Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Starchris
Post : 08 paź 2010 16:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010


Witam wszystkich

Tym razem przerobiłem interfejs z mojej modyfikacji JA2 New Classic i wdrożyłem go na potrzeby modyfikacji 1.13. Poniżej jest link do tego interfejsu (można dodać do działu download). Interfejs ten współpracuje z każdą wersją JA2 1.13 jak również współpracuje z wszystkimi trzema rozdzielczościami czyli: 640x480, 800x600 oraz 1024x768. Interfejs ten również współpracuje z każdą modyfikacją opartą na JA2 1.13 ale pod warunkiem, że dana modyfikacja nie zmieniła domyślnego interfejsu.

https://jagged-alliance.pl/plik438/


Instalacja

Skopiuj folder "Data" i wklej go to głównego katalogu w Twojej grze.


Wcześniejsze interfejsy dla klasycznych wersji Jagged Alliance 2 można ściągnąć z działu download oraz sprawdzić w poniższym temacie.

http://forum.jagged-alliance.pl/nowy-in ... t2372.html


Załączniki:
00 Menu Główne 1024x768.jpg
00 Menu Główne 1024x768.jpg [ 104.94 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
01 Interface 640x480.jpg
01 Interface 640x480.jpg [ 147.11 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
02 Interface 800x600.jpg
02 Interface 800x600.jpg [ 138.51 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
03 Interfejs w grze, przód, 1024x768.jpg
03 Interfejs w grze, przód, 1024x768.jpg [ 246.41 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
04 Interfejs w grze, tył, 800x600.jpg
04 Interfejs w grze, tył, 800x600.jpg [ 196.5 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
05 Interfejs w grze, tył, 1024x768.jpg
05 Interfejs w grze, tył, 1024x768.jpg [ 240.92 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
06 Inwentarz najemnika, 1024x768.jpg
06 Inwentarz najemnika, 1024x768.jpg [ 131.9 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
07 Właściwości przedmiotu 800x600.jpg
07 Właściwości przedmiotu 800x600.jpg [ 112.81 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
08 Właściwości przedmiotu w grze 800x600.jpg
08 Właściwości przedmiotu w grze 800x600.jpg [ 159.01 KiB | Przeglądany 2727 razy ]
09 Laptop A.I.M.jpg
09 Laptop A.I.M.jpg [ 153.34 KiB | Przeglądany 2727 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 02 lip 2011 23:33 przez Starchris, łącznie zmieniany 10 razy
*
 
Ormus n2o
Post : 08 paź 2010 20:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 163
  • Dołączył: 10.10.2009


OMG. Super wygląda. Lepszy niż w wildfire. I kolorystycznie bardzo fajne bo modyfikacji z zielonym tłem/wyblakłymi kolorami jest mnóstwo.


*
 
GrU
Post : 09 paź 2010 23:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 258
  • Dołączył: 04.03.2008


bardzo ładne, tylko czegoś brakuje
Obrazek

_________________
Jeżeli historia nas czegoś uczy, to tego, że każdego można zabić


*
 
lukasamd
Post : 10 paź 2010 08:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Czyżby miejsce na klucze i dostęp do konta bankowego?


*
  WWW
Starchris
Post : 10 paź 2010 16:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010


Wszystkie powyższe linki do nowych interfejsów zostały uaktualnione. Nowa wersja (1.01) naprawia błąd braku symboli pieniędzy oraz klucza w inwentarzu najemnika. Zdjęcie poniżej przedstawia naprawiony błąd.


Załączniki:
01 Inventory bottom panel.jpg
01 Inventory bottom panel.jpg [ 191.69 KiB | Przeglądany 2671 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
Starchris
Post : 26 cze 2011 07:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010


Poprawiłem interfejs dla JA2 1.13 (v. 4462) gdyż dotychczasowy był niekompatybilny i powodował wywalanie się gry do Windowsa. Problem leżał przede wszystkim w grafice nowego systemu NAS, który został dosyć mocno zmieniony. Przy okazji przerobiłem ten interfejs aby współdziałał z każdą wersją JA2 1.13 i dołożyłem parę bajerów, żeby nie było tak sucho i pusto. Poniżej jest link do uaktualnionych interfejsów dla następujących wersji JA2:

1. JA2 v. 1.13 (v. 2085)
2. JA2 v. 1.13 (v. 3578) plus N.A.S. (v. 0.61b)
3. JA2 v. 1.13 (v. 4462)

Nowy interfejs dla JA2 v. 1.13

Załącznik:
1024x768.jpg
1024x768.jpg [ 216.17 KiB | Przeglądany 2650 razy ]

Załącznik:
800x600a.jpg
800x600a.jpg [ 243.38 KiB | Przeglądany 2650 razy ]

Załącznik:
All resolutions5.jpg
All resolutions5.jpg [ 206.62 KiB | Przeglądany 2650 razy ]

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 02 lip 2011 23:35 przez Starchris, łącznie zmieniany 5 razy

*
 
Starchris
Post : 05 lip 2011 12:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010


Nowa wersja JA2 1.13 (4552) znowu pozmieniała troszkę grafikę interfejsu, dlatego musiałem uaktualnić interfejsy. Poniżej jest link do uaktualnionego interfejsu dla 1.13

https://jagged-alliance.pl/plik438/


Zmiany

Dodano nowy interfejs dla wersji Jaaged Alliance 2 v. 1.13 (v. 4552)

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Olinka
Post : 05 lip 2011 19:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Dzięki, świetna robota.
Właśnie wracam do pogrywania wiec jak znalazł.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Starchris
Post : 20 sty 2012 17:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Hanti
Post : 26 cze 2013 23:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 87
  • Dołączył: 28.01.2007


Miałbyś możliwość albo ochotę zrobić troszkę zmian w Twym interfejsie?
Marzy mi się wersja oparta o tło ekwipunku z tego obrazka (to jest idealny podkład)
http://forum.jagged-alliance.pl/resources/image/472
stonowany lekko zielony podkład zamiast tego co masz tutaj
http://forum.jagged-alliance.pl/resources/image/471
niebiesko-bury najemnik i tło
lub tu
http://forum.jagged-alliance.pl/resources/image/617
gdzie podkład pod ekwipunek jest robiony rozmytą farbą i przez to dla mych starych oczu mało czytelny
wolałbym też uniknąć tych czerwono-żółtych podkreśleń (description, general, advances).
Da się coś z tym zrobić?
Podejrzewam, że wystarczy coś pozmieniać w plikach, ale dla mnie nie jest to zbyt jasne.

Z kolei tutaj http://forum.jagged-alliance.pl/resources/image/617 widać bardzo fajny fragment interfejsu, jeśli chodzi o obrazek postaci i jej statystyk. Szkoda, że ta kolorystyka/estetyka nie została wykorzystana jako baza pod interfejs mapa/oddział/widok ogólny.

_________________
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.


*
 
Starchris
Post : 28 cze 2013 21:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1897
  • Dołączył: 25.06.2010


Ja nie jestem grafikiem. Co innego jest łączyć gotowe obrazy, tła i rożne interfejsy (tak było w tym wypadku), a co innego jest tworzyć od podstaw coś takiego. Nie ma szans na jakąkolwiek zmianę, przykro mi, po prostu nie będę tego umiał wykonać.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Piotr_1987
Post : 28 cze 2013 21:55
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 71
  • Dołączył: 03.06.2013


Jak będę miał trochę wolnego czasu postaram się do tego usiąść chyba, że zapomnę do tego czasu :)

_________________
Obrazek


*
 
Hanti
Post : 29 cze 2013 19:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 87
  • Dołączył: 28.01.2007


Wielkie dzięki. Mogę się od czasu do czasu przypomnieć.
:D

_________________
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.


*
 
Hanti
Post : 01 sie 2016 10:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 87
  • Dołączył: 28.01.2007


Piotr_1987 pisze:
Jak będę miał trochę wolnego czasu postaram się do tego usiąść chyba, że zapomnę do tego czasu :)


Przypominam na wypadek, gdyby Ci się chciało ponownie zajrzeć na stronę.

PS: Jakby ktoś się zastanawiał i umiał to zrobić: chodzi dokładnie o to, żeby stworzyć bardziej stonowany interfejs bez zbędnych bajerów, ale inny niż pudełkowa wersja. Mój wpis powyżej zawiera bardziej szczegółowe wskazówki.
Może się komuś uda.

_________________
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron