "JA2 v 1.13 Executable", że głównym plikiem exe będzie JA2_3329.exe.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
aszek
Post : 20 wrz 2010 20:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


Tak, niepotrzebnie patchowałem. Instalka z płyty, nakładka i od razu 1.13 SVN.

Działa !

Nie wiem jak to zrobiłeś że z WF da się zrobić JA2 1.13. Gratulację :D Pograłem chwilkę na czystym 1.13, ale szkoda czasu - biorę się za jakiegoś moda - właśnie myślę co by tu wybrać :)

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
lukasamd
Post : 21 wrz 2010 10:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Ormus n2o pisze:
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=263090#Post263090
Starchris mam nadzieje, że źle nie zrobiłem dając posta. Fajnie by było gdybyś założył konto na BP i się udzielał jako mod maker.


Z tego co widzę, to nie za bardzo im się ten pomysł spodobał...
Naprawdę trudno zrozumieć, że nie w każdym kraju można nabyć wszystkie gry :wall:


*
  WWW
Starchris
Post : 21 wrz 2010 10:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


lukasamd pisze:
Z tego co widzę, to nie za bardzo im się ten pomysł spodobał...
Naprawdę trudno zrozumieć, że nie w każdym kraju można nabyć wszystkie gry


W krajach, w których można kupić bez problemu każdą wersję JA2 to ta nakładka nie do końca jest legalna. Ponieważ osoby, które posiadają Jagged Alliance 2 Wildfire po ściągnięciu tej nakładki mogą sobie grać również w klasyczną wersję JA2 bez konieczności kupna oryginalnej wersji. To jest w sumie tak jak by ktoś wrzucił całą grę do działu download.

U nas już chyba klasycznej wersji tej gry nie kupi bo nawet serwis GOG.COM zbankrutował i na ich stronie jest tylko informacja o tym dlaczego tak się stało. Aczkolwiek jak by na to nie patrzył to u nas klasyczna wersja JA2 jest nadal na licencji płatnej i ta nakładka jest troszkę nielegalna.

Ale oczywiście jest możliwość przerobienia jej do wersji legalnej, z tym, że ta nakładka będzie już służyć tylko i wyłącznie do grania w modyfikacje JA2 na wersji Wildfire. Już nie będzie możliwości do zagrania sobie w klasyczną wersję JA2 na wersji Wildfire. Jak skończę to dam znać.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4  Następna


cron